Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV-Spider(116-916) Teknik Konular/Çözümler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Veloce

8)  :clover:
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Alfadanadam

You are not allowed to view links. Register or Login
İstanbul'da daha sadece iki tane ikinci el Alfa galerisi vardı... Biri Bayrak ticaret Erol abi, diğeri Carium Tunçhan abi... Erol abinin yeğenleri Hakan ile Kadir yine Bayrak ticaret olarak aynı şekilde işlerine devam ediyorlar... Benim Alfa olayım ise Tunçhan abi sayesinde başlamıştır çünkü Carium benim sokağımdaydı. Galeriden çıkmazdık neredeyse... Sonra birtakım sebeplerle bu sektörden ayrıldı...

Bahsettiğim 1997 yılıydı yanılmıyorsam. O yıllarda Alfa Romeo Zeytinoğlu tarafından ithal ediliyordu. Türkiye'de ikinci ele düşen neredeyse tüm Alfa'lar model farketmeksizin Carium'un elinden geçiyordu. Bir gün saydığımızda 39-40 tane Alfa vardı galeride düşünün artık... Heryer Alfa! İşte bu bahsettiğim dönemlerde sayısız GTV ve bir o kadar da Spider geldi geçti. Hatta bir tane Spider'ı kendim Erol abinin dükkanına götürmüştüm en az 10 senesi var. Bir bayan sahibi var şu an hala aynı kişide... Eminim senin arabanda buraya geldi ve satıldı.

Bir tane deli olduğum siyah GTV vardı bir türlü sahip olamamıştım. Ha aldım ha alıyorum derken satılmıştı... Hemde iki defa! :) Spider'ın her rengi, GTV'nin modifiyelisi bile vs... Plakalarını hatırladıklarım birkaç tane ama senin plakan da hiç yabancı gelmedi ;)

Carium mabet gibi biryerdi zaten. Alfa, Ferrari Maserati görmek isteyen oraya gitsindi :) Parkın hemen yanı. Hala bile oradan geçerken gözüm kayar galerinin olduğu yere :)

Veloce

İstanbul'da daha sadece iki tane ikinci el Alfa galerisi vardı... Biri Bayrak ticaret Erol abi, diğeri Carium Tunçhan abi... Erol abinin yeğenleri Hakan ile Kadir yine Bayrak ticaret olarak aynı şekilde işlerine devam ediyorlar... Benim Alfa olayım ise Tunçhan abi sayesinde başlamıştır çünkü Carium benim sokağımdaydı. Galeriden çıkmazdık neredeyse... Sonra birtakım sebeplerle bu sektörden ayrıldı...

Bahsettiğim 1997 yılıydı yanılmıyorsam. O yıllarda Alfa Romeo Zeytinoğlu tarafından ithal ediliyordu. Türkiye'de ikinci ele düşen neredeyse tüm Alfa'lar model farketmeksizin Carium'un elinden geçiyordu. Bir gün saydığımızda 39-40 tane Alfa vardı galeride düşünün artık... Heryer Alfa! İşte bu bahsettiğim dönemlerde sayısız GTV ve bir o kadar da Spider geldi geçti. Hatta bir tane Spider'ı kendim Erol abinin dükkanına götürmüştüm en az 10 senesi var. Bir bayan sahibi var şu an hala aynı kişide... Eminim senin arabanda buraya geldi ve satıldı.

Bir tane deli olduğum siyah GTV vardı bir türlü sahip olamamıştım. Ha aldım ha alıyorum derken satılmıştı... Hemde iki defa! :) Spider'ın her rengi, GTV'nin modifiyelisi bile vs... Plakalarını hatırladıklarım birkaç tane ama senin plakan da hiç yabancı gelmedi ;)

Carium mabet gibi biryerdi zaten. Alfa, Ferrari Maserati görmek isteyen oraya gitsindi :) Parkın hemen yanı. Hala bile oradan geçerken gözüm kayar galerinin olduğu yere :)

Aynen Bülent şimdi veteriner orası :) Bu arada Ferrari ve Maserati'leri özellikle saymadım konumuz Alfa olduğu için ;) O yıllarda Ferrari öyle elini sallasan ellisi olan bir araba değildi...

F355 Berlinetta/Spider bunlar son kasa Ferrari'lerdi ve biz orada bunlara binme mıncıklama şansına sahip olan şanslılardandık... Maserati'nin o yıllardaki tüm modelleri, biraz daha eskileri, 4.24, 4.24 Spider, Ghibli'si, Ghibli Cup'ı, Quattroporte'nin özel modifiyeli modeli, yine Quattroporte Cup modeli, o aralar yeni çıkan 3200GT vs...

Meşhur "S" virajına gidip orada takılan genç arkadaşların park ettikleri yere sakince modifiyeli bir Quattroporte ile gidip, aralarından sakince o bakışlar arasında geçip, çıkışta dip gaz kalkıp gitmek paha biçilemezdi... Tunçhan abi sağolsun, çok keyifli günlerdi...

Zamanında keyifle bulaşan Alfa virüsü bulaşırken bu eşsiz geniş yelpazedeki İtalyan harmanı ile bulaşmıştı... Alfa hem ulaşılabilir diye bulaştı hem de hangisine binerseniz binin, İtalyan arabaları kendilerini bariz şekilde belli eden karaktere sahip, aslında birbirlerinin aynı fakat şekil ve süratleri farklı arabalardı sadece...

Not: Bu arada bilmeyen arkadaşlar için bir hatırlatma olsun, şu an Zeki usta ve Onur ustanın ortak olarak sahip oldukları CARIUM servis, işte bu yazdıklarımızda bahsettiğimiz CARIUM'un ta kendisinin servisidir arkadaşlar ;) Servis bölümü o zamanda yine Zeki ve Onur ustaya aitti ;)

depeche101

Volkan Carium'un eski yeri tam olarak neresiydi ? Ben zamanında ilk 33'ümü 94 yılında  oradan bir yerden aldım ama bana çok yabancı mekanlardı o zaman şu an hatırlayamıyorum . Hafızayı zorluyorum şu anda.

Veloce

Volkan Carium'un eski yeri tam olarak neresiydi ? Ben zamanında ilk 33'ümü 94 yılında  oradan bir yerden aldım ama bana çok yabancı mekanlardı o zaman şu an hatırlayamıyorum . Hafızayı zorluyorum şu anda.

O zaman Carium daha açılmamıştı. 1997'de açılmıştı yanılmıyorsam... Bende yurtdışındaydım her gelip gitmeye oradaydım, bu yüzden yanılmıyorsam diyorum. Başı sonu ortası ama 97'ydi bir ihtimal 98 başı da olabilir diyeyim... 2002'de ben Türkiye'ye dönüş yaptım ve sonrasında 2005'e  doğru kapanmıştı Carium yanlış hatırlamıyorsam yine... Yeri tam olarak, amirliğin önünden devam edip Bağdat Cad. için sola döndüğünde 30 metre ilerde sağdaki veterinerin olduğu yerdi... Nakkaş Restaurant'ın hafif sol karşısına denk gelen yer...

Emre Sezen

kartondan gtv isteyen var mı  :haydi: :haydi:

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

ATA

Eski sitede bir sürü vardı bunlardan, hepsini tek tek yapmıştım ama çöp olup gittiler.
Hele bir 156 sw vardı spolieri falan çok detaylıydı =))
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Emre Sezen

Eski sitede bir sürü vardı bunlardan, hepsini tek tek yapmıştım ama çöp olup gittiler.
Hele bir 156 sw vardı spolieri falan çok detaylıydı =))

sen şimdi oyalama bizi, ne yaptın, yine bi sessizlik sende, hala bitmedi mi bu işler, ne zaman göreceğiz artık canavarı  8)

ATA

Valla bu hafta nerdeyse hiç bir şey yapmadım. Ebayden son bir parça daha bekliyorum birde bası takıcam bagaja... Haftasonu işe gittim geldim alaçatıya, resim çekemedim temizken ona üzüldüm =(
Yarın küçük bir operasyon geçiricem sonrasında açayım artık bi konu, gelen paketi sonra eklerim artık =)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Veloce

8) ben de konu açmak istiyorum ama sarktı çok  :asagi-ok:

ATA

Aynı anda açalım =)

Bu arada emre immo için yardımına çok sağol, kutup başını tekrardan söküp taktık düzeldi...
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Veloce

Aynı anda açalım =)

Bu arada emre immo için yardımına çok sağol, kutup başını tekrardan söküp taktık düzeldi...

Valla Ata'cım takvimim çok sarktı. Ustalarımızın zamanıyla benimki ancak önümüzdeki Pazartesi gününe denk gelebildi. Pazartesi boyaya bırakacağım arabayı. Farklı jantlarla bırakacağım ki o arada jantlar boyansın jantçı aracılığı ile ( yapılmışları gördüm orjinal gibi duruyorlardı başka yere güvenemedim açıkçası jant konusunda) akabinde detaylı bir temizlik yeni paspaslar, ufak tefek mide bulandırıcı ayrıntılarında üstesinden gelip köşe bucak resimler ile bir başlık açacağım...

Tahminen 25 Nisan gibi bir zamana denk gelecektir sanırım... Sen o kadar bekleme ki, arada oyalanacak başka bir güzelliğimiz olsun. Sonra bir şekilde hep beraber bir araya gelip, bu başlık altında müthiş paylaşımlar yapılmasını planlıyorum, hayırlısı bakalım  8)  :serefe:

Emre Sezen

Aynı anda açalım =)

rica ederim, o günde dedim tam adamını aramış oldun :) bu arada telefonum servisteydi ancak bugün geldi, sen bagaj işini yarın yapıyorsun,geç kaldı foto, yine de istersen yarın eklerim.

ATA

Yok yarın daha malzeme almaya gidicem aslında, resim zahmet olmassa bir fikir olur benim için, yoksa bir şeyler yapıcam elimden geldiği kadar.

Volkan Abi jantları ne renk yapıyorsun ?
Ben füme yan sinyal siparişi verdim Almanya'dan. Çok kararsız kaldım beyaz mı fümemi diye ama jantlarıda füme bırakıcam ondan füme aldım gitti.

Birde sigara kullanmadığımdan üzeinde 12V yazan çakmaklık söketlerinden alıcam hani şu bmw mercedes gibi sigara paketi olmayanlarda olduğu gibi. Sıfır küllük yolda =)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Emre Sezen

Yok yarın daha malzeme almaya gidicem aslında, resim zahmet olmassa bir fikir olur benim için, yoksa bir şeyler yapıcam elimden geldiği kadar.

Ben füme yan sinyal siparişi verdim Almanya'dan. Çok kararsız kaldım beyaz mı fümemi diye ama jantlarıda füme bırakıcam ondan füme aldım gitti.

Birde sigara kullanmadığımdan üzeinde 12V yazan çakmaklık söketlerinden alıcam hani şu bmw mercedes gibi sigara paketi olmayanlarda olduğu gibi. Sıfır küllük yolda =)

Ata yarın atıyorum resim, dediğim gibi telefon yoktu, hatta aradın numaran bile çıkmadı dedim ya  :p yarın çekerim atarım sana.

12v yerine şunlardan düşünsene

Veloce

Normal alüminyum rengine dönecek jantlar. Ben de işler bitmeden önce beyaz sinyal alacağım. Üzerindeki jantlarla ya da farklı ama aynı renk jantlarla devam edeceksen füme alman daha isabetli bir karar olmuş bencede. Aksi taktirde arabanın belirli bir teması olmamış olurdu... O jantlat nasıl oldu da satılmadı anlayamadım bu arada... Tabi bahsettiklerin üzerindeki jantlarsa...

Veloce

Şu çakmak olayı değişikmiş... Sonra bu konuyla da ilgilenebilirim belki Emre :) Ben de yılbaşında ani bir kararla sigarayı bıraktım ve süper bir iş yaptım... Gerçi benim bir Belkin iphone şarjım var çakmak bölümüne takıldığında sıfır duruyor çıkıntı ıvır zıvır yok yani. Küçük bir yeşil ışığı da var aracın iç temasına uygun. Onu kullanabilirim orada. Bir bakayım resim var mı...

Veloce

iphone kullanıyorsanız bunu gözardı etmeyin derim... Arabanın iç görüntüsüyle tamamen uyumlu... Benim GT'nin içindeydi bu, pek kullanmadığım için unutmuşum, konu içinde konuşulması isabet oldu  :yukari-ok:

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Veloce

Bu arada usb'den şarj olan birçok markaya uygun olduğunu da şu an farketmiş oldum :D

Emre Sezen

Bu arada usb'den şarj olan birçok markaya uygun olduğunu da şu an farketmiş oldum :D

iyi güzelde telefonu nereye koycaz  :p şarj ederken, ben bi ara niyetlendim tutucu alayım diye, mübarek bizim cam, o kadar ilerdeki çok acayip olur diye vazgeçtim.

Veloce

iyi güzelde telefonu nereye koycaz  :p şarj ederken, ben bi ara niyetlendim tutucu alayım diye, mübarek bizim cam, o kadar ilerdeki çok acayip olur diye vazgeçtim.

Puhahahah sen önce içeceğini nereye koyacağını bul da sonra telefona illa yer bulursun :D Gerçi ben şanslıyım azcık daha, orta kolçağın arkasında bir kişinin içeceğini koyabileceği bir yer var allahtan :D

Emre Sezen

Puhahahah sen önce içeceğini nereye koyacağını bul da sonra telefona illa yer bulursun :D Gerçi ben şanslıyım azcık daha, orta kolçağın arkasında bir kişinin içeceğini koyabileceği bir yer var allahtan :D

en son şey yapıcam, var ya typer marka, apaçi işi, havalandırmaya takılan bardaklık,kese allah ne verdiyse girişecem.

sonum bu olacak  :p :p :p :p

Veloce

Allahım yaaa bunu geçenlerde bir yerlerde gördüm... Fenalar fenası, arkadaş bunlar nasıl zevk sahibi insanlar, Allah akıl fikir versin ne diyeyim  :))

Veloce

Kaput tamponla falan birlikte açılıyor... silecek suyu mu bitti? alayı açılacak başka yolu yok :D

Emre Sezen

Kaput tamponla falan birlikte açılıyor... silecek suyu mu bitti? alayı açılacak başka yolu yok :D

spider da önde mi su deposu?