Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motor muhabbetleri... Ducatisti?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hiktor

Merhaba,
Yaklaşık 2 aydır 2004 model Suzuki Burgman 400 sahibiyim. Yeni işim Maslak'ta, evimde Göztepe olmasından dolayı Metrobüse 1 ay, iş servisine de 1 ay dayanabildim ve çareyi motorda buldum.
Daha önce 650 lik BMW ve Aprilia pegaso kullanan biri olarak Enduradan Maxi scooter'ı ilk anda yadırgadım fakat Burgmanın şehiriçi performansına hayran kaldım. Çok dengeli ve konforlu. Dingil aralığı geniş olması e alçak olması tek dezavantajı, bu nedenle genelde kasislerde altını vuruyor fakat orta sehpasını yere vurduğundan önemli değil. 100 km de 3.9- 4 lt yakıt harcıyor (km de 18-20 kuruş). Koltuk altı bagajı çok geniş üstelik arka çantası ile bagaj sorunu yaşamıyorum. Kesinlikle her zaman tam teçhizat motora binerim. Full kask, Özel mont, Dizlik olmadan asla binmem. Ayrıca ben motoru bir ulaşım aracı olarak kullandığımdan otoyolda 70-80-90'ı geçmem. Yoldaki hiç bir sürücüye güvenmem ve sürekli temkinli kullanırım. Asla motora hakim olamayacağım hızlarda kullanmam.
Motor düşünen tüm arkadaşlara da bunu tavsiye ederim. Önce güvenlik, temkinli bir sürüş ve mutlak hakimiyet. Ayrıca motorla asla risk almam, garantili sürüşü tercih ederim. Bu sayede işe gidip gelirken her gün 2 saat daha fazla ailemle vakit geçirebiliyorum.
Herkese kazasız günler dilerim....
1985 Sprint 1.5 Boxer (Siyah)
1985 Sprint 1.5 Boxer (Kırmızı)
1986 Sprint 1.5 Boxer (Sarı)
1990 33 1.5 Boxer (kırmızı)
1994 155 2.0 TS (Kırmızı)
1996 146 1.6 Boxer (Siyah)
1998 156 2.0 TS (Yeşil)
1999 156 1.6 TS (Yeşil)
2000 2.0 TS SS (Nuvola)
2008 159 1.9 JTDM QTronic (Füme)
(Sadece Alfa olanlar. 3-5 tane de diğerleri...)

emin

abi teşekkürler ve tebrikler, kazasız belasız güvenli sürüşler dilerim.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

ihsany

Motor kullanan arkadaşlar, eminim hepiniz tüm güvenlik kurallarına uyuyorsunuzdur. Demek istediğim kask, koruyucu ceket, dizlik vs siz daha iyi bilirsiniz benden.. Bunu yazma ihtiyacı hissettim çünkü dün geceyi hastanede geçirdim;
dün akşam iki arkadaşım kuruçeşmede önlerine kıran bir taksi sebebiyle kaza yaptılar, kaskı olan arkadaşım sadece bacağı kırılarak kurtuldu ancak diğeri kaskı olmasına rağmen takmadığı için halen hayati tehlikesi devam ediyor..
Hepinizin güvenlik tedbirlerini aldığınıza eminim ama gene de dünkü olaydan dolayı bende küçük bir hatırlatma yapmak istedim..
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

emin

teşekkürler ihsan, korumasız binmek büyük bir risk, ben alamam. ayağımın kırılması bile büyük bir olay benim için bütün hayatımı etkiler. Taksiler için de diyebileceğim bir şey yok. herkese güvenli sürüşler dilerim.

Anıl

İstanbul ayrı bir dünya tabi,trafik başlı başına tehlike,artı motorla bu trafikteyseniz büyük risk altındasınız demektir! Ben İzmir,Manisa gibi küçük bir şehirde şehiriçinde motosiklet kullanmaktan korkuyorum,birde İstanbul olsa kesin satarım motoru :D burada bile ne yayalar, ne de araçlar motosikleti önemsiyor,mesela yayalar yolun karşısına geçecek beni görüyor yine yola fırlıyor ve yürümeye devam ediyor,benim geçiş alanımı daraltıyor,araçlarda kapı açan mı,geldiğini görüp yine de yola çıkanmı hepsi var...Şehiriçinde max 3. vitesle gidebiliyorum,benim için motosiklet artık kısa mesafe işimi halledebileceğim,park sorunu yaşamayacağım bir araç oldu ama haftasonu oldumu kask,mont vs takıp,uzun yola çıkmak,yeni yerler görmek benim için değer biçilemeyecek zevkler...Mesela bizim buralarda scooter,250cc motorları motosiklet gibi görmiyorlar,bildikleri tek şey 600cc olsun supersport motor olsun,gazlayayım hava atayım,ya küçücük şehirde 1'den 2'ye atamıyorsun o pist motorunu niye alıyorsun!işte bunlar yüzünden motosiklet kültürü diye birşey yok,motor kullanıyorsan serserisin vs. çok tehlikeli vs. işte herşeyi bu hale getirenler bu cahil kendini bilmezler...Adamın altında 20 bin liralık motor var,kafasında 50TL'lik dandik kask, o da polis ceza yazmasın diye...
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

KAKIRMAN

2 haftada yaptığım km 530 olmuş. Şaşırdım bu duruma. Bu kadar çok muymuş işe git gel olayı. Neyse  başlarda sıkışık trafik tecrübem olmadığından ön yargılı ve de temkinli gidiyordum. Şu anda şükür bu duruma alıştım. Fakat yine de tedbiri elden bırakmamak lazım. Öyle aralardan sağdan soldan geçme alışkanlığı edinmek istemem. Netice de gideceğim yere sağ salim ve de rahat bir şekilde ulaşıyorum. Yağmur da çamurda binmem ve de binmek de istemem zaten. Bu hafta havalar iyi gidecek bakalım.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

emin

hayırlı olsun İlhan abi, dikkatli ol, görünür ol tedbiri elden bırakma, minibüslere taksilere dikkat.

KAKIRMAN

Sağol Emin... Taksiciler minibüs esnafını da sollamış. Ruh denen şey kalmamış. Minibüsler az da olsa saygılılar...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Anıl

Benim traktörün amatör bir, iki fotoğrafını çekmiştim,buraya yükleyeyim, hem konu canlansın, hem de Emin'in sönmüş olan motosiklet sevgisini alevlendireyim dedim...Ah ya bunun yerine bir DUCATI olacaktı :)

1998 GTV V6 TB

emin

çalışma motivasyonum motor için para biriktirmek, biraz yoğun çalışıyoruz vakit de çabuk geçiyor haftasonu az vaktim var onları da dinlenerek geçiriyorum, baharı dört gözle bekliyorum. her gün yamaha mt-03 ilanı var mı diye bakıyorum. senin traktörü çok seviyorum, boyum yetse inan şunlara çok binmek isterim gerçi iniş biniş şekillerine alıştın mı bi şekilde binilir ama zor koşullarda dur yokuşta çukurda, kaygan zeminde sıkıntı olabilir.

yeni kasa f650GS'le mükemmel görünüyor. bu fiyata istediğim ducatinin sıfırını alabiliyorum. kredi yükü altına da girmek istemediğimden 10-12 bin tl arası motor işinin bitmesi lazım bunun yan masrafları da var. eski kasa gs'ler de çok çirkin.

You are not allowed to view links. Register or Login

cbf600 muhteşem bi motor ama biraz ağır, kararsızlık diz boyu yine.

Abıl abi sana da bi hypermotard yakışır haaa =)

Anıl

MT-03 iyidir,benim burda bir kız arkadaşım var o aldı,beyaz MT-03 çok güzel duruyor,egzos sesi de biraz farklı ama çok tok ses var,bende biraz daha tok ve patlamalı ses var,sanırım eski sahibi katalizörü uçurup,biraz egzoz ile oynamış ama çok hoş olmuş..Ya Emin Hyper vs boşver,ben bunda hiçbir vitesin dibini göremedim,bu bile bana limit yani,inan ani gazlamalarda at gibi beni üstünden atacak gibi gidiyor,tork çok fena :)
Benim boyum 1.80m arada yere basmada zorluk çekmiyor değilim,yani diğer motorlar gibi ayağın tabanı değil,ucu yere değiyor ama ne kaldırım ne çukur durumu var ;)

1998 GTV V6 TB

emin

abi yaaa "asil" değil mi o ? yurtdışına gidicem diyo, fiyatı da uygun o motoru satın alsak, nasıl istanbula ulaştırıcam diye düşünüyorum. 1 ay kadar daha beklese ocakta falan alabilirim aslında. Bahsettiğin kişi o mu aracılık eder misin ? motoru biliyor musun?

Anıl

Evet Asil'in motor daha yeni aldı,yine mi satıyor!Benim haberim yok,geçen hafta ışıkta karşılaştık birşey demedi! Niyetin varsa konuşurum,motor lastik istiyor onu belirteyim. Alma durumu vs olursa senin için ben burda otobüse attırırım ;)

1998 GTV V6 TB

fevkalbeser12

Anıl ya senin motor bildiğin güzel motormuş ya en kısa zamanda bekliyorum bu taraflara:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

emin

valla abi o otobüs işlerini bilmiyorum, fiyatına 10,800 yazmıştı. 11 olmuş o, valla rengi güzel, sen kendi ustana baktırırsan aracılık edersen, alınır dersen alabilirim.10000'a bırakırsa lastiklerini de alırım burdan ama motoru otobüsten nasıl alırım onu bilmiyorum. satış nasıl yapılır falan konular biraz karışık. Aralık ayının bi geçmesi lazım, 6000 falan var kalanına da öyle kredi alabilirim. Asil'e de uyar mı bilmiyorum tabi, ben de şahsen tanımıyorum, internetten motorla ilgili konuştuk.

Renk güzel, km biraz yüksek yani muadillerine göre tabi, lastik istiyorsa fiyatı ona göre, bir iki de ufak bakımı çıksa 11.500-12'ye gönül rahatlığıyla binilecek hale getirilir. Ama şöyle haftasonu eve teslim bir taşıma yöntemi bulmak lazım, satış işlerini de vekaletle falan halledebiliyor muyuz acaba sana vekalet yollasam. Ne bileyim bu konuyu değerlendirelim, ne zamandır aklımdaki motor biliyosun.

Anıl

Şu sıralar şehiriçi takılıyorum,havalar bozdu,Selçuğa kadar bu sıralar gelemem ama havayı güzel bulursam kaçıp gelirim merak etme, gelicem Kemal kardeş ;) Seninde shadow'du sanırım baya iyiydi fotoğrafını hatırlıyorum...

1998 GTV V6 TB

Anıl

valla abi o otobüs işlerini bilmiyorum, fiyatına 10,800 yazmıştı. 11 olmuş o, valla rengi güzel, sen kendi ustana baktırırsan aracılık edersen, alınır dersen alabilirim.10000'a bırakırsa lastiklerini de alırım burdan ama motoru otobüsten nasıl alırım onu bilmiyorum. satış nasıl yapılır falan konular biraz karışık. Aralık ayının bi geçmesi lazım, 6000 falan var kalanına da öyle kredi alabilirim. Asil'e de uyar mı bilmiyorum tabi, ben de şahsen tanımıyorum, internetten motorla ilgili konuştuk.

Renk güzel, km biraz yüksek yani muadillerine göre tabi, lastik istiyorsa fiyatı ona göre, bir iki de ufak bakımı çıksa 11.500-12'ye gönül rahatlığıyla binilecek hale getirilir. Ama şöyle haftasonu eve teslim bir taşıma yöntemi bulmak lazım, satış işlerini de vekaletle falan halledebiliyor muyuz acaba sana vekalet yollasam. Ne bileyim bu konuyu değerlendirelim, ne zamandır aklımdaki motor biliyosun.
İlanını buldum,daha motoru alalı 2 ay olmamıştır ama yazdığı gibi gidiyor herhalde,çünkü yurtdışı olayları onda baya yoğun,doğrudur,yalan yanlışı yoktur...Bu arada baktım,sanki lastikleri değiştirmiş ama bilemiyorum...Aldığı fiyatta 11bin'di,bana öyle söylemişti. Renk süper,motor düzgün,istersen benim ustaya da gösteririm sorun değil...Satış vekalet ile olabiliyor! Ben daha önce bir motorumu Antalya'ya satmıştım adam geldi,hem kendisi hem motor otobüs ile gitti,benzini boşaltınca alıyorlar,yatırmadan diklemesine giriyor bagaja...38bin'de birşey değil bence,tık demeden 100bin rahat gidiyor bu motorlar,geçen vardı 130bin'de satılık XT.

1998 GTV V6 TB

fevkalbeser12

Şu sıralar şehiriçi takılıyorum,havalar bozdu,Selçuğa kadar bu sıralar gelemem ama havayı güzel bulursam kaçıp gelirim merak etme, gelicem Kemal kardeş ;) Seninde shadow'du sanırım baya iyiydi fotoğrafını hatırlıyorum...
O zaman gtv ile beklerim:) Artık o da olmazsa polo ile beklerim:) aslında shadow aslancakta, bi geldiğimde beraber ziyaretine gidelim:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Anıl

Olmadı denizden gelirim,bende vasıta çok,bir uçak yok;yükseklik korkum var ;D

1998 GTV V6 TB

emin

abi öncelikle iş biraz yoğun, böyle otobüs haftaiçi şu saatte geldi gelmedi takip edemeyebilirim, bir de 600 lük motoru haremden ya da esenlerden alıp eve getirmem kabus olur bir de tanımadığım bir motor için. Eğer lastikler değişmişse, sen onay verirsen dediğin fiyat da olur, ama bir taşıma alternatifi bulmak lazım, 200-300 TL olur taşıma gideri ne bileyim yok mudur orda transporter'ı boş bir şekilde istanbula gelecek bir tanıdık. Ya da böyle bir hizmet veren kimse.

Anca bir arkadaşımdan rica edip, ona kullandırıp eve kadar getirtmek lazım bunu da bir düşüneyim. tanımadığım motorla, aşina olmadığım bir CC'de istanbul trafiğine atlamak ölümcül risk.

Alper

abi öncelikle iş biraz yoğun, böyle otobüs haftaiçi şu saatte geldi gelmedi takip edemeyebilirim, bir de 600 lük motoru haremden ya da esenlerden alıp eve getirmem kabus olur bir de tanımadığım bir motor için. Eğer lastikler değişmişse, sen onay verirsen dediğin fiyat da olur, ama bir taşıma alternatifi bulmak lazım, 200-300 TL olur taşıma gideri ne bileyim yok mudur orda transporter'ı boş bir şekilde istanbula gelecek bir tanıdık. Ya da böyle bir hizmet veren kimse.

Anca bir arkadaşımdan rica edip, ona kullandırıp eve kadar getirtmek lazım bunu da bir düşüneyim. tanımadığım motorla, aşina olmadığım bir CC'de istanbul trafiğine atlamak ölümcül risk.

Emin bence gece burada olacak bir otobüse verilir gece gelse 2-3 gibi sende haremden alırsın zaten hemen yanında benzinlik var 5 lt benzin alır koyarsın direk gidersin trafikte yok birşeyde yok bence kaçırma fırsatı.
Otobüslerde ben çok gördüm motorsiklet getiren

Anıl

Taşıma olayı en kolay ve ucuz otobüs ile oluyor,diğer alternatif nakliye firmaları ama onlara güvenemiyorum!Burdan atması kolay,elde bile otogara gider :) senin oradan alma durumunu bilemiyorum,İstanbul'un yabancısıyım...Bu arada Asil'e ben bir mesaj atatyım bakalım,durum ve fiyat ile ilgili!

1998 GTV V6 TB

emin

abi iş yoğunluğu vb, denetimde halimiz harap biliyorsun, gece kaçta çıkacağımız belli değil, dikkat dağınık olur, yorgun olurum, risk alamam.

Gece olayı mantıklı ama cumartesine falan denk getirmek lazım, güvenli sürüşe gitmem lazım acilen tazelemek için.

ben otoparka çeksem motoru zaten 1 ay falan siler temizler arada çalıştırır sesini dinlerim, acele etmem binmek için, belki ısınma turu için bir ders alırım. falan anca öyle kullanmaya başlarım.

Anıl abi, vallahi bir konuş, ben ona almaya niyetli olduğumu söyledim ama marta falan müsait olurum diyordum, eğer o şubat gibi falan gidiyorsa şubat başı ocak sonu gibi oluru varsa bu işin 1 ay daha bekleyelim olsun bitsin ben de kendimi ona göre ayarlayayım.
Yani ben niyetliyim, çok bulunan bir motor da değil, turuncu rengi var 1-2 tane burada ama bilindik edildik motorlar değil. Asil iyi birisine benziyor, alırken de baktırmıştır. Biraz şans kısmet işi bunlar. Biz işi ciddiye bindirelim, haftasonu cumartesi gece varacak şekilde ayarlayıp, tecrübesine güvendiğim bir arkadaşımla gelip alabiliriz, ben kullanmam, arabayla eşlik eder eve getiririz.

Anıl

Mesaj attım!Oluru nedir,lastikleri vs ne yaptın diye...Şuan sezon ölü zaten,çok acayip satılan motorda değil beklenir,gider ayak ucuza başkasına vermesinde.
10.800 son diyor,hiçbir problemi yokmuş,Erasmus bursu kazanmış,yolcuymuş durum bu kısaca.

1998 GTV V6 TB

emin

Abi oluru var benim için yani ben kaçırmak istemem, en son hangi tarihe kadar bekleyebilir onu öğrenmemiz lazım, ona göre ben para ve zaman ayarlama durumlarına giricem olmazsa, alım-satımı yapar, motoru bir süre sende bekletiriz yerin müsaitse, kapalı garajın varsa? 1-2 hafta içinde de otobüs olayına girebiliriz.

Lastiklerin durumu neymiş peki?