Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 4C

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anıl

Bu ölçülerde bir araçta rahat etmek için maymun olmak lazım :) Benim bu 4C'yi almak için en az 15,launch versiyonunu bulursam 20 sene beklemem gerekir gibime geliyor, o zaman burada yazarım artık ya benim ihtiyar 4C'nin debimetresini bulamıyorum,çıkmacılarda varmıdır diye? Tabi millet o zamanda artık uzayda geziyor olur...Keşke Lotus Elise gibi 1.6 motoru olsa ama atmosferik değil turbo.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

evrenalpar

You are not allowed to view links. Register or Login
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

kemalkml

alman dergileri çok milliyetçi davranır . eskiden çok okurdum . özellikle autobild vw grubunu övmekten başka bi iş yapmaz :) . hatta bi defasında B segment testi okumuştum tam bir komedi , polo birinci seat ibiza ikinci , skoda fabia üçüncü oldu testte . o gün için testte sadece bir japon markası vardı o da eski kasa yaris ( yarisi teste alma sebebide yarisin yenilenmemiş olması ) . o gün için pisyasaya yeni çıkmışl olan honda jazz ve mitsubishi cold testte yoktular. Eger jazz ve cold orada olsalarrdı durumlar farklı olacaktı ,çünki almanlardan %15-20 az yakıt tüketimi vardı ve bi o kadarda performans üstünlüğü.  >:D gariban yaris o gün için yenilenmemişti ve haliyle diğerlerinin arasında ezildi . netice ne oldu vw grubu testi kazandı . ve ben o günden sonra otomobil dergisi almadım okumadım .                                                 Alfa 4c safkan bi sporcu bence çok güzel olmuş bu şekilde iz açıklığı olan bir araba süper yol tutar  :clover: :alfisti:

depeche101

agucba

Umarım yakında National Geographic'te 4C'nin yaratılış hikayesini belgesel olarak izleriz.  :)

///////////////

bado

Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

Gouki

Opsiyon listesinde yer alan Akü Takviyesi (Battery Maintenance). Muhtemelen aynı parça farklı etiket olacaktır:

Murat Sağlam

3 adet turkiye siparisi varmis
muhtemelen ekim teslim...
fiyat 110 bin euro

Volkey

3 adet turkiye siparisi varmis
muhtemelen ekim teslim...
fiyat 110 bin euro

Avrupa'da 30.000? olan Giulietta Quadrifoglio Verde Türkiye'de 40.000?. Örnek olarak olarak bu aracı verdim çünkü 4C ile aynı motor hacmine sahip ve birinin tamamen alüminyumdan üretilmesi dışında ikisi aynı motor.

Bu durumda bu cc.'de bir motora sahip araç AR Türkiye tarafından ithal edildikten sonra, üzerine Avrupa'ki bedelin üzerine, yaklaşık %33'ü eklenerek buradaki satış fiyatı belirlenmiş oluyor. Bir başka deyişle, bu cc.'deki bir aracın Avrupa'daki satış fiyatı, buradaki fiyatının 4'te 3'ü kadar oluyor.

Aynı motora sahip Giulietta QV tam olarak bahsettiğim fiyat oranlaması ile Türkiye'de satışa sunuluyorsa, 4C Launch Edition Türkiye fiyatı tam olarak 80.000? olmalı. En kötü ihtimalle 85.000? altı bir fiyatta olmalı.

Normal versiyon lansman öncesinde yabancı basının düşündüğünün aksine 40.000? gibi bir fiyat olmayacaktır. Launch Edition ile arada bu kadar büyük bir fiyat farkı olacağını hiç zannetmiyorum. Hiç bir duyum ya da bilgiye dayanmadan sadece basit mantıkla düşünerek söylemem gerekirse normal versiyonun Avrupa'da 50.000? civarında bir fiyatı olacaktır. Şayet böyle olursa, ilk bahsettiğim hesaba göre başlangıç versiyonu Türkiye satış fiyatı, 67.000? olmalı ve en kötü ihtimalle 70.000? altında bir fiyat etiketine sahip olmalı.

Bu öngörüleri ve hesapları fiyatlar belirlendiğinde tekrar kontrol edip ne kadar tutturabildiğimi o zaman tartışırız... Aklın yolu bir, bu hesabın üstü fiyatlar düpedüz göstere göstere kazıklamak olur...

Anıl

Türkiye'de şuan 2 tane 8C var, İzmirdeyiz ama canlı canlı daha birisini bile görmedik! 3 tane olan sipariş,bence fiyat uygun tutulursa 2 haneli rakamlara çıkar diye düşünüyorum.110 bin euro olursa, bunu da sokaklarda görme ihtinalimiz kalmaz,bana göre!

1998 GTV V6 TB

agucba

Eğer 110.000 ? olacaksa yeni bir Tofaş saçmalığı daha. Yahu bunlar resmen Alfa Romeo satılmasın diye uğraşıyorlar. Anlamış değilim.

///////////////

Murat Sağlam

Eğer 110.000 ? olacaksa yeni bir Tofaş saçmalığı daha. Yahu bunlar resmen Alfa Romeo satılmasın diye uğraşıyorlar. Anlamış değilim.

tofas satis mudurun den  duydugum fiyat :(

LUCI0

Bu fiyatla gelmesi gereçkten çok saçma.Netice olarak araç 1600cc-1800cc arasında vergilendirilerek ülkeye giriş yapacak.Avrupa fiyatının 2 katına Türkiyede satılmasında bir yanlışlık olmalı, aksini düşünmek istemiyorum :) Bekleyip göreceğiz...

Volkey

Alfa Romeo Türkiye ile bugün görüştüm... Arada bu konuyu da açıp sordum. ' adet kesinleşmiş sipariş olduğu söylendi. 110.000? diyorlar. Ben bu fiyata inanmıyorum. Araç kısıtlı sayıda olsa dahi, bu Alfa Romeo Türkiye'yi değil 60.000?'luk fiyatı belirleyen Alfa Romeo merkezini ilgilendiren bir konudur ki, zaten belirlenmiş olan fiyat herşey göz önünde bulundurularak belirlenmiş. İthalat izni olan bir galeri aracı buraya rahata rahat çok daha ucuza getirebilir. AR Türkiye, Avrupa'daki vergilendirilmiş fiyat üzerine hem buradaki vergileri hem de eksta karını ekleyecek anlaşılan... Seçilmiş müşterilere verilecekmiş araçlar vs vs...

Burak

Neye göre seçeceklermiş acaba bugüne kadar en az 3 alfası olmayana satmasınlar   :p
1997 Gtv V6 TB

Alper

Alsınlar 4C lerini tövbe tövbe...
Arkadaş bu kadar saçma sapan bir pazarlama modeli olabilir mi ya...
Yurt dışı fiyatı belli , vergiler belli sonra Alfa niye satmıyor...
Acaba niye bunu üniversite de tez konusu yapmak gerek.
Bunları nasıl yönetici yaptılar buraya diye...
Gidersin anlaşırsın bir ithalatçı firma ile sana bunun yarı fiyatına getirir neredeyse adamlar paşa paşa da binersin...
Adamlara da kapak olur.
Ulan en olmadı kendin getirirsin gümrükten vergilerini ödeyerek.
110 bin ne lan...

Anıl

Tofaş, 3 tane 4C'yi bu karla satsın,yapacağı karla alfa'nın kepengini indirir bu sene başka araç satmasa da olur artık :D Bence birisini Özgörkey almıştır,Ferrariyi parçaladı,8C aldı,buna da gündelik biner,para var huzur var.

1998 GTV V6 TB

asklepios

isterse 500.000 euro olsun...nasıl olsa ben almayacağım...

110.000 euro verip alacak olan parası bol(k),aklı kıt, "seçilmiş" kişiler düşünsün...

ayrıca; sayın Tofaş; sen kimsin yahu... seçtiği insanlara satacakmış..."ucuz" araba üretmekten-satmaktan başka birşey bilmezsin ki sen...sen kiiiim,böyle özel bir arabayı satmak kim...velhasıl; dakka 1 gol 1, eline yüzüne bulaştırdın...

Spider_Volkan

Aslinda gidip saglam bir greymarket galeriye sormak lazim getirtilebilir mi ve fiyat ne olur.

Volkan

Gouki

Direksiyondaki arkadaşın boyu 1.90'mış.

agucba

Demek oturma pozisyonu aynı 33 Boxer 16V  :clover: (aynen bu şekilde yazılmış olanından bahsediyorum)'deki gibi alçak. Ona oturduğumuzda çıkmak için A sütunundan destek alıp çıkıyordum.  :)

///////////////

Gouki

Doğrudur abi söylenen kaskı da hesaba kattıkları :)

alfacan

Gövdesi semi monokok sanırım , uçaklardaki gibi  :)

depeche101

depeche101