Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alihsans

You are not allowed to view links. Register or Login
Ali İhsan. Normal abi o değer o motora. ben 6,5 ile girdim İstanbula aynı hız değerleri ile. Çok yokuş var İstanbula giderken. Dönerken bi nebze rahatlarsın.

"I always like going South; somehow, it feels like going downhill. "
5 küsür hiç görmedim ama 6.2 görmüşlüğüm var.
Özlü sözü beğendim. :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

Tifosi

2007 gt 2.0 ts sehir ortalamam 12.7-11 arasi degismekte

ufuksrl

Trip A

Trip B

Trip B'yi tatile gitmeden önce sıfırladım. Ankara-Kuşadası arası gidişte 5.8 Lt yaktı. Klima kapalı (gece Yolculuğu) 4 kişi + full bagaj 90~110 km/h arası. Dönüşte hızlı geldim çünkü çok sıkıldım birde tatil dönüşünün verdiği moral bozukluğu derken 140~160 km/h bandına çok fazla çıktım 7.1 lt oldu ortalama. Güncel durum 7.3 Lt

tolga_ozhan

Bayram için İstanbul-İzmir yolculuğunu tamamladık.
Feribot kullanmadım, körfezi döndüm. Bursa'da şehir içinden geçtim. 90-110 km/s arasında kullandım. Yol boyu 10'dan fazla radar vardı. Yol boyu klima hep açıktı.

Ortalama 8.5 litre lpg tükettik.
LPG litresi ortalama 2.5 TL, motorin litresi ortalama 4.4 TL.
Yani iki yakıt tipi arasında fiyat olarak 1'e 1.76 gibi bir oran var.  Araba eğer dizel olsaydı 4.8 litre/100 km yakmam gerekecekti. 1.5 tonluk bir dizel için pek mümkün gözüken bir değer değil.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

fevkalbeser12

Bayram için İstanbul-İzmir yolculuğunu tamamladık.
Feribot kullanmadım, körfezi döndüm. Bursa'da şehir içinden geçtim. 90-110 km/s arasında kullandım. Yol boyu 10'dan fazla radar vardı. Yol boyu klima hep açıktı.

Ortalama 8.5 litre lpg tükettik.
LPG litresi ortalama 2.5 TL, motorin litresi ortalama 4.4 TL.
Yani iki yakıt tipi arasında fiyat olarak 1'e 1.76 gibi bir oran var.  Araba eğer dizel olsaydı 4.8 litre/100 km yakmam gerekecekti. 1.5 tonluk bir dizel için pek mümkün gözüken bir değer değil.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Tolga İzmirde nerdesin sen?
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

tolga_ozhan

Ailem İzmir'de yaşıyor benim. Egekent-2, Çiğli Menemen arası.

fevkalbeser12

Bende yarın çiğlide olucam. Benim dr kayınpederler çiğli ata sanayinin oralarda oturuyorlar. Müsaitsen görüşelim? Bi çay kahve ısmarlıyım sana?
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

master

İzmir-Denizli-İzmir yolunu tamamladım.

Gidişte de dönüşte de otobanı komple kapatarak geçtim, hız 200'ün altına pek düşmedi, bol bol top speed var. Sanıyorum ki gidişte de gelişte de radar yedim.

Kalan kısım 130 km/s cruise control. Nazilli trafiği fenaydı, Denizli şehiriçi de fena değildi. Klima hep açık.

Ortalama tüketim 6.9 lt/100 km.

159'a tekrar tekrar bağlandım. Otobanı da sakin geçsem sanıyorum ki 5 lt gibi bir tüketim olacaktı çünkü cruise'da genelde 4 ltli, biraz yokuş varsa 5.2 lt'li rakamlar göründü.

Bu arada bayram trafiğinde lütfen dikkat edin, ortalık mal dolu. Gidiş yolunda iken sol şeritte selektör ile gittim,  orta şeritte araba varken nolur nolmaz diyerek yavaşladım. Gidişi akşam yapıyorum, yüksek hızla sol şeritte yol alırken orta şeritte arka arkaya iki araba gördüm, selektör yaptım geçmesin diye, ama yaklaşırken içim rahat etmedi 180 km/s civarı bir hıza düştüm. Mal oğlu mal sürücü ise tam kendisine yaklaştığım anda sinyal vermeden aniden önüme kırdı. Hızı da en fazla 70 km/s. Ki ilk yaptığım selektörü ve benim arkadan hızla yaklaşıyor olduğumu görmemesine imkan yok, kaldı ki yaklaştığımda tekrar geçmesin diye bastım selektöre.

159'un frenleri kötü diyeni döverim :) O hızda panik frenin ardından öndeki arabaya vurmama 10 cm kala kurtardım, 159 çok hafif arkayı bıraktı, topladım. Başka araba olsa o hızda panik frende ne dururdu, ne de spin atmadan o kadar rahat toplardı.

O esnada arkamdan kaptırıp gelen Audi A4 de zorla durdu ama öndeki malın yaptığını gördüğü için bana korna çalmadı. Kaza pozisyonundan sonra direk olarak diğer arabaya sürekli korna çalarak yanına geldim, camı açıp ana avrat küfrettim ve sağa çekmesini söyledim. Yaptığı şey kesinlikle cinayete teşebbüsten başka bir şey değil, arabada ailesi de vardı onlara yazık olacaktı. Sağa çekmedi ve yoluma devam ettim ancak sağa çekseydi ciddiyim sinirden öldürebilirdim. Özellikle bekleyip bekleyip bir anda o hızla öne kırmanın hiçbir açıklaması olamaz.

Elim ayağım titreyerek otobandaki Shell'e girdim ve dinlenip yola devam ettim.

Ehliyeti olan herkes sürücü değil maalesef arkadaşlar, her seferinde yeniden tecrübe ediyorum. Allah Alfa'larımıza zeval vermesin :) İyi bayramlar tekrardan.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

nanotechmilas

Dün gazı sonuna kadar bitirdim... 50 Liralık Gaz Aldım (50 Tl / 2,80 = 17,8 Litre) Şehir içi ve dışı karışık Klima Açık Ortalam hız 100 -120... 152 Km de gaz yine bitti... 17.8 Litre x 152 Km = 32 Kr. Araç 2.0 Selespeed 2002 Model... Sizce nasıl arkadaşlar ?

Adza

Gidişte de dönüşte de otobanı komple kapatarak geçtim, hız 200'ün altına pek düşmedi, bol bol top speed var. Sanıyorum ki gidişte de gelişte de radar yedim.

Kalan kısım 130 km/s cruise control. Nazilli trafiği fenaydı, Denizli şehiriçi de fena değildi. Klima hep açık.

159'a tekrar tekrar bağlandım. Otobanı da sakin geçsem sanıyorum ki 5 lt gibi bir tüketim olacaktı çünkü cruise'da genelde 4 ltli, biraz yokuş varsa 5.2 lt'li rakamlar göründü.

Bu arada bayram trafiğinde lütfen dikkat edin, ortalık mal dolu. Gidiş yolunda iken sol şeritte selektör ile gittim,  orta şeritte araba varken nolur nolmaz diyerek yavaşladım. Gidişi akşam yapıyorum, yüksek hızla sol şeritte yol alırken orta şeritte arka arkaya iki araba gördüm, selektör yaptım geçmesin diye, ama yaklaşırken içim rahat etmedi 180 km/s civarı bir hıza düştüm. Mal oğlu mal sürücü ise tam kendisine yaklaştığım anda sinyal vermeden aniden önüme kırdı. Hızı da en fazla 70 km/s. Ki ilk yaptığım selektörü ve benim arkadan hızla yaklaşıyor olduğumu görmemesine imkan yok, kaldı ki yaklaştığımda tekrar geçmesin diye bastım selektöre.

159'un frenleri kötü diyeni döverim :) O hızda panik frenin ardından öndeki arabaya vurmama 10 cm kala kurtardım, 159 çok hafif arkayı bıraktı, topladım. Başka araba olsa o hızda panik frende ne dururdu, ne de spin atmadan o kadar rahat toplardı.

O esnada arkamdan kaptırıp gelen Audi A4 de zorla durdu ama öndeki malın yaptığını gördüğü için bana korna çalmadı. Kaza pozisyonundan sonra direk olarak diğer arabaya sürekli korna çalarak yanına geldim, camı açıp ana avrat küfrettim ve sağa çekmesini söyledim. Yaptığı şey kesinlikle cinayete teşebbüsten başka bir şey değil, arabada ailesi de vardı onlara yazık olacaktı. Sağa çekmedi ve yoluma devam ettim ancak sağa çekseydi ciddiyim sinirden öldürebilirdim. Özellikle bekleyip bekleyip bir anda o hızla öne kırmanın hiçbir açıklaması olamaz.

Ehliyeti olan herkes sürücü değil maalesef arkadaşlar, her seferinde yeniden tecrübe ediyorum. Allah Alfa'larımıza zeval vermesin :) İyi bayramlar tekrardan.

Geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız. Ben o tür insanların bilerek ve isteyerek yaptığını düşünüyorum nasılsa durur düşüncesiyle. Ben öyle basamıyorum altımdaki hurdayla o da basamasın diyor. Geçenlerde aynı olay benim de başıma geldi. Lastikleri de yeni değiştirmiştim. Önceki lastiklerim olsa motoru alırdım kucağıma...
Ayrıca kim diyor 159 un frenleri kötü diye? :D Araçlar üzerindeki bilgi ve tecrübelerinden şüphe ederim :D

KAKIRMAN

Çıkarken depoyu doldurdum. Samsung gelmeden bir Daha doldurdum. Totalde 418 TL benzin ile 1180km yol katettim. Hız ortalaması 108km. Ara ara yolda Zombi gibi geçinenler yüzünden biraz bastık. Klima ise genelde açık. Samsun'dan sonra genelde radar tarlası olduğu için 110 Ã sabitledik.

HTC One max cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

burakaltun

Senin gittigin hizlarda cinayetin başka şekli değilmi. Yasal sınırda gitseydin 10cm kala mı dururdun. Çarpsaydın ve allah göstermesin bişey olsaydı ikinizden hangisi suçsuzdu ?

Utku

İstanbul canakkale izmir guzergahinda 5.5 litre yol bilgisayari verisi.159 un en dusuk tuketimi 110 km hizda oluyor, devir 1500 6.vites.duz yolda 4.6-4.7 gosteriyor bilgisayar.radarlar nedeniyle tum yolu 110 la geldim.

cesme otobaninda top speed denememde 245 km yi de gosterdi 159, aracta sarsilma abuk subuk ses hicbisey yoktu.gurur duydum kendisiyle.
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

saskuran

İstanbul canakkale izmir guzergahinda 5.5 litre yol bilgisayari verisi.159 un en dusuk tuketimi 110 km hizda oluyor, devir 1500 6.vites.duz yolda 4.6-4.7 gosteriyor bilgisayar.radarlar nedeniyle tum yolu 110 la geldim.

cesme otobaninda top speed denememde 245 km yi de gosterdi 159, aracta sarsilma abuk subuk ses hicbisey yoktu.gurur duydum kendisiyle.
köyde denk gelirsek bi kalkış bide roll yaparız :)

SASKURAN.....

ar.159

Maşallah kizima

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Deniz

Çeşme - İzmir (Gaziemir havalimani) arası cc ile 100 km sabit hız ile 89km ortalama tüketimim 4.7lt/100km

tunerviper

2.5 v6 ile çok gazlama yok az trafik ve genelde otoban kullanımı.

210 km  150 tl

Yaklaşık 70 kuruş civarı  :)
Turbo Twin Spark

Fatihob

..

tunerviper

Ooooo gazlamadan 70krş :D

Arada yaramazlık yaptık  >:D
Turbo Twin Spark

Fatihob

..

Tolga033

210 km  150 tl

Bu benzin verisi mi ?

Tolga033

Dün gazı sonuna kadar bitirdim... 50 Liralık Gaz Aldım (50 Tl / 2,80 = 17,8 Litre) Şehir içi ve dışı karışık Klima Açık Ortalam hız 100 -120... 152 Km de gaz yine bitti... 17.8 Litre x 152 Km = 32 Kr. Araç 2.0 Selespeed 2002 Model... Sizce nasıl arkadaşlar ?
Bence süper değer.  :)

tunerviper

210 km  150 tl

Bu benzin verisi mi ?

Evet lpg yok zaten söktürdük.
Turbo Twin Spark

Tolga033

210 km  150 tl

Bu benzin verisi mi ?

Bence güzel değer. :D Arkadaşın babasında 1.6 110 bg 2000 model Corolla vardı 0.50 kuruş yakıyordu bakıma girene kadar sakin kullanımda.  :)

tunerviper

210 km  150 tl

Bu benzin verisi mi ?

Bence güzel değer. :D Arkadaşın babasından 1.6 110 bg 2000 model Corolla vardı 0.50 kuruş yakıyordu bakıma girene kadar sakin kullanımda.  :)

2.0 accord bile 11 litre yakıyor şehir içi :)
Turbo Twin Spark