Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

27 AEK 99 Giulietta

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

ATA

Aksama bi kadran videosu bekliyoruz :)

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ar.159

You are not allowed to view links. Register or Login
170 hp 406 tork :haydi: ayrıntılar akşama :) 3-5 ayarımız daha kaldı boost saati alıp biraz daha açıcaz.

OZO..!!!
heyy maaşallah
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ozoozo

Tam ayarlamalarımız bitmedi ama akşam denemesek olmaz :) bir 5-10 hplik daha gücümüz var ama basıncı görmemiz lazım. Grafiği falan akşam atacağım :)

OZO..!!!

max-ime

Gec saat olursa, benimkiyle ve Ufuk'la deneriz.

ozoozo

Sana yağmurlu günde su yoq. Ben bu gece 100 liralık mazot yerim :D

OZO..!!!

max-ime

Sana yağmurlu günde su yoq. Ben bu gece 100 liralık mazot yerim :D

OZO..!!!
Benimle denemicek misin :( 20 liralik gaz alacaktimsenin icin.

hi_cazz

Sonuçları bekliyoruz Özdemir

Sent from my iPhone using Tapatalk

tolga_ozhan

ooo ben başlığı atlamışım. Hayırlı olsun dostum. Güzel sonuçları bende bekliyorum.

Egt ile ilgili benim de bildiğim şu şekilde. 2 adet sensor olur. Birisi dp üzerinde mümkün olduğunca üst kapağa yakın, diğeri hemen turbo çıkışında. Maksimum giriş sıcaklığı 900 C olmalı. İkinci sensor de çıkışı ölçer. İdealinde egzoz gazı turbo çevriminde 200-300 C arası sıcaklık kaybetmeli.

fevkalbeser12

Vay be adam dizel multiair yaptı. Helal olsun Özdemir:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

ozoozo

Hepinize çok teşekkür ederim. Araba hakkında söyleceklerim daha henüz denemedim ancak ayrı bir çılgın gidiyor 5 bin devir çeviriyorum ve araba uzuyor.

Yapılanlar hakkında bilgi vermeden önce aracımda eskiden Dr.ecu yazılım var iken "yere bastığım" güç 101.4 hp , 215 tork idi. Evet komik bir rakam ancak aracın yere ilettiği güç bu şekildeydi :) atılan yazılım neredeyse soft oğlu soft şeffaflıkta bir yazılımmış onuda anlamış olduk.

Şimdi gelelim yeni yazılıma ve büyük turboya nerdeyse 35 hp gibi "teker" de güç aldık , 117 tork "tekerde" aldık eski haline göre.

Araç 136 hp tekere net olarak aktarıyor , 332 torkuda net olarak yere basıyor. Kranktaki gücümüz ise 170 hp 406 tork.

Bir tane boost saati alıp basıncı görüp ona göre biraz daha oynayacağız 5 beygir "tekerde" daha alacağız gibi.

Birde bu işi takip edenler bilir ki Mustang dyno diğer dynolara dünyada en net gücü veren dynolar arasında. Yani ne çıktıysa doğru oluyor , sanırım istanbulda Dynodynamics,serp vs tarzı dynolarda çıksaydım 190 veya + hp gibi bir rakam görürdük :)

245 hp diye gelen 116i yazılım+downpipe+egsoz tekerde 149 hp verdi. 220 hp diye gelen Polo gti(yazılım vs) tekerde 158 hp verdi yani bunları gözle görünce anladım ki ortaya 4-4 lük bir iş çıkarmışız :)

Bunlara ek olarak grafik beni o kadar tatmin etti ki araba artık benzinli gibi uzayıp gidiyor , eski yazılımımda 3800 devirde tork düşer iken şuan 4500-4600 lerde düşmeye başlıyor düş düş bitmiyor zaten :D çok rahat 5000 küsür çevirebiliyorum ve aracın gittiği net olarak hissediliyor.

Bakalım akşam deneyecek araba çok :) zaten az çok neler olduğunu akşam deneyeceğimiz arabalardan da geçip-geçilme durumuna göre anlarız.

Aşağıda grafiklerde de gördüğünüz gibi daha önceden sadece yazılım olan aracımın grafiği öyle iğrenç ki ne olduğu belli bile değil sürekli dalgalı inişli çıkışlı gidiyor , yani adam gibi yapılmamış ve özen gösterilmemiş. Turbodan sonra grafik kalemle çizilmiş gibi ve istikrarlı şekilde devam ediyor hiç bir şekilde iniş-çıkış veya sapma yok.

Dr.Ecu nun yazılımı ;

Dr.Ecu nun yazılımı ve grafiği ;

Turbodan sonra oluşan grafik ;

Turbodan sonra ;

OğuzCanAlantor

Kardeşim hayırlı olsun Gül'e Gül'e bin  :nazar:

krm1983

Maşallah. Giuli 1.6 Jtd'de son nokta.
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

ATA

Okurken heyecanlandim! Aksamin kritiğini öğrenebilmek ümidiyle :)
Güle güle kullan ozo.

Edit: grafik hakikaten düzgün. Maşallah.

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ozoozo

Kardeşim hayırlı olsun Gül'e Gül'e bin  :nazar:

Kanka çok teşekkür ederim sağolasın.

Maşallah. Giuli 1.6 Jtd'de son nokta.

Teşekkür ederim. Aslında son nokta değil çok rahat 200+ güçler alırdık yani tekerde 150+ güç demek oluyor ancak az çok forumda da hep yazdım,çevremdeki insanlarda biliyor turbo büyütmek benim yaza doğru olan bir fikrimdi ben sadece dyno ya çıkmaya gittim ve gittim ve her şey değişti 2 gün içerisinde turbo buldum gösterdim vs derken tak aldık haliyle aldığım turbo gtb1549 normalde kafamdan geçen gt1749v idi ama hazır bulmuşken fazla da kurcalamim dedim ve taktım :) ama yaza doğru palleri büyütüp daha güzel güçler alacağız inşallah.

Okurken heyecanlandim! Aksamin kritiğini öğrenebilmek ümidiyle :)
Güle güle kullan ozo.

Edit: grafik hakikaten düzgün. Maşallah.

Tapatalk

Teşekkür ederim abi akşamı bende sabırsızlıkla bekliyorum.  :arkadasim:

ATA

Yaza bende pal büyütmek istiyorum nasipse billet t28 :)

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ozoozo

Yazıyı değiştiremediğim için ayrı post oldu malesef kusura bakmayın. Dynonun est. engine power ıda 169.8 hp idi ama onun resmini bulamıyorum yazılımcım mail ile attı onu unuttu sanırım gerçi yanımda Uğur abi ile Lbe vardı gördüler :D Buda turbodan sonra oluşan dyno sheet ;

milano 75

hayırlı olsun bro.benim merak ettiğim bu artı güçlere standart baskı balata dayanıyomu,sıkıntı oluyomu baskıda
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

ozoozo

Yaza bende pal büyütmek istiyorum nasipse billet t28 :)

Tapatalk

Abi senin gibi birisi geç bile kaldı hala şaşırıyorum :D

ozoozo

hayırlı olsun bro.benim merak ettiğim bu artı güçlere standart baskı balata dayanıyomu,sıkıntı oluyomu baskıda

Sağolasın abi. Şöyle söylim benimkinin 1 tık büyük turbosunu takan bravocu abi gt1749 ile 45bin küsür kmdir standart baskı ve balata ile devam ediyor. Onun aracı 200 hp 400 tork idi (Motorda) megachips in dyno ne marka bilmiyorum onun sonucu. Geçenlerde yine konuşurken yazılımı güncellediklerini 215 hp 450 tork olduğunu söyledi hala sorunsuz ve standart kullanıyormuş.

Fatihob

Yardir ozozozoooo

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

..

TRSemih

Hadi gözün aydın. Bol gazlamalar :)
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

milano 75

Sağolasın abi. Şöyle söylim benimkinin 1 tık büyük turbosunu takan bravocu abi gt1749 ile 45bin küsür kmdir standart baskı ve balata ile devam ediyor. Onun aracı 200 hp 400 tork idi (Motorda) megachips in dyno ne marka bilmiyorum onun sonucu. Geçenlerde yine konuşurken yazılımı güncellediklerini 215 hp 450 tork olduğunu söyledi hala sorunsuz ve standart kullanıyormuş.
iyi o zaman ,bakıyorum millet golflere  pejolara falan bronz takıyo gazlamada dayanmıyo diyede,hep merak ederim önden çekrde bronzla nasıl normal kullanımda arabadan nefret etmezler diye,bendeki arka iter olmasına rağmen bazen kendi kendime sövdürüyo  ;)standart baskı devam tavsiye edrim eğer ömrü düşse bile sana,en fazla 1 yerine 2 değişim yaparsın.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

ozoozo

Yorumlarınızı objektif olarak alalım , yüzüme karşı söylemediniz  :asagi-ok:  :lol:

Ayaklarınıza sağlık bu arada yine efsane bir geceydi.

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Lbe

Yorumlarınızı objektif olarak alalım , yüzüme karşı söylemediniz  :asagi-ok:  :lol:

Ayaklarınıza sağlık bu arada yine efsane bir geceydi.

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Arkadan videoya çekeyim dedim ama...

Yetişemedim

LBE..!!!