Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yine, Yeni, Yeniden Alfa Romeo 159 Q-Tronic+ 34 AV 0020'yi Foruma Takdimimdir

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ar.159

konuyu hazır yakıttan ve motor sesinden açmışken yağ hakkında da bir iki kelam edeyim..
malum forumda da konuyla ilgili başlık var ancak başlık daha çok benzinliler ve yağ yakma konusuna odaklı ilerliyor bende malumunuz takıntılı bir adam olduğumdan kendi arabam için en iyi yağ araştırmasına koyuldum
önceki yetkili servise başvurdum sağolsun selenia yı bile bırakmışlar arkadaşlar opet yağdan bahsediyorlar sonuçta koç topluluğu sağolun almim dedim araştırmaya devam ettim
ibre 3 markaya işaret ediyordu mobil1-shell-castroll rakamlar havada uçuşuyordu 5-50-10-40-0-40 v.s v.s
yağcılara gittim abi bak bunu al mercedes onaylı öbürkü onu boşver bu bmw onaylı v.s v.s ortada muazzam bir bilgi kirliliği vardı
neyse be işi uzaddıkça uzattım kalktım mobil1 aradım eh işte direk siteye baktı lşunu al dedi sonra shelli aradım sağolsun onlar baya ilgilendi mühendislerine kadar bağladılar
ve sonuçta mühendis düşündüğüm yağların hiç birinin benim aracıma uygun olmadığını söyledi mühim olan aracın yaşına ve en önemlisi motor üreticisinin istediği speklere uymasıdır bmw onay verse ne yazar o sadece bmw motoru için dedi ve benim arabaya uygun yağın kodunu söyledi tabi tr de bul bulabilirsen dedi nitekim bulamadım bu arada kullanma kılavuzundan motoruma uygun yağa baktım
olması gereken 5W-40 dı ve karşılaması gereken spec ise Fiat 9,55535-N2 idi fakat piyasada 5w40 nerdeyse yoktu derken karşıma LIQUİ MOLY çıktı araştırdım avrupada son 5 yıldır en iyi yağ seçilmiş üstelik kullanma kılavuzunun dediği gibi 5w-40 dı dahası fiatın istediği specide destekliyordu hemen aldım yaklaşık 2 aydırda kullanıyorum ve gayet memnunum bence 159 için daha fazla kafa yormaya gerek kalmadı.

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

francobaresi

süper, servisim bakımlarda selenia kullanıyor, bu gittiğimde sizin önerdiğinizden alıp gidicem. bu arada aracınıza maşallah, çok özenerek takip ediyorum :)
Cuore sportivo

ar.159

You are not allowed to view links. Register or Login
süper, servisim bakımlarda selenia kullanıyor, bu gittiğimde sizin önerdiğinizden alıp gidicem. bu arada aracınıza maşallah, çok özenerek takip ediyorum :)
teşekkür ederim..
ben hep öyle yapıyorum yağımı alıp gidiyorum ki bulduğum en kaliyeli yağı onların kakaladınğından ucuza alıyorum cüzi bir ücretle değişimi yaptırıyorum ama yiğidi öldürüp hakkını yemeyeyim sağolsun servisim bu konuda anlayışlı davranıyor hiç zorluk çıkarmıyor
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ar.159

Islak ve seksi..
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!

ar.159

yavaş yavaş içeriden kareler paylaşmaya başlamanın vaktidir ;)
34 AV 0020 COMING SOON!!

fevkalbeser12

Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

muğlalı

yavaş yavaş içeriden kareler paylaşmaya başlamanın vaktidir ;)

abi şımartıyorsun bizi ona göre :)gerçekten güzelmiş nerde satılıyor ki?fiyat ne

canselmo

Islak ve seksi..
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Maşallah makine ateş ediyor ya aglıcam artık 159 bulamamazlık beni yıkıyor :o
2.memleket  = İtalya

Doğa Tosun

Maşşallah  8)

Plakasız Alfa hayranlığıma rağmen ben bile yeni yasadan dolayı takmak zorunda kaldım abi. Bana kalırsa sen de en azından bir italyan tak, çünkü 700 TL para cezasından hapse kadar gidiyor mazeretsiz önde plaka bulundurmama. Resmen suç oldu..  :(

edit: fotoğrafa birkez daha baktım. riski almaya değer.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Rotweiler

Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

francobaresi

Cok iyi gorunuyor. Ben de aldiginiz yeri , fiyati ogrenebilir miyim?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

wolkanku

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

max-ime

Abi hayırlı uğurlu olsun, bu da çok şık maşallah :)

Birara makyajlıyla makyajsınız gördüğün, hissettiğin farklarını da yazsan :)

hi_cazz

Abi kadran güzel olmuş cidden. Hayırlı olsun.

Azmi'cim haftasonu bekliyorum ben bir güzellik.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Erkay KAHYA

driftking11

konuyu hazır yakıttan ve motor sesinden açmışken yağ hakkında da bir iki kelam edeyim..
malum forumda da konuyla ilgili başlık var ancak başlık daha çok benzinliler ve yağ yakma konusuna odaklı ilerliyor bende malumunuz takıntılı bir adam olduğumdan kendi arabam için en iyi yağ araştırmasına koyuldum
önceki yetkili servise başvurdum sağolsun selenia yı bile bırakmışlar arkadaşlar opet yağdan bahsediyorlar sonuçta koç topluluğu sağolun almim dedim araştırmaya devam ettim
ibre 3 markaya işaret ediyordu mobil1-shell-castroll rakamlar havada uçuşuyordu 5-50-10-40-0-40 v.s v.s
yağcılara gittim abi bak bunu al mercedes onaylı öbürkü onu boşver bu bmw onaylı v.s v.s ortada muazzam bir bilgi kirliliği vardı
neyse be işi uzaddıkça uzattım kalktım mobil1 aradım eh işte direk siteye baktı lşunu al dedi sonra shelli aradım sağolsun onlar baya ilgilendi mühendislerine kadar bağladılar
ve sonuçta mühendis düşündüğüm yağların hiç birinin benim aracıma uygun olmadığını söyledi mühim olan aracın yaşına ve en önemlisi motor üreticisinin istediği speklere uymasıdır bmw onay verse ne yazar o sadece bmw motoru için dedi ve benim arabaya uygun yağın kodunu söyledi tabi tr de bul bulabilirsen dedi nitekim bulamadım bu arada kullanma kılavuzundan motoruma uygun yağa baktım
olması gereken 5W-40 dı ve karşılaması gereken spec ise Fiat 9,55535-N2 idi fakat piyasada 5w40 nerdeyse yoktu derken karşıma LIQUİ MOLY çıktı araştırdım avrupada son 5 yıldır en iyi yağ seçilmiş üstelik kullanma kılavuzunun dediği gibi 5w-40 dı dahası fiatın istediği specide destekliyordu hemen aldım yaklaşık 2 aydırda kullanıyorum ve gayet memnunum bence 159 için daha fazla kafa yormaya gerek kalmadı.

yağ konusunda eskiehirdeki ustamında alfalar için önerdiği tek marka bu öve öve bitiremiyo:) yalnız bişi sorucam bana 10w-40 tavsiye etti ve onu kulanıyorum.. 5w-40 daha sessiz motor saglar veya daha uygundur gibi bilginiz varmı ona göre bende turbo revizyonumdan sonra 5w-40 a gecemyi düşünüyorum..
2009 Mito 1.4 155 hp distinctive
2006 159  1.9 jtdm distinctive plus

FB10ur

Yazdıklarınızın tamamını okudum ve son sayfasına kadar geldim..Birde ne göreyim ben daha önce yorum yapmamışım :)

Araç gerçekten harika duruyor elinizde güzelliğini dahada pekiştireceği belli oluyor..

alperuzi

"synthese technology" yazısına takıldım,

motulda bu yazı "yarı sentetik" anlamına geliyordu, burda da tahminimce aynıdır.

Ben olsam Mobil 1 5-40 tam sentetik tercih ederdim, eskiden çok kolay bulunabiliyordu, şimdi ne oldu bilmiyorum ama Mobil göremez oldum hiçbir yerde...

edit:

Bir de şöyle bir şey var, sitelerinde DPF olmayan dizeller için tercih edilir yazıyor:

Liqui Moly alınacak ise bence şu daha uygun 1.9 lara

edit2:

Bu arada opet yağ konusunda Fuchs ile ortakmış, şanzuman yağı araştırırken görmüştüm. Bizim araçlardaki manuel şanzumanlara yurt dışında şiddetle Fuchs Titan 75w-80 yağ öneriyorlar ama gel gör ki Türkiyede öyle birşey yok, Opet var :D :)

Utku

Ben böyle güzel bir iç mekan başka hiçbir 159 da görmedim.Resmen huzur doluyor insan bindiğinde.
Zaten makyajlı kasada iç döşemenin açık renk olduğu sadece bir araba gördüm şimdiye kadar, onunda dışı beyazdı ve donanım olarak zayıftı.Daha çok paylaşacak fotoğraf varda, yavaş yavaş paylaşır üstad.Ti paketler dahil tr deki en güzel ve özel 159 dur bana göre

2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed

ar.159

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login 
çok teşekkürler..

You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login
sağolun dostlar parçayı bir gece mesaisinden kırık ing ile o siteden o siteye koştururken bir polonya sitesinde buldum ebayda falan yok biraz custom bir iş ve baya tuzluya mal oldu yaklaşık 50avro

You are not allowed to view links. Register or Login  Azmi malum assolistler en son sahneye çıkar en nadide parçada en son görücüye çıkacak zaten muhtemelen konuda baya onun üzerinden devam edecek sonrasında:)

Ben böyle güzel bir iç mekan başka hiçbir 159 da görmedim.Resmen huzur doluyor insan bindiğinde.
Zaten makyajlı kasada iç döşemenin açık renk olduğu sadece bir araba gördüm şimdiye kadar, onunda dışı beyazdı ve donanım olarak zayıftı.Daha çok paylaşacak fotoğraf varda, yavaş yavaş paylaşır üstad.Ti paketler dahil tr deki en güzel ve özel 159 dur bana göre
üstad arabamda seninde çok emeğin var hakkın ödenmez bir çok şeyde olduğu gibi bu parçayıda yardımınla aldım şımartıyorsun beni:)

Abi hayırlı uğurlu olsun, bu da çok şık maşallah :)

Birara makyajlıyla makyajsınız gördüğün, hissettiğin farklarını da yazsan :)
sağol üstad 2008/2009 arası bir hayli fark var gibi sağolsun Alfa nerdeyse sır gibi saklıyor yavaş yavaş çözüyorum ama :) çözdükçede paylaşacağım

Maşşallah  8)

Plakasız Alfa hayranlığıma rağmen ben bile yeni yasadan dolayı takmak zorunda kaldım abi. Bana kalırsa sen de en azından bir italyan tak, çünkü 700 TL para cezasından hapse kadar gidiyor mazeretsiz önde plaka bulundurmama. Resmen suç oldu..  :(

edit: fotoğrafa birkez daha baktım. riski almaya değer.
ben de çok kararsız kaldım aslında takıp takmamak konusunda evet plakasız 159 çok güzel ama plakamda güzel ve her polis tarafından çevrilmek sıkıntı yalnız dediğin ceza ile ilgili hiç bir bilgim yok benim bildiğim 2015 yılı itibari ile sadece 88 tl bana kanun maddesi payşabilir misin?

You are not allowed to view links. Register or Login  walla 5w-40 10w-40 tan daha sessiz daha iyidir diye bie bilgim yok artık benim yağ konusunda tek refaransım kullancı kitabı oda 5w-40 diyor ve fiatın speclerini söylüyor benim için önemli olan o diğer taraftan yanlışım yoksa 5w kışın 5 dereceye kadar demek 10w 10 dereceye kadar olmalı eskişehirdede kışlar sert geçer bence 5 daha iyi :)

"synthese technology" yazısına takıldım,

motulda bu yazı "yarı sentetik" anlamına geliyordu, burda da tahminimce aynıdır.

Ben olsam Mobil 1 5-40 tam sentetik tercih ederdim, eskiden çok kolay bulunabiliyordu, şimdi ne oldu bilmiyorum ama Mobil göremez oldum hiçbir yerde...

edit:

Bir de şöyle bir şey var, sitelerinde DPF olmayan dizeller için tercih edilir yazıyor:

Liqui Moly alınacak ise bence şu daha uygun 1.9 lara

edit2:

Bu arada opet yağ konusunda Fuchs ile ortakmış, şanzuman yağı araştırırken görmüştüm. Bizim araçlardaki manuel şanzumanlara yurt dışında şiddetle Fuchs Titan 75w-80 yağ öneriyorlar ama gel gör ki Türkiyede öyle birşey yok, Opet var :D :)

üstad yağ bu tr sitesinden
kısmı senteteikler zaten başka başlıkta sitede bu tam sentetik kategorisinde
yalnız haklısın dpf kısmını belirtmeyi unutmuşum benim arabada dpf iptal olduğundan ben tercih ettim gerçi alfa 159 un kullanma kılavunda belirttiği niteşiğede haiz o yüzden firmaya mail attım hem fiat sn... özelliğini karşılayan hem de dpf li olan yağınız hangisi diye cevap bekliyorum onuda yazarım
mobil de 5w-40 bulmak imkansız bulsak bile üzerinde fiatın sn 9.555355-N2 standardını karşıladığına dair ibare var mı yoksa bmw mercedes tavsiye etmiş farketmez
34 AV 0020 COMING SOON!!

Erkay KAHYA

Km göstergesi çerçevesi için:
;)

ar.159

Km göstergesi çerçevesi için:
;)
evet bahsettiğim polonya sitesi buydu maillerden kaç saattir bulmaya çalışıyorum Utku dan isteyecektim benden hızlı bulmuşsun
fiyatı doğru hatırlmışım 30avro + 20 avro shipping tutuyor
ayrıca çok geniş bir renk kartelası var
34 AV 0020 COMING SOON!!

Utku

2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

ar.159

Sitedeki yetkili kiside 159 sahibi, bol muhabbet birisi
hatta artık Utkunun da kankisi
34 AV 0020 COMING SOON!!

muğlalı

abi ben  gerçekten çok fark var  hakikaten, aradaki fiyat farkının sebebini anladım.