Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Araç Sorgulamaları

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fsencamlar

Merhaba arkadaşlar;
156 alma niyetindeyim bu arabanın fiyatı daha önce uygundu ama şimdi baya yükseltmiş arkadaş.
Yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

You are not allowed to view links. Register or Login

erim

Merhaba arkadaşlar;
156 alma niyetindeyim bu arabanın fiyatı daha önce uygundu ama şimdi baya yükseltmiş arkadaş.
Yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

fiyatı biraz yüksek geldi bana.

fsencamlar

Daha önceki fiyatı 26.500 dü.
"şanzımanı 0 yaptırdım aracın hic bir sıkıntısı yok fiyatı sanziman 'dan dolayı düşürmüştüm 0 yaptirimdigim için arttırdım pazarlık sünnettir 28.500 a kadar dusebilirim"
diye mesaj attı en son. Benim bütçeyide aşdı şimdilik ben 25 civarı belki olabilir demiştim neyse beklemeye devam.

xdriver

Arkadaşlar, linkteki iki aracı araştırıyorum şuan. Alttaki 33.500 liraya inmişti. Araç temiz fakat 147'nin en boş paketi sanırım.
Diğeri Blackline modeli, fakat hasar kaydı ve boya var araçta.
Her ikisinin de km'si eşit sayılır.

Sizce hangisi daha iyidir ?

OğuzCanAlantor

Arkadaşlar, linkteki iki aracı araştırıyorum şuan. Alttaki 33.500 liraya inmişti. Araç temiz fakat 147'nin en boş paketi sanırım.
Diğeri Blackline modeli, fakat hasar kaydı ve boya var araçta.
Her ikisinin de km'si eşit sayılır.

Sizce hangisi daha iyidir ?

Monte Carlo blackline forumdan You are not allowed to view links. Register or Login eski aracı son gördüğümde temizdi eğer öyleyse alın derim

muzaffersan

Monte Carlo blackline forumdan You are not allowed to view links. Register or Login eski aracı son gördüğümde temizdi eğer öyleyse alın derim
Ben blackline nin2. Sahibiydim 1. Sahibi bayandı bakımlarını eksiksiz yaptırmıştı. Bende aynı şekilde eksiksiz yaptırdım. 3. Sahibide araca iyi baktı. 2 araç arasında kesinlikle blackline tercih edilmeli az bulunan renk kombinasyonu ve 120 hp diğeri 105 hp. Resimlerine gördüğüm kadarıyla araç kozmetik olarak iyi gibi.

XT1650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

xdriver

Ben blackline nin2. Sahibiydim 1. Sahibi bayandı bakımlarını eksiksiz yaptırmıştı. Bende aynı şekilde eksiksiz yaptırdım. 3. Sahibide araca iyi baktı. 2 araç arasında kesinlikle blackline tercih edilmeli az bulunan renk kombinasyonu ve 120 hp diğeri 105 hp. Resimlerine gördüğüm kadarıyla araç kozmetik olarak iyi gibi.

Öncelikle hızlı dönüşünüz için size ve You are not allowed to view links. Register or Login teşekkür ederim. Araçta 2700 TL hasar kaydı varmış. Bu sizin kullanımınız da mı meydana gelmişti ? Eğer öyle ise hasarın önemi nedir ? Araçta şuan yaklaşık olarak her 2bin km'de 1 litreye yakın yağ yakma durumu varmış. Değer normal midir ? İlk defa Alfa kullanacağım. Bu değer biraz fazla gibi geldi. Araca ortalama 3-4 sene binmeyi düşünüyorum bu süre içerisinde düzenli bakımları dışında beni üzecek sıkıntı yaşatacak bir durum olabilir mi ?

Son olarak şuan ki sahibi aracın 3. sahibi mi oluyor ?

muzaffersan

Öncelikle hızlı dönüşünüz için size ve You are not allowed to view links. Register or Login teşekkür ederim. Araçta 2700 TL hasar kaydı varmış. Bu sizin kullanımınız da mı meydana gelmişti ? Eğer öyle ise hasarın önemi nedir ? Araçta şuan yaklaşık olarak her 2bin km'de 1 litreye yakın yağ yakma durumu varmış. Değer normal midir ? İlk defa Alfa kullanacağım. Bu değer biraz fazla gibi geldi. Araca ortalama 3-4 sene binmeyi düşünüyorum bu süre içerisinde düzenli bakımları dışında beni üzecek sıkıntı yaşatacak bir durum olabilir mi ?

Son olarak şuan ki sahibi aracın 3. sahibi mi oluyor ?

Rica ederim önemli değil. Araç bendeyken hiç hasar almadı. 1. Sahibi kapıları boyatmıştı zaten çok dikkatli kapılara baktığınızda anlarsınız. Yağ yakması fazla geldi bana bu konuyu @OğuzCanAlantor daha iyi bilir. Şu anki sahibi 4. Sahibi olması lazım. Almayı niyetiniz varsa kesinlikle ekspertiz yaptırın.

xdriver

Rica ederim önemli değil. Araç bendeyken hiç hasar almadı. 1. Sahibi kapıları boyatmıştı zaten çok dikkatli kapılara baktığınızda anlarsınız. Yağ yakması fazla geldi bana bu konuyu You are not allowed to view links. Register or Login daha iyi bilir. Şu anki sahibi 4. Sahibi olması lazım. Almayı niyetiniz varsa kesinlikle ekspertiz yaptırın.

Şuan ki sahibi aracı 142 bin de almış, 145 binde ağır bakımlarını yaptırmış. Yağ yakma olayının alfalarda kronik olduğunu söylüyor. Şuan da da 160 bin bakımı duruyormuş yani aldığımda araca bakım yaptıracağım. Bakım masraflarını şuan ki fiyat üzerinden düşüyor. Bakımları yaptırdığımda yağ yakma sorunu biraz daha iyileşir mi bilmiyorum ? Ortalama temiz bir 147 ne kadar yağ yakar ? Son olarak hocam malum alfaların 2. el piyasası çok iyi değil. Siz aracı satarken zorlanmış mıydınız ?

muzaffersan

Şuan ki sahibi aracı 142 bin de almış, 145 binde ağır bakımlarını yaptırmış. Yağ yakma olayının alfalarda kronik olduğunu söylüyor. Şuan da da 160 bin bakımı duruyormuş yani aldığımda araca bakım yaptıracağım. Bakım masraflarını şuan ki fiyat üzerinden düşüyor. Bakımları yaptırdığımda yağ yakma sorunu biraz daha iyileşir mi bilmiyorum ? Ortalama temiz bir 147 ne kadar yağ yakar ? Son olarak hocam malum alfaların 2. el piyasası çok iyi değil. Siz aracı satarken zorlanmış mıydınız ?

Düzgün bir aracı satmakla asla zormanmazsınız. Mavi siyah tavan 147 az bulunan renk rahatlıkla satarsınız. Yağ yakması normal ama dediği rakamlar çok fazla benim bildiğim 4 bin km de yarım litreyle 1 litre arası yakması lazım.

xdriver

Düzgün bir aracı satmakla asla zormanmazsınız. Mavi siyah tavan 147 az bulunan renk rahatlıkla satarsınız. Yağ yakması normal ama dediği rakamlar çok fazla benim bildiğim 4 bin km de yarım litreyle 1 litre arası yakması lazım.

Anladım hocam. Verdiğiniz bilgiler çok yardımcı oluyor. Aracın sahibi en son yaptırdığı bakımda, triger seti, 8 bujiden 4 tanesini üst kapak contasını, devirdaim pompasını ön ve arka balataları değiştirdiğini söyledi.

Bu bakımlar arasında üst kapak contası beni biraz rahatsız etti. Bujilere yağ sızdığını o yüzden değiştirdiğini söyledi. Sizce büyük bir sorun mudur ?

muzaffersan

Anladım hocam. Verdiğiniz bilgiler çok yardımcı oluyor. Aracın sahibi en son yaptırdığı bakımda, triger seti, 8 bujiden 4 tanesini üst kapak contasını, devirdaim pompasını ön ve arka balataları değiştirdiğini söyledi.

Bu bakımlar arasında üst kapak contası beni biraz rahatsız etti. Bujilere yağ sızdığını o yüzden değiştirdiğini söyledi. Sizce büyük bir sorun mudur ?
Rica ederim. Yardımcı olmuşuzdur insallah. Bakım ve parça durumlarını  @OğuzCanAlantor daha iyi bilir.

ArinFırat

sadece üst kapak contası için yorum yapayım; benim 156 da da aynı sorun vardı, bujilerden birinin yuvasında yağ görünce contayı yenilemiştik..korkulacak bir durum değil, sanayi dili ile piyano kapak contası diye geçiyor..yenilenmiş olması eizin için avantaj

SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

muzaffersan

sadece üst kapak contası için yorum yapayım; benim 156 da da aynı sorun vardı, bujilerden birinin yuvasında yağ görünce contayı yenilemiştik..korkulacak bir durum değil, sanayi dili ile piyano kapak contası diye geçiyor..yenilenmiş olması eizin için avantaj

Evet öyle ama aracın sahibi 2000 kmde 1 litre yağ yakıyor demiş bana çok fazla geldi.

ArinFırat

Evet öyle ama aracın sahibi 2000 kmde 1 litre yağ yakıyor demiş bana çok fazla geldi.

ince yağ kullanıyor ve arabayı çok sıkıştırıyorsa yakar.en az 10~40 ve üstü vizkozite yağ kullanılması gerekiyor

xdriver

ince yağ kullanıyor ve arabayı çok sıkıştırıyorsa yakar.en az 10~40 ve üstü vizkozite yağ kullanılması gerekiyor

You are not allowed to view links. Register or Login öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Araçta başlıca yağ yakma sebebi nedir ?
Benim şuan ki kullandığım araçta segmanlar gitmişti ve araç bariz bir şekilde yağ yakıyordu bunu egzozdan çıkan duman ile de görebiliyordum. Alfalar da durum biraz farklı sanırım. Yağ yakma sebepleri nedir ve bu durum başımı çok ağrıtır mı ?

ArinFırat

You are not allowed to view links. Register or Login öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Araçta başlıca yağ yakma sebebi nedir ?
Benim şuan ki kullandığım araçta segmanlar gitmişti ve araç bariz bir şekilde yağ yakıyordu bunu egzozdan çıkan duman ile de görebiliyordum. Alfalar da durum biraz farklı sanırım. Yağ yakma sebepleri nedir ve bu durum başımı çok ağrıtır mı ?
yağ yakma özellikle Alfa 147 ve 156 da karşılaşılan bir durumdur.buna yağ yakma demeyelim, yağ eksiltme diyelim..kullanma kitapçığında bile belli bir seviyeye kadar yağ eksiltmenin normal olduğu belirtiliyor.eksiltme oranını tam hatırlamıyorum ancak bilen arkadaşlardan biri yardımcı olabilir..yanılmıyorsam 4000 km de 1 lt idi..hatam var ise bilenler düzeltsin

xdriver

yağ yakma özellikle Alfa 147 ve 156 da karşılaşılan bir durumdur.buna yağ yakma demeyelim, yağ eksiltme diyelim..kullanma kitapçığında bile belli bir seviyeye kadar yağ eksiltmenin normal olduğu belirtiliyor.eksiltme oranını tam hatırlamıyorum ancak bilen arkadaşlardan biri yardımcı olabilir..yanılmıyorsam 4000 km de 1 lt idi..hatam var ise bilenler düzeltsin

Hocam şimdi araştırdım. Aracın kullanım klavuzunda motor yağ tüketimi genellikle her 1000 km'de 400 gr olarak verilmiş.

ArinFırat

Hocam şimdi araştırdım. Aracın kullanım klavuzunda motor yağ tüketimi genellikle her 1000 km'de 400 gr olarak verilmiş.
yine de ustanıza güzelce kontrol ettirin,herhangi bir sorundan dolayı yağ eksiltme yapmıyor ise yukarıda verdiğimiz eksiltme oranları kabul edilebilir sınırlar içerisinde kalıyor. kısacası bu eksiltmenin çözümü kesinlikle yok. 147-156 kullanıcılarının tamamı aynı durumu yaşamıştır.yapılması gerek şudur; bagajda her zaman yedek yağ bulundurmak, haftada 1 veya 10 günde bir yağ seviyesini kontrol etmek, eksik ise tamamlamak, 0-30,0-40,5-30,5-40 gibi ince yağ kesinlikle kullanmamak..seviye ölçüm çubuğundaki en alt ile en üst çizgi arası 1 lt dir,eksilme oranını göz kararı hesaplayarak tamamlayabilirsiniz..(eksilen miktarı reel ölçmek için; araç düz bir zeminde ve motor en az 5 dk önce stop ettirilmiş olmalı)

balesanist

147 de durum nedir tam olarak bilemiyorum fakat 2.0 jts GT'nin kitapçığında 1000 km de 400 ml eksiltebileceği üretici tarafından belirtilmiş. Hazne 4.4 lt. Yani 10 bin km de bir bakım yaparım 10 binde yağına bakarım dendiğinde motoru ele almak fazla çaba gerektirmeyecektir. Bununla birlikte ekspertize gittiğiniz yerdeki usta kafadan bu araba yağ yakıyor uzak dur diyecektir.
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

BuğraE

:yukari-ok:

xdriver

Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgiler benim için önemliydi.
Kısacası araç, alınabilir durumda diyebiliriz. Genede araştırdıkça buraya beğendiğim ilanları göndermek istiyorum.
Yorumlarınız benim için oldukça önemli.

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

fluhayat

benim araç 156 2004 model. 10k km bakımının üzerinden 7k km geçti ve 2litreye yakın yağ ekledim sanırım. şehir içi kullanımda pek yağ yakmıyor ancak şehirler arasında yağ yakma/eksiltme olayı fazlalaşıyor. tahminime göre devri 4bin ve üzerinde çevirince araç yağ yakmaya başlıyor. ustalara danıştığım kadarıyla bunun normal olduğu söylendi. hatta ustaya gelen başka bir arkadaş da ya benim araba 1000 km de 600 gr yaktı dedi gülerek. normal mi dediğim de gayet normal olduğunu söyledi.  bir yerde de okuduğum kadarıyla belli bir miktarda yağ yakması istenmiş bizim arabalardaki motorun. performans ve dayanımı arttırmak için. tabi bunun için daha fazla teknik bilgi gerekir.
alfa romeo 2004 156 distinctive

fluhayat

You are not allowed to view links. Register or Login ustamızdan da bu yağ yakma ve bunun istenerek tasarlandığı konusundaki doğruluk payının ne olduğunu öğrenmek isteriz :)
alfa romeo 2004 156 distinctive

BuğraE

:yukari-ok:

Araç sanırım iki buçuk saatte yayından kaldırıldı. Alfa satılmaz(mış)  :D