Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV-Spider(116-916) Teknik Konular/Çözümler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Burak

You are not allowed to view links. Register or Login
Altında ışık vermiyor,sadece boya. Tiner vs. bilmiyorum ama ben parfümle cep tel. yazılarını rahatça siliyordum,bunu da silecem! Haftasonu bir deneyeyim bakalım,auto switch'ini yolcu tafaı bölümüne takayım bakalım o da otomatik olacak mı,yoksa cam beyniyle mi bu iş hallediliyor görücez.
Sen dene , olursa bizde yaparız  >:D
:)
1997 Gtv V6 TB

Veloce

8)
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

ATA

Altında ışık vermiyor,sadece boya. Tiner vs. bilmiyorum ama ben parfümle cep tel. yazılarını rahatça siliyordum,bunu da silecem! Haftasonu bir deneyeyim bakalım,auto switch'ini yolcu tafaı bölümüne takayım bakalım o da otomatik olacak mı,yoksa cam beyniyle mi bu iş hallediliyor görücez. Sanırım geçikmeli sönen aydınlatma gibi bir durum var,esasında bu elektrik işini en iyi Ata bilir,ben kafa patlatıp-deneme yanılma yapıyorum ;)

Bence swich'lik bir iş değil, sonuçta swich yanlızca komut veriyor. camın tam inip yada kalktığını anlayan bir sistem-sensör olmalı bunlar içinde fazladan kablo gerekir bence.  Yada cam kaldırma modülleri gibi zaman ayarı yada cam motoru zorlandığı anda durduran bir sistem.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Veloce

Çok yüksek ihtimalle, auto eskisi gibi normal yerinde çalışacak bence de...

Anıl

Eğer aynı şekilde takıp yolcu tarafı otomatik olursa,ki bende zannetmiyorum,yerlerini değiştiririm,kolay iş...Bu tuşlar en ufak parçasına kadar ayrılabiliyor,eski yeni malzeme karma bile yapılabilir.
Bu arada Volkan, koltuklara deri kremi sürüyormusun,hafif katlanma izlerini çok güzel yok ediyor.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

wolkanku

derilerde katlanma kırışma problemleri için çözümü söylüyorum hazır olun :)

1)öncelikle meguiars apc ya da atas vinet gibi bir ürünler ile spraylayip çok bastırmadan fırçalayıp,kuru bezle silerek derinin gözeneklerini temizleyin

2) kettle'da su kaynatın ve hazır olduğunda 2 mikrofiber bezi bu suyun içine atın, 15-20 saniye bezler suyu çekene kadar bekleyin, çok hızlı bir hareketle bezleri tek tek kettle'dan çıkartın ve olduğu gibi derinin büzüşmüş,kırışmış yerinin üzerine örtün. evet yanlış duymadınız ıslak ve kaynar bezi bu şekilde örtün.
ardından bezler soğukla ılık arasında bir ısıya gelene kadar bekleyin. istediğiniz düz pürüzsüz görüntüyü alana kadar işlemi tekrarlayın. tavsiyem aynı bölgeye maksimum 2 uygulama.

3)kuru bezle tüm ıslaklığı sildikten sonra, leather conditioner ürünlerden sürün (kesinlikle ve kesinlikle cleaner & conditioner olmayacak, cleaner özelliği olmamalı.) tercihen mat ürün sürerseniz görüntü daha da mükemmel olacaktır.

98 model tt'min içi;
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ATA

Yaz sonu artcar düşündüğümden şimdi sıcak su, ürünler falan çok zor geliyor =)) Ama bilgiler gerçekten enteresan belki dayanamam yaparım belli mi olur ? =)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

wolkanku

Yaz sonu artcar düşündüğümden şimdi sıcak su, ürünler falan çok zor geliyor =)) Ama bilgiler gerçekten enteresan belki dayanamam yaparım belli mi olur ? =)

ben de tt'yi aldığımda artcar yaparım belki diyordum..tavanı kosla oxi elde halı deterjanı ile sildim, koltuklara bu uygulamaları yaptım. her binen oha bu sıfır mı diyordu..gerek kalmadı yani ata..bence zamanın varsa otur yap..1000 liran cebinde kalsın :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ATA

Deriler çok sertleşmiş, davul gibi gergin ve çok parlaklar... Bu durumu düzeltirmi dersin? Şu an ki durumu hiç içime sinmiyor...
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Alfadanadam

Volkan'cım çok orjinal bilgiler geliyor, ilgiyle takip ediyorum yazdıklarını :)

wolkanku

Deriler çok sertleşmiş, davul gibi gergin ve çok parlaklar... Bu durumu düzeltirmi dersin? Şu an ki durumu hiç içime sinmiyor...

öncelikle gerginliği almak için bugün arabaya binmeyeceksen gidip vazelin al, bütün koltuklara vıcık vıcık sür. ellerinle masaj yapar gibi..ama katman halinde kalsın üzerinde no prob.
2-3 saat kalsın, ardından diğer dediklerimi yaparsın.
son olarak conditioner sürdüğünde zaten tekrar yumuşar korkma :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Anıl

Bilgiler için teşekkürler Volkan! Benim GTV'nin orjinal döşemeleri sağlamdı ancak bazı bölgelerde güneşten deri kemik gibi olmuştu,arka kafalık üstleri güneşten pul pul olmuştu, deri kendini de çekince dikişler tren yolu gibi zikzaklı hale gelmişti, Ata daki gibi davul gibi gergin olmuş,süngerleri sıkmıştı. Herneyse bu uygulamayı yapmadım tabi,bilmiyordum ama bildiğin karton gibi deri ile de uğraşamadım,1.5 sene kullanıp(kaç şişe Turtle wax deri losyonu harcadım hatırlamıyorum,bu losyon biraz olsun yumuşatmıştı bazı kısımları) Artcar'a gittim,şuan suni deri olduğu için derdim kalmadı,A'dan Z'ye süngerleri vs yenilenince koltukların konforu,bunun yanında kavraması vs süper oldu,bazı durumlarda derileri kurtarsak bile sünger ve tel-şase gibi durumlarda sorun olunca dış kısmının iyi olmasının tadı olmuyor. Yeni bir aracım olsa, ya da durumu orta karar koltuklarım olsaydı mutlaka bu yöntemi uygulardım ;)
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

wolkanku

Volkan'cım çok orjinal bilgiler geliyor, ilgiyle takip ediyorum yazdıklarını :)

abi ben ata'nın anıl'ın yaşadıklarını TT'de yaşadığım için çok iyi anlıyorum onları :)
ben de aklımı yitiriyodum şu parçayı nasıl restore ederim nasıl yeni görünür vb diye :)) hep araştırma neticesinde bulduğum bilgiler :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Veloce

Aslında koltuklarımın durumu gayet iyi. Tabi ben daha hiç elimi sürmediğim için olması gerektiğinden kötü. Diğer işlemler bittikten sonra Volkan'la kafa kafaya verip ne gerekiyorsa yavaş yavaş yapacağız. Zaten 5-6 dakikalık mesafedeyiz :))

Sonuç olarak arabaya daha hiç birşey yapılmadı. Sözüm söz, yurt dışı forumlarda görüp özendiğimiz araçlar kadar iyi kondisyona gelecek acele yok ;) Bir dahaki buluşmaya hazır olun  8)

KAKIRMAN

Şu sıcak bez uygulaması enteresanmış gerçekten. Deneyelim bakalım. İnşallah boş bir vakitte resimli yaparız da belgesi de olmuş olur ;)
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

wolkanku

bu arada sıcak bez uygulaması kısa süreli bir çözüm...yani ben 75 kg olarak üstüne 1 hafta binince tekrar deri eski büzüşük halini aldı orta tarafta 2 lob'umun da tam ağırlığının bastığı yerde..ama genel görüntüyü epey toparlar.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

KAKIRMAN

Konuyu dağıtmadan noktayı koyayım lakin benim derilerde aşırı derecede kırışma yok ama gönül ister ki ilk hali gibi dursun hep...(gün gelecek sokacam bu gönüle de artık)
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Emre Sezen

benim gtv'nin içini, özellikle orta konsolu istanbuldaki arkadaşlar buluşmadan bilirler,

aldığım günden beri, en çok canımı sıkan, orta konsolun çizikler içindeki haliydi. o kadar çok çizik vardı, orta konsol, ve el frenin olduğu yerdeki plastik kısımlarda, dalga geçiyordum kendi kendime, herhalde bunu kullanan x-men deki demir tırnaklı wolverinmiş ki buraları böyle çizmiş diye.

bende bilmiyorum tabi, gtv nin plastik aksamı nasıldır, orijinal plastiği bu kadar dandik midir diye. ilerde koltuklar yenilenirken beraber boyatırım diye düşünüyordum.

bugün tesadüfen trafikte yine konsol gözüme battı, şöyle bir tırnakladım, ne göreyim, plasti dip benzeri bir katman kalkıverdi, altta fabrika plastiği sıfır çizikle, resmen aydınlanma yaşadım. döndüm eve direk soymaya başladım, ama öyle pis bir maddeki yapış yapış, ancak şimdi çıktım eve hala bitiremedim, ora konsolu sökerek yapsam daha kolay olur ama gözüm yemedi, denedim sökmeyi,baktım tutan tırnaklar elimde kalacak gibi bıraktım, ıslak mendille kazımaya devam ettim.

sözüm size buluşmadaki arkadaşlar  :D :D :D   :arkadasim:

insan bi demez mi yahu bunların plastiği bu değil, bu kadar çizilmesi imkansız diye  :D :D :D

ah ulan ah, Anıl olacaktı ki  :D :D şıp diye söylerdi, bu böyle olmamalı diye  :D :D

tabi ki şaka yapıyorum arkadaşlar, ne dert etmişim şuncacık kaplamayı, şuraya bak kaç satır yazı yazdırdı bana, en azından bi gtv sahibi okur felan, onunki de benimki gibi kaplanmış çıkar  :D, bilsinki orta kısmın plastiği ucuz görünümlü ama o kadar çizilecek bir madde de değil  :D :D :D

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Veloce

benim gtv'nin içini, özellikle orta konsolu istanbuldaki arkadaşlar buluşmadan bilirler,

aldığım günden beri, en çok canımı sıkan, orta konsolun çizikler içindeki haliydi. o kadar çok çizik vardı, orta konsol, ve el frenin olduğu yerdeki plastik kısımlarda, dalga geçiyordum kendi kendime, herhalde bunu kullanan x-men deki demir tırnaklı wolverinmiş ki buraları böyle çizmiş diye.

bende bilmiyorum tabi, gtv nin plastik aksamı nasıldır, orijinal plastiği bu kadar dandik midir diye. ilerde koltuklar yenilenirken beraber boyatırım diye düşünüyordum.

bugün tesadüfen trafikte yine konsol gözüme battı, şöyle bir tırnakladım, ne göreyim, plasti dip benzeri bir katman kalkıverdi, altta fabrika plastiği sıfır çizikle, resmen aydınlanma yaşadım. döndüm eve direk soymaya başladım, ama öyle pis bir maddeki yapış yapış, ancak şimdi çıktım eve hala bitiremedim, ora konsolu sökerek yapsam daha kolay olur ama gözüm yemedi, denedim sökmeyi,baktım tutan tırnaklar elimde kalacak gibi bıraktım, ıslak mendille kazımaya devam ettim.

insan bi demez mi yahu bunların plastiği bu değil, bu kadar çizilmesi imkansız diye  :D :D :D

ah ulan ah, Anıl olacaktı ki  :D :D şıp diye söylerdi, bu böyle olmamalı diye  :D :D

tabi ki şaka yapıyorum arkadaşlar, ne dert etmişim şuncacık kaplamayı, şuraya bak kaç satır yazı yazdırdı bana, en azından bi gtv sahibi okur felan, onunki de benimki gibi kaplanmış çıkar  :D, bilsinki orta kısmın plastiği ucuz görünümlü ama o kadar çizilecek bir madde de değil  :D :D :D

Valla orjinal olarak da öyle saçma sapan bir madde ile kaplı olabilir. Alfa'nın böyle saçmalıkları oluyor arada...

Örneğin Alfa GT'nin iç kapı kolları, cam kumanda çerçeveleri ve klima kontrol düğmelerinin üzerleri çok kolay çizilebilien iğrenç ama kaygan olmayan bir madde ile kaplı. Çizilmemesi imkansız yani. Kazırsan altından düz bir zemin çıkar mutlaka.

Neyseki şimdiki GT'm bu konuda çok iyi durumda diğerlerine göre. Km düşük ve eski tecrübelerimden dolayı güzel kalabiliyor..

Emre Sezen

Valla orjinal olarak da öyle saçma sapan bir madde ile kaplı olabilir. Alfa'nın böyle saçmalıkları oluyor arada...

Örneğin Alfa GT'nin iç kapı kolları, cam kumanda çerçeveleri ve klima kontrol düğmelerinin üzerleri çok kolay çizilebilien iğrenç ama kaygan olmayan bir madde ile kaplı. Çizilmemesi imkansız yani. Kazırsan altından düz bir zemin çıkar mutlaka.

Neyseki şimdiki GT'm bu konuda çok iyi durumda diğerlerine göre. Km düşük ve eski tecrübelerimden dolayı güzel kalabiliyor..

yok yahu hiç zannetmem bu kadar da saçma olmaz, bildiğin çektiğinde geliyor, ve sadece o kısımlara uygulanmış belli.

Veloce

Altından başka renk çıkıyor mu? Gerçi o da önemli değil ama zamanında sadece bir iki küçük çizik için yapmışlardır sonra malzemenin kendisi nispeten çok daha kullanışsız olduğundan bugünkü haline gelmişte olabilir.

Öyle ya da böyle sonuçta başlamışsın arrtık, komple soyulacak mecbur :))

Emre Sezen

Altından başka renk çıkıyor mu? Gerçi o da önemli değil ama zamanında sadece bir iki küçük çizik için yapmışlardır sonra malzemenin kendisi nispeten çok daha kullanışsız olduğundan bugünkü haline gelmişte olabilir.

alttan mis gibi fabrika rengi cıkıyor, henüz, ki çoğu yerini soydum, çizik yok, büyük ihtimalle mat gri görünümü, parlak siyah göstermek için ya kaplanmış ya da uygun olmayan bir boya ile boyanmış

Veloce

alttan mis gibi fabrika rengi cıkıyor, henüz, ki çoğu yerini soydum, çizik yok, büyük ihtimalle mat gri görünümü, parlak siyah göstermek için ya kaplanmış ya da uygun olmayan bir boya ile boyanmış

İyi bari çok iyi olmuş bunu keşfetmen. Renk değişikliği için belliki ;) Ya keşke bir araya gelebilsekte bir gün bu işlerle uğraşsak. Benim arabanın boya işini hallettikten sonra gelebilirsen sen de ayarlada şu araçlara bir girişelim.

Emre Sezen

İyi bari çok iyi olmuş bunu keşfetmen. Renk değişikliği için belliki ;) Ya keşke bir araya gelebilsekte bir gün bu işlerle uğraşsak. Benim arabanın boya işini hallettikten sonra gelebilirsen sen de ayarlada şu araçlara bir girişelim.

ben gelirim, yeri saati söylemen yeterli, uzak mesafe sürmeye bahane arıyorum, ama Spider Volkan da gelmesi lazım, onunla da işimiz var, hatta o da uygunsa bu haftasonu bile olabilir. hiç birşey yapamazsak laflarız, bizim muhabbet bitmiyor çünkü  :serefe:

Veloce

Haftasonu olursa erken saat olmaz akşam muhabbeti olur anca benim açımdan :) Onun dışında vakit ayırabilirim her zaman.  :serefe: