Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 1.9 jtd Qtronik plus/34 AV 2520/ foruma takdimimdir..

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

egeozal1

Maşallah Mehmet Ali Bey gerçekten çok tatlı oğlan. Allah nazardan saklasın..  :nazar:

ar.159

Teşekkür ederim Allah hepimizin çocuğunu nazarlardan korusun. Sıpa tam araba hastası hele Alfalari 100 metre öteden tanır :)

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ar.159

arkadaşlar malum daha önce tavsiyelerinizle milano alfa da (paşaoğlunda) alfama yazılım yaptırmıştım aradan geçen 5000 km de çok ama çok memnun oldum geçen hafta arabanın muayenesinide yaptırdığımdan sıra geldi dpf iptaline ve diğerlerine
şimdi dpf iptalinin tartışılacak yanı kalmadı o kesin içini boşaltmak yerinede düz  boru çektirip içini dpf yi saklamayı düşünüyorum ne olur ne olmaz..
ancak 2 sorum var
1.si hazır dpf iptal edilirken bu arada egr yide iptal ettireyim mi artısı eksisi nedir bununla ilgili bir paylaşım bulamadım
2.si hava filtresi olayı hiç anlamıyorum değiştirmeli mi değişireceksek
bu mu
You are not allowed to view links. Register or Login
yoksa bumu
yoksa başka birşey mi?
bu konudan hiç anlamıyorum öyle eklemeli çıkıntılı şeyleri sevmem direk orjinelin yerine sorunsuz eklemesiz takmam lazım bir kez daha yardımlarınızı bekliyorum
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ozoozo

Abi merhabalar ;

Öncelikle 1. linkte gördüğün k&n kutu içi filtreyi bende kullanıyorum , yağlı tip aynı şekilde ben Amerika dayken almıştım , neredeyse beleşe gelmişti abimin arkadaşı bu işle uğraştığı için çok uygun bir fiyata vermişti şuan baktığımda 180 lira kargo falan desek 200 lira edecek bana göre gereksiz. Neden gereksiz diyecek olursan kendi aracımda kullanıyorum öyle senin,benim fark edebileceğimiz tarz da etkiler söz konusu değil , ben çok uyguna geliyor diye almıştım ve kullanıyorum şuan ha ne + sını farkettim ne - sini , varsa maddi durumun veririm diyorsan alınabilir , ancak şuan mesela kirlendiğini düşünüyorum aslında takalı çok olmadı 3000-5000 km ancak olmuştur , yıkanıp yağlanması gerek ancak Giu larda altta olduğu için aracın lifte kalkması gerek haliyle uygun şartı bekliyorum.

2. soruna gelecek olursak EGR iptalinin bir çok forumda araca faydası olduğu söyleniyor ve üzerine ekliyorlar birisi focusunda 115 hp alırken egr yi iptal edip 128 hp almış mesela.. hemde senin paşaoğlunda.. ama çevreye verdiği zararı göz ardı etmemek lazım.

Kendi fikrim dpf yi komple kırdırıp yerine downpipe yapman senin için performans açısından çok daha iyi olacaktır , daha bugün sanayide bu konunun üzerine uzun uzun muhabbet ettik , içini boşaltıp , boş bir şekilde kalmasının yine faydası olacağını ancak bir downpipe kadar olmayacağını söylediler ki buda doğru.

ozoozo

Bu linki okuman senin için biraz daha aydınlatıcı olur abi , hayırlı akşamlar..

hi_cazz

EGR'nin iptalinin özellikle yakıt ekonomisi ile doğrudan alakalı olması insanın içini dürtüklüyor. Ay sonuna doğru Antalya'da hem yazılım hem DPF iptali yaptırmayı düşünüyorum. Bakalım belki EGR yide düşünürüz.

ozoozo

EGR'nin iptalinin özellikle yakıt ekonomisi ile doğrudan alakalı olması insanın içini dürtüklüyor. Ay sonuna doğru Antalya'da hem yazılım hem DPF iptali yaptırmayı düşünüyorum. Bakalım belki EGR yide düşünürüz.

%10-%15 yakıt ekonomisi sağladığı söyleniyor , hiç yaptırmadım haliyle kesin bir şey diyemiyorum.

ar.159

bilgiler için teşekkürler ben hava filtresini sırf mecburiyet diye değiştirecektim yoksa benim filtre daha 10bin km de değişimi de gelmedi yani.. bu durumda hava filtresi taktırmıyorum ok?
egr yi ise dpf ile beraber yhaparlarsa iptal ediyorum yok onun içinde ayrı ücret isterlerse suyunu çıkarmayın diyorum bırakıyorum :)
ozoozo senin çizimleri gördüm bende zaten mevcutta çift egsoz çıkışı var bu down pipe yi çok anlamıyorum dpf yi iptal ettirip yerine düz boru koyduğum zaman down pipe oluyor mu? :D
34 AV 0020 COMING SOON!!

wolkanku

abi,eğer dpf iptalinden sonra yazılımı güncelleteceksen, hava filtresini de taktır o şekilde yazılımı güncellet..

çünkü çekeceği hava miktarı değişecek, atacağı hava miktarı da değişecek, bu duruma göre revize edilmesi daha mantıklı olur.

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

hi_cazz

bilgiler için teşekkürler ben hava filtresini sırf mecburiyet diye değiştirecektim yoksa benim filtre daha 10bin km de değişimi de gelmedi yani.. bu durumda hava filtresi taktırmıyorum ok?
egr yi ise dpf ile beraber yhaparlarsa iptal ediyorum yok onun içinde ayrı ücret isterlerse suyunu çıkarmayın diyorum bırakıyorum :)
ozoozo senin çizimleri gördüm bende zaten mevcutta çift egsoz çıkışı var bu down pipe yi çok anlamıyorum dpf yi iptal ettirip yerine düz boru koyduğum zaman down pipe oluyor mu? :D

Abi dpf ve egr iptalinden sonra sende fiyat bilgisi rica edeceğim. Ona göre Antalya'da pazarlık imkanım olabilir. Ben uygun olursa Yazılım+DPF+EGR olayına aynı anda gireceğim. Uygun olmazsa sadece Yazılım ve DPF. Bana yaptırdığın yerden bu şekilde de fiyat alabilirsen minnettar olurum.

hi_cazz

abi,eğer dpf iptalinden sonra yazılımı güncelleteceksen, hava filtresini de taktır o şekilde yazılımı güncellet..

çünkü çekeceği hava miktarı değişecek, atacağı hava miktarı da değişecek, bu duruma göre revize edilmesi daha mantıklı olur.

Volkan bir ara maf sensörünün temizliğinden bahsetmiştin. Maf sensörü dediğin boğaz kelebeği mi? Eğer oysa benim 10000KM önce temizlenmişti. Ona göre onuda temizleticem.

wolkanku

Volkan bir ara maf sensörünün temizliğinden bahsetmiştin. Maf sensörü dediğin boğaz kelebeği mi? Eğer oysa benim 10000KM önce temizlenmişti. Ona göre onuda temizleticem.

hayır , map sensörü..
benim konumun içinde bir yerlerde fotoğrafı olması lazım, motor kapağının arkasına doğru bir yerde.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

hi_cazz

hayır , map sensörü..
benim konumun içinde bir yerlerde fotoğrafı olması lazım, motor kapağının arkasına doğru bir yerde.

tamamdır. Zaten bakıma giricem. Onuda temizlettiririm. Bakımdan çıkıncada bir sıkıntı çıkmazsa eğer direk yazılım işine.

ozoozo

Abi telefondan girdiğim için alıntı yapamadım , aynen dediğin gibi olacak düz boru gelecek , yalnız onu ustayla güzelce konuşman gerek çünkü boru çapı burada büyük bir rol alıyor , eğerki bütçen varsa komple alt düzeneğe el at , benim yapacağım gibi. Turbodan itibaren downpipe ını hallettir sonra , güzel bir orta susturucu , son iptali ve Y şeklinde boruyla çift çıkışını hallet..

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

wolkanku

Abi telefondan girdiğim için alıntı yapamadım , aynen dediğin gibi olacak düz boru gelecek , yalnız onu ustayla güzelce konuşman gerek çünkü boru çapı burada büyük bir rol alıyor , eğerki bütçen varsa komple alt düzeneğe el at , benim yapacağım gibi. Turbodan itibaren downpipe ını hallettir sonra , güzel bir orta susturucu , son iptali ve Y şeklinde boruyla çift çıkışını hallet..

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

özdemir kardeşim yanlış anlama sakın, ama bir şey sorucam..ne gerek? komple alt takıma el atmaya yazılımlı bir 159'da hiç ama hiç gerek yok. kaldı ki yaşını başını almış,çoluk çocuk sahibi avukat bir abinin kulladığı bir arabadan bahsediyoruz. yani tavsiyelerin iyi güzel ama kişiye,kişinin konforuna,bulunduğu ortamlara uygun tavsiyeler değil. adam adliyeye gidecek, gor gor gor çalışan 159'la mı gitsin  :))

bir de sonuçta 105 hp orta güçte spor görünümlü bir hatchback'ten değil,sürekli istanbul trafiğinde olan, dur kalk trafikte ilerleyen, yazılımlı güçlü 400 torkluk bir 159'dan, konfor odaklı bir spor sedandan bahsediyoruz.

dpf sökülmüş haliyle bile ben bazen trafikte, yanımdaki arabalara giden kokudan dolayı rahatsızlık duyuyorum.
bu söylediğin şekilde, istanbul trafiğinde dur kalkta çevredekilere eziyet edersin o kokuyla.
çevredekileri de geçtim, bazen yokuş aşağı bir yerde trafikte durduğumda arkamdan rüzgar estiğinde bütün koku arabanın içine doluyor, özellikle yazın camım açıksa falan, dpf'i söken kafama s.çayım dedirtiyor.

mehmet ali abi yapacağın şey belli,
hava filtresi
egr iptal
dpf iptal.
zaten sağ sol çift çıkışın var, sağdaki tarafta susturucu yok. dip gaz bastığında sağ taraftan çıkış hızlıca sağlanıyor.
tüm bunların ardından yazılım revize.
daha ahmet mehmet ustanın argesi margesi olamayan skindirik orta sustrucusu son susturucusu downpipe'ı vs. düşünme

hadi düşündün, bir de şunu düşün, 180 hp olsa ne olur , 195 olsa ne olur? roll'e mi çıkacaksın, sürekli trafikte 320d,520d'ler ile mi takışacaksın?
saygılar 8)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ozoozo

Yok hocam ne yanlış anlaması estağfurullah :) benimki sadece öneri idi , baktım Mehmet Ali abi hevesli yani yaptıracak bari tam takım olsun diye öneri verdim.. Koku olayında haklısın fakat ses vs durumunda cut out dediğimiz sistemle istediği zaman açıp , istediği zaman kapatabilir. Zaten koku vs her şekilde olacak dpf sökülünce ama ses olayı dediğim gibi :) Bunada Mehmet abi karar verir ben kendimce önerimi yaptım , belki senin dediğin gibi 520 ile gitmek istiyorduk , kendisinin bileceği iş tabikide :) Söylediklerine katılıyorum ama Mehmet abiyi tanımadığım için nasıl bir düşüncesi var, yada arabadan neler bekliyor bilemiyorum.

Arkadaşımın babası 51 yaşında ancak adamın garajda m3(son kasa,artık adı ne diye geçiyorsa),a4 abt,Clio rs,porsche 911 turbo ve römork olarak kullandıkları jettaları var :) Adamın aldığı arabaların rs,gt,R,st vs vs harici yok yani :) dediğim arabaların hepsi yazılımlı ve boydan aşağı modifikasyonlu , sadece yazılımla kalmayıp turbo büyütme , twin turbo vs gibi büyük modifikasyonlarada girdi , porsche geçenlerde malesef pert oldu 06 TG plaka , her pist organizasyonlarına gidiyor adam. Yani demek istediğim yaştan ziyade veya işten güçten vasıftan ziyade birazda tutku ve ruhun gençliğiyle alakalı :) , forum olduğu için mimikler vs belli edilemiyor malesef , umarım yanlış anlamazsınız sadece dostane bir düşünceyle yazdım :) saygı ve sevgiler ile.

ozoozo

Yok hocam ne yanlış anlaması estağfurullah :) benimki sadece öneri idi , baktım Mehmet Ali abi hevesli yani yaptıracak bari tam takım olsun diye öneri verdim.. Koku olayında haklısın fakat ses vs durumunda cut out dediğimiz sistemle istediği zaman açıp , istediği zaman kapatabilir. Zaten koku vs her şekilde olacak dpf sökülünce ama ses olayı dediğim gibi :) Bunada Mehmet abi karar verir ben kendimce önerimi yaptım , belki senin dediğin gibi 520 ile gitmek istiyorduk , kendisinin bileceği iş tabikide :) Söylediklerine katılıyorum ama Mehmet abiyi tanımadığım için nasıl bir düşüncesi var, yada arabadan neler bekliyor bilemiyorum.

Arkadaşımın babası 51 yaşında ancak adamın garajda m3(son kasa,artık ne diye geçiyorsa),a4 abt,Clio rs,porsche 911 turbo ve römork olarak kullandıkları jettaları var :) Adamın aldığı arabaların rs,gt,R,st vs vs harici yok yani :) dediğim arabaların hepsi yazılımlı ve boydan aşağı modifikasyonlu , sadece yazılımla kalmayıp turbo büyütme , twin turbo vs gibi büyük modifikasyonlarada girdi , porsche geçenlerde malesef pert oldu 06 TG plaka , her pist organizasyonlarına gidiyor adam. Yani demek istediğim yaştan ziyade veya işten güçten vasıftan ziyade birazda tutku ve ruhun gençliğiyle alakalı :) , forum olduğu için mimikler vs belli edilemiyor malesef , umarım yanlış anlamazsınız sadece dostane bir düşünceyle yazdım :) saygı ve sevgiler ile.

wolkanku

Arkadaşımın babası 51 yaşında ancak adamın garajda m3(son kasa,artık ne diye geçiyorsa),a4 abt,Clio rs,porsche 911 turbo ve römork olarak kullandıkları jettaları var :) Adamın aldığı arabaların rs,gt,R,st vs vs harici yok yani :) dediğim arabaların hepsi yazılımlı ve boydan aşağı modifikasyonlu , sadece yazılımla kalmayıp turbo büyütme , twin turbo vs gibi büyük modifikasyonlarada girdi , porsche geçenlerde malesef pert oldu 06 TG plaka , her pist organizasyonlarına gidiyor adam. Yani demek istediğim yaştan ziyade veya işten güçten vasıftan ziyade birazda tutku ve ruhun gençliğiyle alakalı :) , forum olduğu için mimikler vs belli edilemiyor malesef , umarım yanlış anlamazsınız sadece dostane bir düşünceyle yazdım :) saygı ve sevgiler ile.

aynen aynen ,forum ortamı olduğu için mimik vs. olmadığı için benim yazdığımı da yanlış anlayabilirsin diye baştan yanlış anlama dedim..
karşılıklı olsak hatta mehmet abi de olsa baya makara yaparak bu cümleleri söylüyor olurduk  :serefe:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ozoozo

:D Mehmet abi geldiğinde "neler yaptınız 2 dk da benim arabaya" diye tepki vereceği kesin :D

wolkanku

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ozoozo

Hahahahah 10 numara , ön cama yapıştırma şart :D :D

hi_cazz

ar.159

:)) :)) :)) :)) :))  :D :D :S yok yok attığım kahkahalara buradaki smilelerin hiç biri yetmez...
harbiden ya naptınız benim arabaya :S  :o yalnız içini beğenmedim değil yapacak abbayiğit varsa teslim edim hemen  ;)
neyse. arkadaşlar öncelikle yardımlarınız için çok teşekkürler. ozoozo tüm iyiniyetiyle uzun uzun anlatmış yardımcı olmaya çalışmış tekrar teşekkür ederim.
sağolsun Volkan beni daha iyi tanımlamış güzelde anlamış o yüzden müdahele etmiş dediklerinin baştan sona her zaman arkasındayım. Nitekim gerek meslek gereği gerek kişilik gereği gerekse de yaş-baş( buna katılmasam da) gereği abartıya kaçacak araçlar bana göre değil. daha doğrusu kullandığım s5 i yeni sattım 4,2 fsi motordu burda mevzu hızı sevmek değil onu nasıl elde ettiğindir! arabamala ilgilenmeyi modifiye etmeyi de seviyorum ama yapmaya çalıştığım daha fazla şık ve elegance bir görüntü yakalama çabası bu yüzden Volkan la güzel uyuşuyoruz..
bu arada yapılan yorumdan DPF iptali konusunda da şüpheye düştüm eğer Volkan dediğin gibi bir duman atma koku v.s oluyorsa onuda bir daha düşünmek gerekir kara kara kamyon misali yol almak istemem trafikte. ben hard yazılımda duman atıyor benimkinde atma düşüncesi ile iptal ettirecektim ne diyorsunuz?
34 AV 0020 COMING SOON!!

ozoozo

Seni güldürdüyse amaç tamamdır abi :D

Duman dpf ve yazılımla kaçınılmaz olacaktır , ne kadar duman o kadar randıman der techturkeydeki kankiler :D işin şakası bir yana , Doğa kardeşim ve Hakan abi (sarı 159) senin işlemlerinin aynısını yaptırdı abi , dip gazda duman atıyor ancak öyle kara tren gibi değil karting buluşmasında Hakan abi sağolsun önümde yol gösteriyordu dip gazda biraz duman atıyordu. Bir pm atarsan seni daha iyi aydınlatırlar :)

ar.159

Seni güldürdüyse amaç tamamdır abi :D

Duman dpf ve yazılımla kaçınılmaz olacaktır , ne kadar duman o kadar randıman der techturkeydeki kankiler :D işin şakası bir yana , Doğa kardeşim ve Hakan abi (sarı 159) senin işlemlerinin aynısını yaptırdı abi , dip gazda duman atıyor ancak öyle kara tren gibi değil karting buluşmasında Hakan abi sağolsun önümde yol gösteriyordu dip gazda biraz duman atıyordu. Bir pm atarsan seni daha iyi aydınlatırlar :)

Doğa ile yazılım öncesi konuşmuştuk o benimki hard yazılım diyordu zaten 420 torktan falan baksediyordu benimki 380 tork ve soft yazılım sayılır..
34 AV 0020 COMING SOON!!