Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motor muhabbetleri... Ducatisti?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anıl

Geçen ay bir delilik yapıp, Amerika'dan egzoz siparişi verdim,4-5 gün önce elime ulaştı,marka Delkevic(İngiliz menşeli bir marka,özellikle Amerika'da çok tutulmuş). Normalde Akrapovic alsam veya benzeri marka 1500-2000TL civarı iken bu egzozlar bana kargo+vergi dahil 700'e mal oldu ve kalite mükemmel çıktı,yorumlarda da fiyat/kalite(malzeme ve kaynak kalitesi) çok iyi yazıyordu,. Herneyse geçenlerde egzozları taktım,ses fena,gazı kapatınca çok fena patlıyor,sanki tüfek,çatara patara takılıyoruz,db killerları sökünce resmen helikopter kullanıyormuşum gibi hissediyorum. Fotoğrafları ve videoları buraya koyarım,bu markayı da tavsiye ederim!Yaklaşık 15 günde elime geçti...

İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

emin

muhteşem haber sonucu çok merak ediyorum bu 660'lık tek silindire yaptın di mi abi bunu şaka gibi olmuştur, performansta kayıp var mı?
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Anıl

Performansta kayıpta, yok getiride de pek birşey anlamadım ama xt 660'larda diagnostic ayarlarını ekrandan yapabiliyorsun,yani karbon ayarlarından,arıza okumaya,zengin/fakir karışıma kadar herşeyi ek ekipman olmadan görüp ayarlayabiliyorsun,ben bunları taktım ama karışım ayarını yapmadım,bugün onu yapıcam!Benim XT 660X'e yaptım,Emin 100m uzakta yola atlayacak insanlar,araçlar sesi duyunca korkuyor,çok feci oldu,çok tok bir ses,hele ki gazı kapatınca patlama sesi vs. top atışı gibi :D uzun yolda pek çekilmez o ayrı bir mevzu tabi bu benim görüşüm ;)

1998 GTV V6 TB

asklepios

Alfadanadam

Güzelmiş güle güle kullan dostum. Ben de 2 gün önce senin motordan kullandım kısa bir süre. Resmen bayıldım. Ondan inip benim scooter'a binmek kötü oldu ama :)

Tatsız ama dün de Manisa-Akhisar taraflarında bir racing kazası fotoları koymuşlar Kymco sitesine, resmen uyandırdı beni vitesli rüyasından ya...

emin

You are not allowed to view links. Register or Login
Güzelmiş güle güle kullan dostum. Ben de 2 gün önce senin motordan kullandım kısa bir süre. Resmen bayıldım. Ondan inip benim scooter'a binmek kötü oldu ama :)

Tatsız ama dün de Manisa-Akhisar taraflarında bir racing kazası fotoları koymuşlar Kymco sitesine, resmen uyandırdı beni vitesli rüyasından ya...

abi vitesli motor bana kalırsa scooterdan daha güvenli. mesele motorun bakımlı olması ve kullananın ehil olması.

Anıl

Video koymaya çalışırım,motorun bir tozunu alayımda fotoğrafları koyarım. Egzoz vs atraksiyonlar yaparım ama genelde sakin giden birisiyim,zaten Manisa'da kullandığımdan trafik vs pek sorun olmuyor,zaten hızlı da gidilmiyor ;) Racing kullananların %90'ı çok tehlikeli gidiyor diyebilirim,zaten dikkat ederseniz motosiklet kazalarının çoğunda bu arkadaşlar karşımıza çıkıyor.Önemli olan o özgürlüğü,rüzgarı,yeni yerleri keşfetmenin hazzını yaşamak,bana göre amaç ne kadar hızlı giderim,zaman olarak dünya rekoru kırarım demek değil...XT 660X supermoto tarzı oluyor, birde bunun R versiyonu var tatlı su enduro'su onun lastikleri vs pek hoş görünmüyor,süper moto şehiriçi için çok pratik ve kullanışlı,scooter'dan çok farklı değil manevra olarak,tek fark yükseklik ve motor gücü...50cc-500cc arası scooterlarım oldu ama buna bindiğimde çok yabancılık çekmedim Bülent Abi...

1998 GTV V6 TB

Alfadanadam

Yok ben de tecrübeli olmamama rağmen yabancılık çekmedim, çok ta hoşuma gitti ama maksimum sürati cc ve vites biraraya gelince artıyor. Ben de hiç övünülecek nane değil ama kullandığım şeyi biraz hızlı kullanmayı seviyorum. Mevcutun son hızı benim de son hızım oluyor. Tekrar ediyorum, övünülecek tavsiye edilecek şey değil ama insanın kendini bilmesi lazım. O açıdan benim fazla güçlü-hızlı birşeye binmemem lazım :)

Veloce

Beyler Honda'nın çok güzel DCT serileri var. Scooter olarak Integra 700, ve toruing olarak Nc700 ve bir tane daha ayrı touring+naked motoru var. Bunlar tiptronik ya da otomatik şeklinde kullanılabiliyorlar... Benim kafamda bu şekilde bir motor var. Yaş ilerledi ve vitesli motor kullanabiliyorum ama, trafikte motor kültürüne vakıf olmak için vitesli bir seçenek bu yaştan sonra zor gibi geliyor bana... Ani tepkiler, araçla bütünleşme vs. bunlarla uğraşamam açıkçası. DCT motorlar beni,m gibi arkadaşlar için harika birer seçenek kanımca...

Honda integra 700

Son iki videodakiler aynı motor. 0:35'ten sonra ivmelenirken motorun sesine dikkat... Yok böyle bir scooter... ;)

Honda nc700x DCT

Honda CTX700 & CTX700N naked versiyon çok şık duruyor...

Honda VFR1200F DCT ise ilerdeki bir seçenek olabilir...

Anıl

Honda son zamanda motosiklet konusunda geri kaldı eski şaşalı günleri yok. Model olarak pek albenisi olmayan seriler çıkardı...Belirttiğin tipte motor seçeneklerine Aprilia'yı da eklemeni tavsiye ederim, Mana 850;piyasada çok olmasada kaliteli ve güzel bir seçenektir,sonuçta o da bir İtalyan!

1998 GTV V6 TB

Anıl

Son egzoz olayı ve metal cross tip dişli ayaklıklarla durum bu oldu! Bu arada motor bloğunu ve depoyu plastidip yaptım,eskiden blok ve depo füme renkti.

1998 GTV V6 TB

Veloce

Honda son zamanda motosiklet konusunda geri kaldı eski şaşalı günleri yok. Model olarak pek albenisi olmayan seriler çıkardı...Belirttiğin tipte motor seçeneklerine Aprilia'yı da eklemeni tavsiye ederim, Mana 850;piyasada çok olmasada kaliteli ve güzel bir seçenektir,sonuçta o da bir İtalyan!

Anıl bu yolladığın araç beni ciddi heyecanlandırdı. Çok teşekkür ederim bu motordan haberim yoktu. Motor konusunda iddialı bilgilere sahip olmadım hiç. Çok memnun oldum buna ve planlarımın arasına koyuyorum. Fiyat olarak da Honda'ya göre çok makul ve Aprilla olması ayrı bir tercih sebebi benim için...  :serefe:

emin

abi bu agusta brutale'yi andıran bir motor.
Alfisti Ducati ile başlayıp MV Agusta ile devam edebilir =)
Triumph çok güzel motorlar yapıyor, harleylerin bazı modelleri süper, ne bileyim aprilia'dan yine güzel makinalar var. Honda standart makinalar yapıyor, 2. eli hızlı, servisi yaygın.

O triptonik nc700xleri polislere getirdiler verdiler triptonik olarak diye biliyorum. şuan perakende satışı var mı emin değilim. nc700x'ten ziyade crosstourer da olabilir verdikleri tam emin değilim.

Her motor kendine göre güzel, ben ducati varken vespaya özeniyorum, Supermotolara heves ediyorum.
Gelin görün ki geçen cumartesinden beri motora binmiyorum, kısmetse yarın işe motorla gideceğim.

Anıl abi egzozlar süper olmuş seslerini tahmin dahi edemiyorum.

KAKIRMAN

Ben bu adama çelme takarım. Manyak mı ne bu adam >:D

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

asklepios

tez zamanda gebersin başkasına zarar vermeden...İNŞALLAH

Anıl

Bir kapılık canı var,belki şuan öteki dünya'dan videosunu seyrediyordur...

1998 GTV V6 TB

easy_rider

Ben guzzistiyim :)

facebook grubunuma beklerim.
Moto Guzzi
156 t.s. 2.0

erdem1904

Bu videoyu ilk defa izledim.. Bu aptal herif Türkiye'de bu sürüş tarzıyla 1 gün yaşayamaz.. Sürekli şerit değiştiren taksilerden ya da dolmuşçulardan birinin altında ölür gider..
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

emin

Ben guzzistiyim :)

facebook grubunuma beklerim.

gruba baktım, v7 stone'ları seviyorum ancak teknik özellik olarak ducati biraz daha ön planda ve servis konusunda guzziye göre daha avantajlı diye düşünüyorum. Ama hiç guzzi kullanmadım, iki silindir yapısıyla ducatiyi andırdığını düşünüyorum sadece. Triumphlar tarz olarak hoşuma gidiyor.

guzzi'nin iyi ustası var mı? yetkili servisini kim veriyor?

Anıl

Moto Guzzi Türkiye satıcısı Ferco Motor,servisleri de buna bağlı yerler. Güzel motorlar ama piyasada çok az var,fiyatları da uygun ama parça ve servis alternatifi de olmayınca böyle güzel markalar malesef ülkemizde tutunamıyor.

1998 GTV V6 TB

emin

istinye, korlas, koroni ve nasyonel
yetkili bayi olarak görünüyor muhtemelen guzziyi bi tek istinye satıyodur.

Hadi guzzi aldın diyelim bir daha değiştirme şansın düşük ve elden çıkarırken çok zarar edersin diye düşünüyorum. Ducati de böyleydi piyasayı ducati bastı, mv agusta biraz öyle hala.

Honda tamamen mantık hareketi.

Guzzi, triumph bunlar seyirlik olacak benim için muhtemelen.

asklepios

şimdi baktım da moto-guzzi modellerine, bütün modellerinde aynı motor...V-twin...

Bence bir motor markasının her amaca uygun motoru olmalı...tek silindir de olmalı,4 silindir de

emin

moto guzzinin ciddi satış rakamlarına ulaştığını pek sanmıyorum, türkiyede ise 10 tane satıyorsa iyidir.
farklı blok yeni arge için yatırım yapmak istemiyolaradır diye tahmin ediyorum.

Honda'nın o yönünü takdir ediyorum, her zevke göre bir motor üretebiliyor, ama bu pazar payı ile de ilgili. Ducati'nin de sıvı soğutmalı motorları azınlıktayken çoğalmaya başlıyor, ama hava soğutmalı motorları hala devam ediyor. tek silindirli makinası artık yok diye biliyorum, 4 silindirli ise desmosedici modelinde üretildi şuan satılmıyor diyebiliyorum. Mantık ve tork yapısı hep aynı bu da motora karekteristiğini veriyor. Hem her devirde elinin altında tork varken hem de 10 bin rpm çevirebiliyorsun bu benim sevdiğim bir şey.

Mv agustaya gelindiğide 3 silindir ve 4 silidir makinaları var çok daha başka bir dünya.

asklepios

Ducati artık Audi'nin biliyorsun...Hedef  BMW Motorrad...Yani önümüzdeki yıllarda çok güzel şeyler bekliyorum ben Ducati'den

Anıl

BMW'de Husqvarna'yı bünyesine kattı,sürekli hamleler geliyor bakalım galip kim olacak?

1998 GTV V6 TB