Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 4C

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

senati

You are not allowed to view links. Register or Login
Semih zaten Ferrari alana neden aldın diyeni dövmek lazım. Burda hem fikir olunmayan bir nokta yok.
4C'nin bir ton güzel yanı var ve bundan bahsediyoruz.
Mantıksız, kötü bir araç değil. Tam tersine fazlasıyla alınası.

Kotu demedim zaten ben sadece Ferrari'lerle karsılastırılmasına cevap olarak soyledim.İronik buldugunuz sey euro ve tl'yı 1 birim olarak kabul etmem.Evet burda 400.000 birim olması tamamen vergiyle ilgili ama 400.000 birim iste orada da 60.000.

Bence de teknoloji harikasi mukemmel bir arac.Gurur duyuyorum Alfa Romeo'yla.Bence 400.000 cok cok fazla.Kişisel fikrim bu yargılamanıza gerek yok.Ben size neden begeniyorsunuz veya alınası oldugunu dusunuyorsunuz demiyorum zaten.200.000'e 5.20 de almam mesela ama arada kucumsenmeyecek 200.000 tl fark You are not allowed to view links. Register or Login 5.20d Avrupa satıs fiyatı ise 40.000 euro aradaki fark 20.000 euro.

''Semih kardeşim bunu sana tüm samimiyetimle ve içtenliğimle söylüyorum, 120.000 euro verip ikinci el bir Ferrari alacağıma, sıfır 4C alırım.''

Murad Abi, inşallah alırsın beraber gezeriz :D

Murad

Semih zaten Ferrari alana neden aldın diyeni dövmek lazım. Burda hem fikir olunmayan bir nokta yok.
4C'nin bir ton güzel yanı var ve bundan bahsediyoruz.
Mantıksız, kötü bir araç değil. Tam tersine fazlasıyla alınası.

Kotu demedim zaten ben sadece Ferrari'lerle karsılastırılmasına cevap olarak soyledim.İronik buldugunuz sey euro ve tl'yı 1 birim olarak kabul etmem.Evet burda 400.000 birim olması tamamen vergiyle ilgili ama 400.000 birim iste orada da 60.000.

Bence de teknoloji harikasi mukemmel bir arac.Gurur duyuyorum Alfa Romeo'yla.Bence 400.000 cok cok fazla.Kişisel fikrim bu yargılamanıza gerek yok.Ben size neden begeniyorsunuz veya alınası oldugunu dusunuyorsunuz demiyorum zaten.200.000'e 5.20 de almam mesela ama arada kucumsenmeyecek 200.000 tl fark You are not allowed to view links. Register or Login 5.20d Avrupa satıs fiyatı ise 40.000 euro aradaki fark 20.000 euro.

''Semih kardeşim bunu sana tüm samimiyetimle ve içtenliğimle söylüyorum, 120.000 euro verip ikinci el bir Ferrari alacağıma, sıfır 4C alırım.''

Murad Abi, inşallah alırsın beraber gezeriz :D
Hehehe 120.000 eurom yok malesef, keşke olsa da gezsek beraber :)))

sbk0655

Imkanim olsa tereddütsüz 4C akirim, sportif ligi duygusu hızlanması vs hepsi bir tarafa,ben ayrıcalıklı olmayı herkeste olmayanı kullanmayı severim.4c bu anlamda oldukça dikkat çekici.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Doğa Tosun

4C gerçekten harika bi model, evet.
ama 400 bin euro için fazla "saf pist sürüşü" odaklı bence.
günlük kullanılabilecek bir model ayrıca.

ama, arabaya binip işe gitmek için yola çıktığımda; 360 bin liraya aldığım şey güzel ve farklı bir tasarım, ve yüksek performans olur sadece. özellikle kokpiti ve sesi, 360 bin TL'yi bulmuyor bence.
159 da iyi yol tutuyor,  kim ne zaman limitte gidiyor ki ? En azından benim güzergahım, Eskişehir yoluna çıktım mı bi 130-140, sonra 110 sabit.. Şasisi şöyledir, süspansiyonu böyledir, ağırlık merkezi şuradadır.. ya bunlar gerçekten çok önemli şeyler tabiki ama 4C alan biri bunları pistte hissedecek. çok nadir yollarda, çok nadir zamanlarda..

ama bi F360 bile olsa (4c'den ucuz); kokpitiyle, tuttuğunuz direksiyonla, sesiyle, ismiyle.. birçok şeyiyle idame ettirmedeki zorluklarını +'ya geçirecektir bence.. 

4C pahalı demiyorum, ben verdiğim paranın karşılığını daha fazla alabileceğim bi modelden bahsettim :) bu yüzden herkesin fikirleri farklı olacaktır. Tüm samimiyetimle söylüyorum, 2.el ferrari'yi tercih ederdim.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

senati

4C gerçekten harika bi model, evet.
ama 400 bin euro için fazla "saf pist sürüşü" odaklı bence.
günlük kullanılabilecek bir model ayrıca.

ama, arabaya binip işe gitmek için yola çıktığımda; 360 bin liraya aldığım şey güzel ve farklı bir tasarım, ve yüksek performans olur sadece. özellikle kokpiti ve sesi, 360 bin TL'yi bulmuyor bence.
159 da iyi yol tutuyor,  kim ne zaman limitte gidiyor ki ? En azından benim güzergahım, Eskişehir yoluna çıktım mı bi 130-140, sonra 110 sabit.. Şasisi şöyledir, süspansiyonu böyledir, ağırlık merkezi şuradadır.. ya bunlar gerçekten çok önemli şeyler tabiki ama 4C alan biri bunları pistte hissedecek. çok nadir yollarda, çok nadir zamanlarda..

ama bi F360 bile olsa (4c'den ucuz); kokpitiyle, tuttuğunuz direksiyonla, sesiyle, ismiyle.. birçok şeyiyle idame ettirmedeki zorluklarını +'ya geçirecektir bence.. 

4C pahalı demiyorum, ben verdiğim paranın karşılığını daha fazla alabileceğim bi modelden bahsettim :) bu yüzden herkesin fikirleri farklı olacaktır. Tüm samimiyetimle söylüyorum, 2.el ferrari'yi tercih ederdim.

sana tamamen katiliyorum Doga..Evet aslinda pahali demek yanlis olur ama benim de o fiyatlara tercihim Ferrari'den yana olurdu.

Kubilay

Çok haklısınız Ferrari başka bir dünya, lüks merakım hiç yoktur ama sırf Ferrari sahibi olmak için zengin olmak isterdim :) Ferrari gibi rüya araçları bir kenara bırakırsak, sürekli de pist kasma durumu yoksa 4c'den önceye şunu koyardım sanırım.

dnr1

Bence bir yanlislik var yazilanlarda rs ile 4c arasinda 3 sn fark olmasi imkansiz 4c 900 kg ,rs 1350 kg rs in motoru onde. Buda demektirki agirliklari esit olsa bile en az 4cden. 30 km daha yavas girecektir viraja arti 400 kg fazlasi var .... en az 1 dk yemistir rs..ama avrupada 60000 euro olan bir arabanin burda 120000 yapmasi cok sacma sonucta 1.8. Oyle supersport degil cc den vergiye girsin..ederi 60000 euro..yakindan inceledim ic kisim kalite olarak alt sinif duruyor supersportlara gore,ama o karbon sasenin gozuken kisimlari,birde g gostergeli kadranina bayildim...
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

Murad

Çok haklısınız Ferrari başka bir dünya, lüks merakım hiç yoktur ama sırf Ferrari sahibi olmak için zengin olmak isterdim :) Ferrari gibi rüya araçları bir kenara bırakırsak, sürekli de pist kasma durumu yoksa 4c'den önceye şunu koyardım sanırım.

33 yaşındayım ve kendimi bildim bileli Ferrari, Lambo gibi araçları hiç sevmemişimdir. Fakat çocukluğumdan beri bende Porche'nin yeri hep ayrı olmuştur. Ama şu da var ki Ferrari ile porche yanyanayken tercihim Porsche olacaksa da 4c ile Porsche yanyanaysa tercihim düşünmeden 4c olacaktır.  :alfisti:  Fakat şimdi ilanın resimlerini incelerken fark ettim direksiyonun solunda ki far düğmesini ve dedim ki ulan Volkswagen allah cezanı versin senin Porsche ye bile polo da kullandığın o yuvarlak far düğmesini takıyorsun :))
Nasıl bir zihniyettir bu :D
Fakat Cayman S candır benim için :)

ATA

Ferrari ve Porsche ile kiyaslayabiliyorsak, bu iş olmuş demektir :)
Bu arada bir Ferrari yada 4C ile işe gidip gelmek gerçekten çok zor ve yorucu olacaktir.
Ferrarinin ancak 2+2 612, FF yada 456Gt gibi modelleri bu günlük kullanima uygun. Ama 4C alacak gücüm olsa, günlük otomobilim olmazdi.

1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ealprsln

Standart hallerinden çokta fazla farkları bulunmayan Golf R ve Scirocco R gibi modeller bu ülkede 120.000- 130.000 bandın da satıldı ki bunlar Önden motorlu önden çekişli yada Golf R 4WD çekişli idi. Fiyatlar azımsanmayacak düzeyde, hala 2. ellerine bakarsanız ne kadar yüksek olduğunu görürsünüz. Hiç ortadan motorlu bir araba kullanmışlığım yada seyahat etmişliğim yok ama Almanyada 911 e binmek gibi bir şansım olduki arkadan motorludur ortadan değil, çok farklı bir his yaşatıyor.

Bu noktada eminim ki 4C çok farklı bir noktada konumlanacakyıt fiyat aralığında, 100.000 Euro gibi bir rakama 0km ortadan motorlu bir araç ne bulabilirsiniz. Baktığınızda 1 elin parmağı kadar bile araç olmadığını görürsünüz.2 el tabi çokça nulursunuz MR2 ler Clio V6 lar vs...

Araba inanılmaz tasarım muhteşem, ivmlenme çok çok iyi ki SS ler ile karşılaştırıyoruz ama bence sıkıntı yaratacak nokta şurada başlıyor bazı arkadaşların belirttiği gibi: düşük hacimde yüksek devir çevirerek yüksek sürat yakalamak hem sürücü hem araç için çok yorucu, stabil olarak yüksek süratte gitmek neredeyse imkansız. 5 Yıl bıyunca Kawasaki ER-6Nkullandım ki Adapazarı gişerlerden sonra Sapanca kenarında naked bir makina ile 220 230 yakalamak mümkündü ama 5 bilemedin 10 saniye için. Bir kere 1000 lik RR kullandım ki nasıl konforlu yarım devir bandında aynı sürati yakalıyorsun ne titreşim nede başka birşey 1300cc Hayabusa da muhtemelen 230 ile seyahat ederken ER-6N deki 90 hissiyatı veriyordur muhtemelen.

Benim 4C de tek eksik bulduğum şey, bu kadar küçük hacim ile hiçbir zaman Top Speed yakalamayacaksın. Makineye o kadar para bağlayan insan en azından 240 -250 ile stabil gitmek isteyecek hiç kasmadan ki bunu E46 M3 de gördüm araç seni yormadan o süratlerde götürebiliyor, 4C dediğiniz gibi şehir içinde inanılmaz olacaktır tüketim vs konusunda ama uzun yolda 70000 TL lik E46 bile çok rahat aracı üzecektir ve bu fiyat/performans konusunda 4C yi üzecek araç baya fazla olacaktır Top Speed olarak.   
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

ATA

Bir Ferrari her zaman bir Ferrari'dir, modelden bağımsız. Herhangi bir modeline sahip olmanın vereceği his paha biçilemez.
Ancak 4C, tıpkı Lotus Elise gibi otomobil tarihine çoktan geçmiş bir model olmuştur. Bunu ilerleyen yıllarda daha net göreceksiniz.

Sevdalısı olduğum markanın böyle "özel" bir model üretmiş olması şahsen benim için ayrıca bir gurur ve mutluluk kaynağı. Hatta benim gözümde 8C'den bile daha değerli bir yeri var.

Günlük bile kullanılabilecek bir süper spordan bahsediyoruz ki neredeyse hiçbir Ferrari modelini günlük kullanamazsınız. Hem satın alma maliyetleri hem de kullanım maliyetleri. "Pratik" denemeyecek sürüş dinamikleri de cabası. Ayrıca Ferrari alan adamın onu yürütmeye de parası vardır yaklaşımı çok adil bir mukayese argümanı değil bence.

Her kelimesine katılıyorum.

1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Gouki

Supersprint 4C için çalışmalara başlamış.

Tolga033

Bu arabaya plaka takmak ihanet gibi birşey.  :D
Ön taraf için tabi.  :)

alihsans

Beyazı da yakıyor mübareğin. 
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

cario

Benimde görüşüm 120 bin euronun çok yüksek bir rakam olduğu yönünde. Yüksek bedelli otomobilleri Maserati ve Ferrari ile Fiat zaten sunuyor. Alfa Romeo bizler gibi kitlelerin ulaşabileceği otomobiller olarak kalmalıydı. Benim şahsi düşüncem bugun sıfır bir 159 örneğin 45 euro ise bu otomobil taş çatlasın 70 bin euro olarak satışa sürülmeliydi. GT-GTV gibi fiyatlar beklememek doğal onlar spor görünen fakat özellikleri ile normal otomobilleri andıran modellerdi. Fakat 4c ulaşılabilir olmalıydı. Kendi adıma üzüldüm.
17' Alfa Romeo Giulia Veloce Q4
11' Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MultiAir
06' Alfa Romeo 159 JTDm
05' Alfa Romeo 147 1.6 TS
96' Fiat Coupé Plus 2.0

ozoozo

Benimde görüşüm 120 bin euronun çok yüksek bir rakam olduğu yönünde. Yüksek bedelli otomobilleri Maserati ve Ferrari ile Fiat zaten sunuyor. Alfa Romeo bizler gibi kitlelerin ulaşabileceği otomobiller olarak kalmalıydı. Benim şahsi düşüncem bugun sıfır bir 159 örneğin 45 euro ise bu otomobil taş çatlasın 70 bin euro olarak satışa sürülmeliydi. GT-GTV gibi fiyatlar beklememek doğal onlar spor görünen fakat özellikleri ile normal otomobilleri andıran modellerdi. Fakat 4c ulaşılabilir olmalıydı. Kendi adıma üzüldüm.

159 un 45 bin euro olmasına katılmıyorum fakat 4c için 70-80 bin euro bencede ideal bir rakam olurdu zaten bugünün parasıyla eder 210 milyar , 159 da 135 milyar etmez bence yahu.

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

tolga_ozhan

Hatırladığım kadarıyla 916 kasa Spider Türkiye'de en son 2004 yılında 151.000 TL fiyatla satıldı (6 sıfır atılmış YTL olması lazım)
916 Kasa 2.0 TS GTV 130.000 TL fiyatlıydı.
Bu rakamlar taaa 2004'ün rakamları. O fiyatlara o zamanlar muhtemelen İstanbul'da güzel birer daire alınıyordu.

Spider ve GTV spor görüntülü ve imajlı daha mütevazı modellerdi. 4C'yi bunlarla kıyaslamaya bile gerek olmadığını düşünüyorum. Zaten 916 kasa 90'ların başından kalma bir tasarım ve teknoloji. 2004'te neredeyse fosil olmuştu. 4C ise inanılmaz modern ve yenilikçi.
Güzel ülkemin vergi sistemi berbat. 99 depremi ile gelen vergiler bir türlü gitmek bilmedi. Burada herkes hemfikir sanırım.
Ancak Spider ve GTV için istenen rakamları, sonra yeni Spider ve Brera için en son istenen 75.000 EURO'luk fiyatları tekrar düşününce 4C 70.000 Euro olmayıydı demek çok büyük insafsızlık olur kanısındayım.

ozoozo

Hatırladığım kadarıyla 916 kasa Spider Türkiye'de en son 2004 yılında 151.000 TL fiyatla satıldı (6 sıfır atılmış YTL olması lazım)
916 Kasa 2.0 TS GTV 130.000 TL fiyatlıydı.
Bu rakamlar taaa 2004'ün rakamları. O fiyatlara o zamanlar muhtemelen İstanbul'da güzel birer daire alınıyordu.

Spider ve GTV spor görüntülü ve imajlı daha mütevazı modellerdi. 4C'yi bunlarla kıyaslamaya bile gerek olmadığını düşünüyorum. Zaten 916 kasa 90'ların başından kalma bir tasarım ve teknoloji. 2004'te neredeyse fosil olmuştu. 4C ise inanılmaz modern ve yenilikçi.
Güzel ülkemin vergi sistemi berbat. 99 depremi ile gelen vergiler bir türlü gitmek bilmedi. Burada herkes hemfikir sanırım.
Ancak Spider ve GTV için istenen rakamları, sonra yeni Spider ve Brera için en son istenen 75.000 EURO'luk fiyatları tekrar düşününce 4C 70.000 Euro olmayıydı demek çok büyük insafsızlık olur kanısındayım.

Abi mesajımda yazmayı unutmuşum şu şekilde o zamanda 75 bin euroluk yeni brera veya spider 150 milyar iken şuan 225 milyar yapıyor.  Yani o zaman da euro 2 yse şimdi 3 , belki 2 den daha azdı , o zamanda binen vergi sallıyorum %30 ise şimdi %45 bu şekilde düşünürsek pekte insafsızlık olmuyor he :P

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

Murad

Ülkemizdeki ötv adı altında alınan vergi eğer ki olmasaydı yada o kadar  hayalperest olmayayım hadi yarı yarıya daha düşük olsaydı :) brera spider gibi araçların da fiyatları 75.000 euro değil 45-50 bin euro olacaktı, tıpkı 120 bin euroluk 4c nin 70-80 bin euro olacağı gibi.
Neyse boş verin arkadaşlar, bu kadar vergi yükünün olduğu güzel ülkemizde araçlara 2 katı fiyatlara binmeye devam. Durmak yok yola devam  >:(

tolga_ozhan

İşte yüklenilmesi gereken taraf 4C'nin fiyatı değil.
Döviz kuru olabilir, vergi sistemi olabilir.
Bu ülkedeki tüm ithal araçlar aynı döviz kuru üzerinden değerlendiriliyorlar, 4C'ye ayrı bir vergi sistemi ya da Alfa Romeo'ya özel bir durum yok.

Genel olarak tüm otomobiller ederinden pahalı mı satılıyor?
Evet kesinlikle öyle.

Peki 4C'yi başka markalardaki rakipleri ile kıyaslarsak pahalı mı?
Hiç ama hiç değil. Daha geçen A45 AMG'nin fiyatı konuşuluyordu forumda. Performans olarak belki aralarında uçurum yok ama tasarım, güzellik, teknoloji, vergi, yakıt sarfiyatı, idame ettirilebilirlik gibi açılardan kıyaslamaya bile gerek yok. A45 dediğimiz araba hormonlu bir C sınıfı araba. Yol tutuş iyi, motor hayvan gibi ama günün sonunda C sınıfı. Sabaha kadar 4C'nin rakibi arabaları saysak 4C hep daha özel ve mantıklı tercih olarak kalacak. Üstelik fiyatı ise görece olarak diğerlerine göre ucuz bile kalıyor.
Bir tek geçenlerde konuştuğumuz 8-10 yaşında ki F430, Gallardo ya da Cayman gibi araçlar tercih edilebilir. Zaten onlarıda alana neden aldın demek dayak yeme sebebi olur.

4C eski ve diğer Alfa'lara göre pahalı mı?
Spider GTV dediğimiz arabalar 90'ların başından kalma teknoloji ve basit 2.0 TS motor ve hantal şasiler ile kaç TL'ye satılıyordu söyledim. Brera ve yeni Spider 1600 küsür kg'lik ağırlık ve çok da bir halt olmayan GM malı JTS'ler ile o fiyata satıldıysa 4C bana göre çok ucuz bile.

Euro artı argümanı 4C başlığının içeriği olmamalı ya da ÖTV'de ne demek derseniz bu da 4C ile icat olmadı.

Ederi 110 bin Euro mu?
Bence değil. 1 Ekmek=1 TL olduğu bir ülkede genel olarak otomobil fiyatları çok uçuk. Ama 4C değil, otomobil fiyatları uçuk.

myavuz

Lotus elise ,

Bence birebir neredeyse kopyası,performansını bilmiyorum, Hangisi üzer bilmiyorum.
Gran Turismo Veloce

Murad

İşte yüklenilmesi gereken taraf 4C'nin fiyatı değil.
Döviz kuru olabilir, vergi sistemi olabilir.
Bu ülkedeki tüm ithal araçlar aynı döviz kuru üzerinden değerlendiriliyorlar, 4C'ye ayrı bir vergi sistemi ya da Alfa Romeo'ya özel bir durum yok.

Genel olarak tüm otomobiller ederinden pahalı mı satılıyor?
Evet kesinlikle öyle.

Peki 4C'yi başka markalardaki rakipleri ile kıyaslarsak pahalı mı?
Hiç ama hiç değil. Daha geçen A45 AMG'nin fiyatı konuşuluyordu forumda. Performans olarak belki aralarında uçurum yok ama tasarım, güzellik, teknoloji, vergi, yakıt sarfiyatı, idame ettirilebilirlik gibi açılardan kıyaslamaya bile gerek yok. A45 dediğimiz araba hormonlu bir C sınıfı araba. Yol tutuş iyi, motor hayvan gibi ama günün sonunda C sınıfı. Sabaha kadar 4C'nin rakibi arabaları saysak 4C hep daha özel ve mantıklı tercih olarak kalacak. Üstelik fiyatı ise görece olarak diğerlerine göre ucuz bile kalıyor.
Bir tek geçenlerde konuştuğumuz 8-10 yaşında ki F430, Gallardo ya da Cayman gibi araçlar tercih edilebilir. Zaten onlarıda alana neden aldın demek dayak yeme sebebi olur.

4C eski ve diğer Alfa'lara göre pahalı mı?
Spider GTV dediğimiz arabalar 90'ların başından kalma teknoloji ve basit 2.0 TS motor ve hantal şasiler ile kaç TL'ye satılıyordu söyledim. Brera ve yeni Spider 1600 küsür kg'lik ağırlık ve çok da bir halt olmayan GM malı JTS'ler ile o fiyata satıldıysa 4C bana göre çok ucuz bile.

Euro artı argümanı 4C başlığının içeriği olmamalı ya da ÖTV'de ne demek derseniz bu da 4C ile icat olmadı.

Ederi 110 bin Euro mu?
Bence değil. 1 Ekmek=1 TL olduğu bir ülkede genel olarak otomobil fiyatları çok uçuk. Ama 4C değil, otomobil fiyatları uçuk.
Bu konuda her kelimene kesinlikle katılıyorum. 4C ülkemiz şartlarında fiyatı gayet makul. Ancak tekrar ediyorum ülkemiz şartlarında. Birkaç mesaj önceki yazdıklarımda da söylediğim gibi bu ülkede 60-70 bin eurolara Volkswagenler satılıyor. Hadi daha net bir tespit yapalım ülkemizde Audi S3 ler 70 bin euro civarı, 170 hp lik A5 cabriolar 85.000 bin eurolara filan satılıyor. Bu ülkede sıfır bir Bmw M3 172.000 euro :D

Murad

Lotus elise ,

Bence birebir neredeyse kopyası,performansını bilmiyorum, Hangisi üzer bilmiyorum.
Lotus Elise 2 nin sanırım en üst performanslısı 190 hp civarıydı. Tam emin olmamakla birlikte 4C den de bir miktar daha hafif olduğunu duymuştum.

senati

Olaya 2 farkli acidan bakilabiliyor.Sifir diger araclarla karsilastirildigina uygun oluyor fiyati fakat devreye ikinci el luks otomobiller girince isin rengi degisiyor diyerek noktayi koyalim bence.

Tolga033

Lotus elise ,

Lotus Elise 2 nin sanırım en üst performanslısı 190 hp civarıydı. Tam emin olmamakla birlikte 4C den de bir miktar daha hafif olduğunu duymuştum.
Elise 860 kg imiş ne kadar doğru bilemem ama.  :) 4C'nin Lotus'a benzediği söyleniyor hep ama birde Alfa'nın eski modelleri ile karşılaştırmak gerek 4C'yi.  :kahve: