Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV-Spider(116-916) Teknik Konular/Çözümler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anıl

Zaten bu 159 jantı ilanı da bana sallama geldi,jantlar kendine ait değil büyük ihtimal,jantın üzerindeki lastikler Toyo marka,ilana yazmış Kumho,kardeşim daha ne marka lastik taktığını bilmiyorsun,jantlarda replicadır belki!
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Anıl

1998 GTV V6 TB

ATA

Bir şey danişmak istiyorum ama buna 164, 166 tb motor tecrübesi olanlarda yazabilir.

Malum gtv'yi aldiktan sonra barka bir gtv ile kiyaslama şansim olmadi bu yüzden performasi gidişi nasil olmali bilmiyorum. Yani motor şu an sağlikli gibi çalişiyor ama başka bir tane daha kullanmiş olmadiğindan aklimda soru işaretleri var.

Öncelikle benim aracimda hks sünger tip filtre ve baileys motorsport blowoff var. Gaza yüklendiğimde çok güzel bir spool sesi geliyor ardindan gazi birakinca malum çuff :)

Şimdi gelelim kafama takilan kisima, araç boşta iken denemek için gaz verdiğimde, üst devirlerde bile spool hiç yok denecek kadar az ve blow off'un sesi kisik çikiyor. Viteste gazlaiğinda ise 3500d/d den sonra spool duyuluyor. 3000d/d altinda ayağimi gazdan çekersem çuf yok. Bu gün kaputu açip el ile kontrol ettim 5000d/d sabit gazda blow off diyaframdan hava kaçirmiyor ama dediğim gibi bu durumda yolda giderken ki spool seside yok.

Elimde orjinal filtre kutusu yok, orjinal dump valfe'de yok.
Bu hafta kaliteli bir boost saati alip değerlere bakmayi planliyorum.

V6 TB motorda benim gibi açik filtre kullananlar varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Spider_Volkan

Yukte değilken turbodan ses mes gelmiyor zaten. Anlattiklarin gayet normal.

Volkan

Fiction

Pek teknik başlığına uygun olmayacak ama gtv'ye birkaç parça arıyorum, bu parçaları belirli yerlerde buldum fakat fiyatları yüksek olduğundan alasım gelmiyor. Eğer sizler başka yerlerde çıkma vs. uygun fiyata satıldığını biliyorsanız ve beni bilgilendirirseniz sevinirim.

1. Sürücü tarafı ayna camı  (ebay uk'de birçok ilan var ama ürünlerin resmi yok)
2. Kol dayama (sahibinden.com da 175 tl ye satılıyor çok yüksek bi rakam benim için)
3. Tavan lambası (ebay almanyada kargoyla 35 euro civarında var gene bana fazla geliyor)
4. Beyaz çamurluk sinyalleri (kargoyla 80tl ebayde)
5. Bagaj amortisörü -herhalde 2 adet lazım- (ebayde 40 euro civarında, Bostancı Sanayi'de Aydın Amortisör'e sordum yok bizde dedi)

Bu 5 maddeyide halledersem geriye 2 şey kalıcak (egzos ve jant&lastik). 1 ayda yaklaşık 30 maddelik yapılacaklar listesinin 25 maddesini halletim:)
GTV 2.0 TS Phase 2

Veloce

Sürücü tarafı ayna camı parça kodu: 60779160 fiyatı 212 TL. Türkiye'de mevcut.

Komple sürücü ayna, 300€ civarında...

Veloce

Bagaj amortisörü uyucak bir tane mutlaka bulunur üzerinden söküp sora sora aynısı bulunur diye düşünüyorum.

Sinyalleri far boyasıyla siyaha boyayarak hallet derim.

İç aydınlatma ise sökülüp biraz vakit harcandığında mutlaka tamir olacaktır diye düşünüyorum. içinden birşeyi kırılıp kaybolmadıktan sonra yapılmayacak birşey olması zor.

Kol dayama o fiyata bence çok iyi. Bende aynı yerden 160 TL. ye kendi Spider'ıma almıştım bir kaç ay önce. Elinde kalmamış sadece ilan orada öylece duruyorda olabilir...

Fiction

Cevaplar için teşekkürler.
Ayna ebay'de vardı bugün 1 pound'a ama bid vermeyi unuttum :(
Sinyal boyama ilk kez duyuyorum inceleyeceğim.
Tavan lambasında ışıklar çalışıyor fakat tuşlar çalışmıyor. Onur usta tamir olmaz demişti.
GTV 2.0 TS Phase 2

egeozal1

Volkan abi bu parça kodlarını ve fiyatlarını eper den mi öğreniyorsun hangi eper (hangi sürüm) benim araca da bir kaç parça bakacağım tr de ki fiyatlara bakacağım. Bu fiyatlar yetkili servis fiyatları mı?

Veloce

You are not allowed to view links. Register or Login
Tavan lambasında ışıklar çalışıyor fakat tuşlar çalışmıyor. Onur usta tamir olmaz demişti.

Dikkat et, ebay'de o fiyata olan aynaların ısıtmaları olduğundan ya da çalıştığından emin ol. O fiyat pek bir sıradışı çünkü. Burada da herhangi bir camcı kaliteli aynadan kesip sana bu aydan yapabilir sonuçta.

Sinyal boyamayı far boyasıyla yapabilirsin. Far boyalarının özelliği saydam olmaları. Işığı geçiriyorlar yani. Sinyallerin siyah görünecekler fakat yanarken sarı ışık verecekler...

Onur usta tamir olmaz demiştir fakat dediğim gibi söküp iyicene bir kurcalamakta fayda var. Ne denir bilemiyorum ama klikli butonlar diyeyim ben, onların içleri oksitlenmiş vs. gibi bir durum söz konusu ise yapılabilir gibi geliyor bana. Bir ara görüşürsek vakit olduğunda bir el atılabilir... Sonuçta iletkenlik kaybı var ortada belliki...

Veloce

Volkan abi bu parça kodlarını ve fiyatlarını eper den mi öğreniyorsun hangi eper (hangi sürüm) benim araca da bir kaç parça bakacağım tr de ki fiyatlara bakacağım. Bu fiyatlar yetkili servis fiyatları mı?

Eper 6.0 olacaktı... 7 GB falan olması lazım nette bulunabilir biryerlerden. Fiyatlar ise yetkili servisin fiyatları evet...

egeozal1

Online değil dimi? İndirmeli yani değil mi?akşam akşam yoruyorum Volkan abim kusra bakma. :(

Veloce

Online değil dimi? İndirmeli yani değil mi?akşam akşam yoruyorum Volkan abim kusra bakma. :(

Önemli değil Ege'cim... İndiriyor, yüklüyorsun ve ayrıca çalıştırdığında online bağlanıyor...

egeozal1

Veloce

Arayüz Türkçe mi abi?

Hepsinde dil seçeneği var, istediğin dilde kullanabiliyorsun TR dahil... ;)

egeozal1

Çok teşekkür ederim Volkan abi gece gece zahmet verdik. Kendine iyi bak kablo için Cuma günü haberleşiriz. :)

Fiction

Dikkat et, ebay'de o fiyata olan aynaların ısıtmaları olduğundan ya da çalıştığından emin ol. O fiyat pek bir sıradışı çünkü. Burada da herhangi bir camcı kaliteli aynadan kesip sana bu aydan yapabilir sonuçta.

Sinyal boyamayı far boyasıyla yapabilirsin. Far boyalarının özelliği saydam olmaları. Işığı geçiriyorlar yani. Sinyallerin siyah görünecekler fakat yanarken sarı ışık verecekler...

Onur usta tamir olmaz demiştir fakat dediğim gibi söküp iyicene bir kurcalamakta fayda var. Ne denir bilemiyorum ama klikli butonlar diyeyim ben, onların içleri oksitlenmiş vs. gibi bir durum söz konusu ise yapılabilir gibi geliyor bana. Bir ara görüşürsek vakit olduğunda bir el atılabilir... Sonuçta iletkenlik kaybı var ortada belliki...

Az önce satıcıyla konuştum, 10 pound' a okeyleştik kargo dahil.
Ayna bu:

Valla ben sinyallerin beyaz olmasını istiyordum ama mantık olarak turuncudan beyaza boyanmaz heralde :)

Lamba'daki iki tuş ta  takılmış durumda hiç basılmıyor.
GTV 2.0 TS Phase 2

Veloce

Az önce satıcıyla konuştum, 10 pound' a okeyleştik kargo dahil.
Ayna bu:

Valla ben sinyallerin beyaz olmasını istiyordum ama mantık olarak turuncudan beyaza boyanmaz heralde :)

Lamba'daki iki tuş ta  takılmış durumda hiç basılmıyor.

Ayna  :yukari-ok:

Yok mantık dışı olur :) Lambayı söküp bir kurcalamakta fayda var dediğim gibi.. nedense yapılabilecek gibi geliyor bana. Yeterki kırık eksik parçası olmasın...

ATA

Surucu tarafi ayna ebayden sadece ayna aldim convex diye geçen modellerden. En ucuzunu almistim. Fiyatini hatirlamiyorum.

Yan sinyal fume almistim gene ebayden, 85tl'ye geldi shipping dahil. Ama kaliteli görünüyorlar.

Bagaj amortisoru, ben almadan once 156 kaput amortisoru takmislar bagaja. Olmasi gerekenden daha kuvvetli olduğundan Bagaj acmaya bastiğimda yukariya firlatiyor. Kumandadan acinca cok pratik olmuş.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Burak

Ben 15-20 tl gibi almıştım amortisörleri ilk başlarda baya sertti şu an daha az sert  :D kumandadan bagajı açınca 2 dakikada falan bagaj açılıyor komple
1997 Gtv V6 TB

Alfadanadam

Bagaj amortisörleri hepsiburada hızlıal gibi sitelerde de bolca vardı bir dönem.

Anıl

İzmir için söyleyeyim,3.sanayi'de dere kenarında sırf amortisör satan parçacılar var,üzerindeki basınç değerine göre ve stroğuna göre almak lazım.Ben aynı basınçta bulamamıştım,biraz yükseğini aldım,bagaj pilotların fırlatma koltuğu gibi açılıyor yazın,kışın hava soğuduğu için hidrolik basıncı azalıyor sakinleşiyor :D
Bagajı takması zor,çünkü bir ucu neredeyse arka koltuk tarafına kadar uzanıyor,görmesi çok zor,takarken baya küfretmiştim,birde o halde amortisörü sıkıştırmak için rambo olmak lazım,çok güç gerekiyor,diğer türlü kaputa takmak vs çok basit.

1998 GTV V6 TB

Burak

İzmir için söyleyeyim,3.sanayi'de dere kenarında sırf amortisör satan parçacılar var,üzerindeki basınç değerine göre ve stroğuna göre almak lazım.Ben aynı basınçta bulamamıştım,biraz yükseğini aldım,bagaj pilotların fırlatma koltuğu gibi açılıyor yazın,kışın hava soğuduğu için hidrolik basıncı azalıyor sakinleşiyor :D
Bagajı takması zor,çünkü bir ucu neredeyse arka koltuk tarafına kadar uzanıyor,görmesi çok zor,takarken baya küfretmiştim,birde o halde amortisörü sıkıştırmak için rambo olmak lazım,çok güç gerekiyor,diğer türlü kaputa takmak vs çok basit.
Anıl nesini sıkıştırdın ki amortisör kafasını yuvasına denk getirip hafifçe bastırınca oturuyor.
1997 Gtv V6 TB

Veloce

Anıl nesini sıkıştırdın ki amortisör kafasını yuvasına denk getirip hafifçe bastırınca oturuyor.

Normal durumda amortisör monte edilmeden önce açık durumda uzun olacaktır. Montajını yapmak için bir miktar kısaltmak lazımki yerine otursun. Sıkıştırma dediği bu belliki ;)

Anıl

Evet, Volkan'nın dediği gibi amortisörü aldığında yük altında olmadığı için açık oluyor,takarken üstüne basarak biraz kısaltmak gerekiyor,işte o parmak ucu kadar uzantıya elle kuvvet vermek gerçekten zor,birde takma yeri berbat,ulaşması zor,ayrıca yatayda bastırmak adamı duman ediyor.

1998 GTV V6 TB