Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

35BSY10 Boost Project 156 Mk2 1.6TS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wolkanku

156'nın kapı içlerini alperin dediği şekilde sünger kaplamak çok kolay.
4 kapıyı yapmak 2 saati geçmez.

159'da ise tam bir zulüm. kapı trimini sökünce karşınıza kocaman bir metal çıkıyor, o metali sökünce de cam mekanizması dağılıyor,onu toplamak için süre uzuyor da uzuyor..
o yüzden ben sadece bagajı yapıp geçeceğim 159'da.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login
156'nın kapı içlerini alperin dediği şekilde sünger kaplamak çok kolay.
4 kapıyı yapmak 2 saati geçmez.

159'da ise tam bir zulüm. kapı trimini sökünce karşınıza kocaman bir metal çıkıyor, o metali sökünce de cam mekanizması dağılıyor,onu toplamak için süre uzuyor da uzuyor..
o yüzden ben sadece bagajı yapıp geçeceğim 159'da.

Aslında çokta zor değil Volkan. Camları sökmek bile basit görünüyor. 2 tane vida tutuyor ön camları. Arkları ise 1 tane vida. metalin üzerinde vidaların olduğu bölümlerde plastik kapaklı delikler var onları açınca ve camı uygun seviyeye indirince vidaları görürsün. Vaktim olsa ben söküp komple yaparım ama aldığım aksı taktıracak vakit bulamadım daha.

milano 75

Bu izolasyon bantları işe yarıyor mu? Yani ses kes konusunda başarılı, yoksa ses kesen şiltlerden kullanmak daha mı mantıklı?

Bizim 145'in bagajına düşünüyorum. Bir de arka bagaj kapağı fitilinden bulmam gerekiyor.
bituself sesden ziyade metaldeki titreşimi kesiyor,kapı içlerine döşeyin kapatırkren çıkan tok ses muhteşem.ben kaput altındaki eskiyip şeklini yitiren halı yerine ve sağ, kapıya çekim malzeme bitti.hatta çoğu araçta kapı içi ve bagajda ufak parçalar halinde bu tip malzeme vardır titreşim emsin diye.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

ATA

76mm varex ve 76mm slash cut egsoz ucu için cumartesi sanayi mesaisindeyiz :)

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

916GTV

Çok çok iyi olmuş egzoz. Cuk sesini buralardan duydum ata :)

Alfadanadam

Harbiden "cuk" kelimesi tam ifade ediyor :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Kibitzer

2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Alper

Zevkle takip ediyorum :)
Maşallah
Nazar değmesin.

ismet

I am the master of my fate
I am the captain of my soul

tunerviper

Gelişme yok mu projede?

Halen test ve ayarlar sürüyor. Elektronik olarak bir kaç sorun çıktı karşıma ama çözüldü bir çoğu. Bayramda 300 km yol yaptım herhangi bir sıkıntı yok. Bu hafta biraz basınç açacağım şu an 0.35  0.5 bar olacak basınç.

Bu da ayarda çektiğim bir video burada biraz fakirde kalma var ama şu an için iyi gidiyor  :)

Turbo Twin Spark

ismet

videodaki ses çok hoş olmuş. inşallah her şey yolunda gider :nazar:

tunerviper

videodaki ses çok hoş olmuş. inşallah her şey yolunda gider :nazar:

Teşekkürler iyi dilekleriniz için.  :clover:
Turbo Twin Spark

ozoozo

Maşallah abi sıkı takipteyim. Turbo tam kaç binde dolu oluyor yani gazlamaya müsait oluyor.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

tunerviper

Maşallah abi sıkı takipteyim. Turbo tam kaç binde dolu oluyor yani gazlamaya müsait oluyor.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

3000 gibi spoola başlıyor 3200 gibi tam doluyor basınç çok düşük olduğu içinhemen doluyor. 1 bar için 3500 gibi dolması gerekiyor. Şu an 2.0 civarında bir performans var ama tork daha alt devirden geliyor.
Turbo Twin Spark

ismet

Aklıma gelmişken sorayım. 2.0 için turbo projesi yapılabilir mi? Maliyetler farklı olur mu?

tunerviper

Aklıma gelmişken sorayım. 2.0 için turbo projesi yapılabilir mi? Maliyetler farklı olur mu?

Yapılır her şey aynı. Bendeki parçalar bire bir takılır. Tek fark 2.0 larda değişken geometrili emme manifoldu var plastik olduğu için 0.5 üzeri basınçta patlama riski var o iptal edilip aluminyum emmeye geçilmesi gerekir. 1.6 da değişken değil ama o da plastik.
Turbo Twin Spark

Murad

alfacan

ismet

Yapılır her şey aynı. Bendeki parçalar bire bir takılır. Tek fark 2.0 larda değişken geometrili emme manifoldu var plastik olduğu için 0.5 üzeri basınçta patlama riski var o iptal edilip aluminyum emmeye geçilmesi gerekir. 1.6 da değişken değil ama o da plastik.

Harikaymış :) o zaman toplam maliyet 1.6 + alüminyum emme oluyor. Sanırım 10bin civarı bir şey oluyor eğer yanlış takip etmediysem.

Peki 1.6 veya 2.0 daha sağlıklı şu olur diyebilir miyiz yoksa ikisi denk mi olur? Sağlıklıdan kastım daha iyi gitme değil, sorunsuzluk.

Murad

Hayırdır You are not allowed to view links. Register or Login 2.0 mı geliyor :)

ismet

Maalesef şimdilik 1.5 hudai ile devam You are not allowed to view links. Register or Login

Murad

Maalesef şimdilik 1.5 hudai ile devam You are not allowed to view links. Register or Login
Biz de o da yok. Ona da şükür ;)

tunerviper

Olmuş bu olmuş  :nazar: :nazar:
Teşekkürler tam olgunlaşmadı daha ham  :)

Bende çok beğendim  :yukari-ok:

Teşekkürler  :clover:

Harikaymış :) o zaman toplam maliyet 1.6 + alüminyum emme oluyor. Sanırım 10bin civarı bir şey oluyor eğer yanlış takip etmediysem.

Peki 1.6 veya 2.0 daha sağlıklı şu olur diyebilir miyiz yoksa ikisi denk mi olur? Sağlıklıdan kastım daha iyi gitme değil, sorunsuzluk.

Alüminyum emme manifoldu bende aldım. Sorun plastik olmasında o yüzden değiştirdim.

1.6 ile 2.0 arasında piston çapı, egzantrik, piston kolu ve krank farkı var. Piston kolu ve krank biraz daha kalın o yüzden teoride biraz daha dayanıklı denebilir. Fakat 1 bar için mutlaka sıkıştırma düşürüp forged pistona geçmek gerekli. Bu sırada krank ve kol ile 1.8 e dönebilir motor. Hem güçlenmiş hem de hacim artmış olacak.

Motor içi hariç aşağı yukarı 10 bin diyebiliriz turbo için.
Turbo Twin Spark

tolga_ozhan

Anıl çok ilginç bir noktaya değinmiş.
1.8 TS'nin piston kolları ve krank'ı 1.6 TS'ye takılırsa motor hacim olarak 1.8 TS'ye dönüşüyor. Sadece egzantirkler farklı kalacağı içinde performans 1.8'e göre biraz daha düşük kalabilir.

ATA

Anıl çok ilginç bir noktaya değinmiş.
1.8 TS'nin piston kolları ve krank'ı 1.6 TS'ye takılırsa motor hacim olarak 1.8 TS'ye dönüşüyor. Sadece egzantirkler farklı kalacağı içinde performans 1.8'e göre biraz daha düşük kalabilir.

Hatta yeni nesil 2.0 pistonlari takilirsa 1900cc'ye yakin, 10.0 sıkıştırma yakalanıyor.

Yeni nesil ile eski nesil ts motorlarin piston boylari farklı. Euro normlarini karşilamak için yapilan bir değişiklik olsa gerek.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts