Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yine, Yeni, Yeniden Alfa Romeo 159 Q-Tronic+ 34 AV 0020'yi Foruma Takdimimdir

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login

Sen böyle yazınca Audi reklamı geldi aklıma. Sırf bu Yüzden bile audiye antipatim var. Bir kere karaktersiz olduğunu gösteriyor.

Mercedes ten konfor almış ama en konforlu değil
Bmw den sportiflik almış ama en sportif değil
Alfa dan tasarım almış ama en karizmatik ve yakışıklısı değil
Volvodan güvenlik almış ama en güvenlisi değil.

Yani bildiğin Kırma olduğunu kabul etmiş.

Sadece aklıma reklam geldi ondan yazdım. Senin yaptıklarınla alakalı değil. Sakın yanlış anlama. Onları bizde yapmak istiyoruz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Aslında Audi tamda reklamindaki gibi
Mercedes kadar kaba değil ama yakın konfor veriyor
BMW kadar spor değil ama yeterince sportif duruyor
Volvo kadar Güvenli değil ama yeterince Güvenli
Alfa kadar yakışıklı değil ama kötü değil
Yani bence iyi bir dengesi var
Bu arada beklerim İstanbul a ;)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Demekki algıda fark bu oluyor. Bana tam tersi geliyor.

ar.159

çok iyi duruyo, güle güle kullanın. Keşke ankarada da bu şekilde iş yapacağını bildiğimiz yerler olsada bizde sorunlara böyle etkin çözümler bulabilsek.
Çok teşekkürler burda şans servisin TR Nın en büyük sanayi sitesinin içinde olmasından Kaynaklı her istediklerine ulaşıyorlar sağ olsunlar kırmıyorlar beni uğraşıyorlar da

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ar.159

Sen böyle yazınca Audi reklamı geldi aklıma. Sırf bu Yüzden bile audiye antipatim var. Bir kere karaktersiz olduğunu gösteriyor.

Mercedes ten konfor almış ama en konforlu değil
Bmw den sportiflik almış ama en sportif değil
Alfa dan tasarım almış ama en karizmatik ve yakışıklısı değil
Volvodan güvenlik almış ama en güvenlisi değil.

Yani bildiğin Kırma olduğunu kabul etmiş.

Sadece aklıma reklam geldi ondan yazdım. Senin yaptıklarınla alakalı değil. Sakın yanlış anlama. Onları bizde yapmak istiyoruz.

Aslında Audi tamda reklamindaki gibi
Mercedes kadar kaba değil ama yakın konfor veriyor
BMW kadar spor değil ama yeterince sportif duruyor
Volvo kadar Güvenli değil ama yeterince Güvenli
Alfa kadar yakışıklı değil ama kötü değil
Yani bence iyi bir dengesi var
Bu arada beklerim İstanbul a ;)

Demekki algıda fark bu oluyor. Bana tam tersi geliyor.

Ya ben olaya söyle bakıyorum bizim yaslarımızda Paralı bir arkadaş araba alacak BMW çok spor geliyor mercedesin konforunu istiyor ama yasına uygun değil iste Audi orda Adam'ı kapiyor

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ar.159

Ya video tapatalktan video gitmiyor bir turlu başka kolay bi yol var mi?

34 AV 0020 COMING SOON!!

Rotweiler

USB ile bağla telefonu, aktar ya da Drive üzerinden google a aktarıp youtube'a koy mehmetali.
Teknoloji çağında illa tapatalk ile atacam diye kasıyosun.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

ar.159

USB ile bağla telefonu, aktar ya da Drive üzerinden google a aktarıp youtube'a koy mehmetali.
Teknoloji çağında illa tapatalk ile atacam diye kasıyosun.
Ya 3 tane 5-6 Sn yilik video YouTube yüklemeye değmez ama direk Google drivedan oluyorsa onu deneyeyim ama

34 AV 0020 COMING SOON!!

Passione

Tebrik ederim guzel bir islem olmus. Fitiller degistikten sonra kapi acilip kapanmasi zorlasti mi? Kapilara ince ayar cekti derken öne/geriye konumunu ayarladi degil mi?

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"centocinguantanove"

ar.159

Tebrik ederim guzel bir islem olmus. Fitiller degistikten sonra kapi acilip kapanmasi zorlasti mi? Kapilara ince ayar cekti derken öne/geriye konumunu ayarladi degil mi?

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ilk takıldığı an bir tık zorlama oldu işte ondan sonra ileri geri aşağı yukarı kapı tam olması gereken yere ayarlandı kapının birinde düşüklük vardı zaten oda ayarlandı şimdi sorunsuz ve gerçekten güzel
34 AV 0020 COMING SOON!!

ar.159

sanırım videolar bu şekilde oluyor
kapı fitilleri değişmeden önce

kapı fitilleri değiştikten sonra

34 AV 0020 COMING SOON!!

francobaresi

test iyiymis yarin bi deneme yapayim:)

Cuore sportivo

saskuran

ilk kez böyle bir test gördum :) güzelmiş ama . yarın hemen bende deniycem ..

SAS....

ar.159

bende ses yalıtımına ilişkin youtube da araştırma yaparken görmüştüm bu testi ve mantıklı geldi
ilk başlarda akvaryum hortumu v.b şeyleri düşümndüm bunları araştırdım Volkanla da istişare yaptık çok mantıklı gelmedi sonra takviye fitille güçlendirmeyi düşündüm o esnada usta onlar bu arabaya yakışmaz esaslı sağlam birşey yapalım diyince bu yolu seçtik
34 AV 0020 COMING SOON!!

francobaresi

Fitilleri nereden kaça hangi marka için olanı aldın abi bendede rüzgar sesi var ön kapılarda bir el atayım diyorum.
Ben almadım Deniz servis ayarladi söyledikleri jaguar ve rangen üst modellerinde kullanılan fitillermis zaten kalinligi ve kapıyı sıkıştırmasını gözle görüyorsun tanesine 100 civarı Yazmış olmaları Lazım  videoları yüklesem daha iyi anlasilcak ama hata veriyor

Mehmet Abi özellikle sunroof için ne yaptı ya. Ben sunrooftaki rüzgar sesinden tiksindim artık. Kapı fitillerinide istediğimiz zaman temin edebilir miyiz?

Walla Halit önce sunroof camını Dışarıya Aldı ayaklarını falan ayarladı sonra cam fitillerine işlem yaptı onu görmedim 3-4 saat takmadan bekleyecek 1 günde hiç kullanmayacaksın dedi.
Fitilleri temin etmesine ederiz de mesele montajda onu nasıl yaptırırsın ?

fitillerin ozel bi montaj yontemi var mi? Yani bu fitilleri temin etsek bu isi yapan herhangi bir servis ustasi halledemez mi?

Cuore sportivo

ar.159

Fitilleri nereden kaça hangi marka için olanı aldın abi bendede rüzgar sesi var ön kapılarda bir el atayım diyorum.
Ben almadım Deniz servis ayarladi söyledikleri jaguar ve rangen üst modellerinde kullanılan fitillermis zaten kalinligi ve kapıyı sıkıştırmasını gözle görüyorsun tanesine 100 civarı Yazmış olmaları Lazım  videoları yüklesem daha iyi anlasilcak ama hata veriyor

Mehmet Abi özellikle sunroof için ne yaptı ya. Ben sunrooftaki rüzgar sesinden tiksindim artık. Kapı fitillerinide istediğimiz zaman temin edebilir miyiz?

Walla Halit önce sunroof camını Dışarıya Aldı ayaklarını falan ayarladı sonra cam fitillerine işlem yaptı onu görmedim 3-4 saat takmadan bekleyecek 1 günde hiç kullanmayacaksın dedi.
Fitilleri temin etmesine ederiz de mesele montajda onu nasıl yaptırırsın ?

fitillerin ozel bi montaj yontemi var mi? Yani bu fitilleri temin etsek bu isi yapan herhangi bir servis ustasi halledemez mi?

yapmasına hepsi yapar diye düşünüyorum da sonuçta ustalık da var tabi işin içinde yani sadece fitil montajı değil ona göre kapının basmasını ince ayarlarınıda yaptılar ama mutlka ankarda da bunu yapacak usta vardır
34 AV 0020 COMING SOON!!

francobaresi

Ben bugun serviste kapi gergisi degistirtiyodum, o esnada bi 156ya kapi fitili cekiyolardi hemen dikkat kesildim:) sonra sorduk ettik kac lira fitil , 159 orjinal fitili 140 tl kapi basi. Zaten iyi degil bu fitil aynisi ne ise yaricak hem ucuzda degil, senin aldigin fitilin bi adi sani var mi ustalara soralim su fitilden diye

Cuore sportivo

ar.159

Ben bugun serviste kapi gergisi degistirtiyodum, o esnada bi 156ya kapi fitili cekiyolardi hemen dikkat kesildim:) sonra sorduk ettik kac lira fitil , 159 orjinal fitili 140 tl kapi basi. Zaten iyi degil bu fitil aynisi ne ise yaricak hem ucuzda degil, senin aldigin fitilin bi adi sani var mi ustalara soralim su fitilden diye

walla usta range ve jaguarda kullanılan fitil dedi ne kadar doğru ne kadar yalan bilemem üzerinde sarı renk birşeyler yazıyordu ama pek anlam ifade etmedi
34 AV 0020 COMING SOON!!

francobaresi

Bakalim biraz daha arastiralim ankarada ne yapabiliriz

Cuore sportivo

tolga_ozhan

Benim kafamı bulandıran şey bu tarz bir fitilin universal olarak uygulanabilir olması. Özellikle camı çevreleyen fitiller tek parça ve modele özel üretim. Başka bir araç için üretilmiş fitili nasıl monte etti acaba.
Mesela 159 için cam çevresi 1-2-3 ve 7 no'lu parçalardan oluşuyor. Acaba ne yaptı, nasıl etti cidden merak ettim.
Bir adres tarifi alabilir miyim, uğramayı düşünüyorum açıkçası.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

ar.159

Benim kafamı bulandıran şey bu tarz bir fitilin universal olarak uygulanabilir olması. Özellikle camı çevreleyen fitiller tek parça ve modele özel üretim. Başka bir araç için üretilmiş fitili nasıl monte etti acaba.
Mesela 159 için cam çevresi 1-2-3 ve 7 no'lu parçalardan oluşuyor. Acaba ne yaptı, nasıl etti cidden merak ettim.
Bir adres tarifi alabilir miyim, uğramayı düşünüyorum açıkçası.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
camdakiyle alakası yok üstad yani kapıdaki değişmedi gövdedeki ana fitil değişti Maslakta Bahattin ustanın mekanda Hayati ayarladı (yeni yerleri) tanışıyorsunuz zaten benim konsoldan muhabbet açılmıştı senden haber beklediğimi söylemiştim.
34 AV 0020 COMING SOON!!

tolga_ozhan

Evet şimdi oldu kapı iç fitili bazı modeller de universal olarak değişebilir.
Bazı modeller de de içeri kıvrılıp döşemenin bir parçasını oluşturuyor.

ar.159

Evet şimdi oldu kapı iç fitili bazı modeller de universal olarak değişebilir.
Bazı modeller de de içeri kıvrılıp döşemenin bir parçasını oluşturuyor.
evet tam tabiri o olmalı kapı içi fitilleri değişti zaten yaklaşık bi 15 cm kesilerek kısaltıldı belli yerleri döşemenin içine girdi sonuç görsel olarak orjinalden farksız olsu ama yaklaşık bi yarım cm daha kalınlaştı ve sanki fazladan bir kat daha var yani körük olarak tabir edersek orjinel tek körük bu çift körük gibi oldu
34 AV 0020 COMING SOON!!

francobaresi

Ben az once kagit testini yaptim. Oyle kolay cikti ki kagit, ya dedim kagit mi ince geldi acaba :D  katlayip bidaha mi koysam :)) fitil icine serum deniycem, orjinal fitili yenilesem mi bilemedim. Sonucta 7 yillik fitil  sifirken daha ii performansi oldugu muhakkak. Bide kagit kapi gergisinin degistigi taraftan daha zor cikti, kapi kapanislarinda sorun olmamasina ragmen ayar mi lazim acaba diyorum

Cuore sportivo

ar.159

Ben az once kagit testini yaptim. Oyle kolay cikti ki kagit, ya dedim kagit mi ince geldi acaba :D  katlayip bidaha mi koysam :)) fitil icine serum deniycem, orjinal fitili yenilesem mi bilemedim. Sonucta 7 yillik fitil  sifirken daha ii performansi oldugu muhakkak. Bide kagit kapi gergisinin degistigi taraftan daha zor cikti, kapi kapanislarinda sorun olmamasina ragmen ayar mi lazim acaba diyorum

kapı gergisinin değilştiği kapıda daha zor ise kapı ayarların bozuk ve yeterince basmıyor demek ki
34 AV 0020 COMING SOON!!

francobaresi

O zman fitillerden once ilk is kapi ayarina baktirayim. Duruma gore hortum ve yeni fitille devam edeyim

Cuore sportivo

ar.159

beni tanıyan arkadaşlar bilir, benim için arabanın dış tasarımı ne kadar önemliyse iç tasarımı da enaz o kadar önemlidir ve hatta bu yaşıma kadar iç tasarımından dolayı dışına bayılmama rağmen almaktan vazgeçtiğim arabalarım olmuştur
sonuçta evet arabada bizi ilk büyüleyen dış tasarımdır ama o şaheserle vaktin %80-90 nını içerisinde geçirdiğimizi varsayarsak iç tasarımın asıl önemi ortaya çıkıyor..
159 da doğru opsiyonlar doğru renk seçenekleriyle beni içiyle de mest eden araçlardan biri olmuştur ancak o güzelliğe nacizane bende bir iki dokunuş yaparak kendimle daha da bütünleştirdiğimi sanıyorum..
maalesef hem sanyideki uzun çabalarım hemde havaların müsait olmamasından dolayı hala detaylı temizliğe giremedik inş. 1-2 hafta içinde onu da hallediyoruz o yüzden şimdi diğer detaylar için karanlık çekimler yaptım ;)

ilk işimiz diğer 159 umda bir hayli tecrübe kazandığım iç aydınlatma işini çözmekti ve ambiyans aydınlatmamıza kavuştuk

önce konsolu boydan boya saran metal çıtanın altına neon ışık döşendi sonrada kapı kolu ve kapı ceplerinin aydınlatılması yapıldı
bu sfere kullandığm malzeme çok farklıydı ve resmen fabrikasyon bir görüntü elde ettim ve defalarca şahıslar üzerinde test edildi :)
geçen sefer aydınlatmada tek renk kullanmıştım çünkü araç aydınlatmam da tek renk sadece kırmızı idi bu sefer ise yeni 159 un aydınlatması beyaz ve kırmızı olmak üzere iki renk olduğundan ve ayrıca gündüzleri kırmızı ile iç döşeme renginin uyumunu sevmediğimden kapı kolları ve kapı cepleri için beyaz aydınlatmayı seçtim ve bence çok güzel oldu

eski 159 umda da ayak aydınlatması mevcuttu ancak sadece kapıla açıldığında yanıyordu bunda ise her daim yanacak ancak gözü hiç rahatsız etmeyecek apaçide durmayacak çok loş beyaz bir ayak aydınlatması yaptık

yine içte sağolsun You are not allowed to view links. Register or Login nun da büyük uğraşları sonucu getirtebildiğimiz metal alfa logolu pedalların üzerine gelen o los aydınlatma çok hoş bir hava kattı (pedallar biraz kirli kusura bakmayın)

ve nihayetinde iç tavan aydınlatmasının tamamınıda lede çevirdim bu uygulamayı eski 159 umda da yapmıştım ama renk uyumu olsun diye sarıyı seçmiştim fakat sonuç aydınlatma açısından güzel olsada görsel açıdan çok tatmin etmedi bu sefer tereddütsüz beyaz led tercih ettim aydınlatma inanılmaz olduğu gibi görsel açıdan da fotolarda çok belli olmasada çok hoş bir havası oldu
aşğıdaki her iki fotoda flaşsız aracın kendi aydınlatması ile çekildi

2. defa 159 sahibi olmak çok güzel
hani ev yapanlar arasında bir söz vardır inşaatla uğraşmak o kadar zordur ki ilk evi yap sat ikinci yap oğluna ver üçüncüye kendin otur derler bilmiyorum 3. nasip olur mu ama Allah nasip ederese bunu oğluma verme niyetim var :))) (henüz 4 yaşında)
o yüzden çok daha tecrübeli hareket ediyorum bu sefer mesela aydınlatmam çok güzel oldu ama gece uzun yolda göz yorulması yapabilir diye arkalar ayrı önler ayrı düğmeyle tamamen kapatılabiliyor ;)

diğer taraftan eminim 159 sahiplerinin en çok dikkatini çeken multimediya sistemi olmnuştur onun hakkında çok daha detaylı foto ve video paylaşımı yapacağım az kaldı
ama kısaca değinmek gerekirse kendisi 159 a göre yapılmış yuvasına tam uyan(çinli biraderler sağolsun biraz zımpara yaptık) kablo tesisatının tamamı 159 a göre özel yapılmış olan bose yi ve daha fazlasını destekleyen (ilerde bahsedeceğim) android 4,2 işletim sistemine sahip Azmi dostumun binbir emeği ile getittirdiğimiz bir alet burdan kendisine You are not allowed to view links. Register or Login  tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum az başını ağrıtmadım şimdilik söyleyebileceğim artık 159 için olmzsa olmazım bir sisteme sahip oldum. şimdilik bu kadar  8)
34 AV 0020 COMING SOON!!