Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV-Spider(116-916) Teknik Konular/Çözümler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fiction

Arkadaşlar meraktan soruyorum göstergelerin rengini yeşilden beyaza döndürmek mümkün mü ve mümkünse nasıl yapılıyor? :)
GTV 2.0 TS Phase 2

tolga_ozhan

Göstergelerde şu şekilde ampuller var

Bunlar bildiğimiz sarı sanıyorlar ama asıl rengini önündeki yüzeyin yeşil tonlu şeffaf kısımları veriyor. Uyarı ışıkları içinde aynısı geçerli. Ampul aynı ama önündeki yüzey yeşil, kırmızı, sarı olunca renkte değişiyor. Bunun için ebay'den falan bu gösterge sayı ve işaretlerinin olduğu pannellerin istediğin renkte olanını bulmalısın.
Renkli ledler ile çözüm bulabilir misin bilmiyorum.

Asıl büyük sorun düğmeler. Çünkü bunların altında ampul değil ledler var. Bunları bir elektronikçiye tek tek değiştirtmek gerekli.

Belki kırmızı seviyorsan, daha kolay bir çözüm ph3 butonları ve göstergeleri kısmen uyuyor.
Fakat bu da aşırı meşakatli ve zor bir iş. Sadece renk değişimi için de uğraşa değmez.
Şu şekilde mavi iğrenç birşey var mesela. Burda adam sadece kadranları değiştirmiş

Anıl

Bu fotoğraftaki göstergenin PVC malzemesi mavi renkli,eskiden şahin doğanlara takılan göstergeler gibi, göstergelerin altındaki yansıtıcılar yeşil olduğundan hangi renk led'i koysanda istediğin rengi alamayacaksın! Ben elektrikli cam düğmeleri, ayna ayarları ve diğer düğmeleri beyaz renk yaptım, bunların içinde kare SMS led var ve piyasası pahalı bir malzeme,birebir uyumlu olanı için tanede 20TL gibi fiyat vermişlerdi, bende bu kadar masrafa girmeyip...Beyaz led şerit aldım,metresi 5TL gibi,bunun üzerindeki smd ledleri söküp düğmelere taktım parlaklığı mükemmel oldu! Far ayarı, ayna ayarı ile ilgili düğmelerden ise 1-2TL fiyata sahip yuvarlak başlı ledler çıktı,onları da değiştirdim...Ama göstergelere el atmayı düşünmüyorum, çünkü halojen ampulü led'e çevirmek biraz zor araya direnç vs konulacak,beni aşar,elektronikçide yaptırmak lazım. Ata bu konuları daha iyi bilir.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Alper

Ben komple arac icindeki aydinlatmalari degistirecegim
Hazir on konsol sokuldugunde bunlari da yanima alip tum isiklari kirmizi yapacagim
Belki sadece gostergeleri (Devir ve Hiz) beyaz yapabilirim ama tum dugmeler ve ve benzin vs. kirmizi olacak aracin icine uymasi icin.
Hatta teybin ile kirmizisi olmadigi icin ona bile el atmayi dusunuyorum
Eger olmazsa kirmizi isigi olan bir teyp gerekecek bana :(

Fiction

Soruyu sormuşum sonra cevaba bakmayı unutmuşum :D Cevaplar için teşekkürler. Pek sökülmeli işleri sevmiyorum o yüzden yeşil devam :)

Birde şeyi sorayım. 50-60 liraya gtv için paspas bulmak mümkünmü? ebayden alsam kargoyla 100ün üstüne geliyor.

4 aydır paspassız sürüyorum, halıları tertemiz yaptım ayakkabıyı da ortadaki siyah lastik kısımın arkasına basmamaya çalışıyorum ve yağmur yağdığında küçük bi paspas var onu koyuyorum ama artık tam kış geliyor kalıcı bir çözüm bulmam lazım.
GTV 2.0 TS Phase 2

tolga_ozhan

You are not allowed to view links. Register or Login
Soruyu sormuşum sonra cevaba bakmayı unutmuşum :D Cevaplar için teşekkürler. Pek sökülmeli işleri sevmiyorum o yüzden yeşil devam :)

Birde şeyi sorayım. 50-60 liraya gtv için paspas bulmak mümkünmü? ebayden alsam kargoyla 100ün üstüne geliyor.

4 aydır paspassız sürüyorum, halıları tertemiz yaptım ayakkabıyı da ortadaki siyah lastik kısımın arkasına basmamaya çalışıyorum ve yağmur yağdığında küçük bi paspas var onu koyuyorum ama artık tam kış geliyor kalıcı bir çözüm bulmam lazım.

Burada bir arkadaşımız 159 için ebatlarına göre özel yaptırmış Fiyatını bilmiyorum ama bir bak istersen.

ATA

Ben bu yaz riske girip deneme yamulna yöntemi ile yapmiştim. İlk seferinde cam baya bi dişarida kaldi. İkinci ve uzun süren bir çaba ile sonuç eskiye göre çok iyi !

1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ATA

Bu fotoğraftaki göstergenin PVC malzemesi mavi renkli,eskiden şahin doğanlara takılan göstergeler gibi, göstergelerin altındaki yansıtıcılar yeşil olduğundan hangi renk led'i koysanda istediğin rengi alamayacaksın! Ben elektrikli cam düğmeleri, ayna ayarları ve diğer düğmeleri beyaz renk yaptım, bunların içinde kare SMS led var ve piyasası pahalı bir malzeme,birebir uyumlu olanı için tanede 20TL gibi fiyat vermişlerdi, bende bu kadar masrafa girmeyip...Beyaz led şerit aldım,metresi 5TL gibi,bunun üzerindeki smd ledleri söküp düğmelere taktım parlaklığı mükemmel oldu! Far ayarı, ayna ayarı ile ilgili düğmelerden ise 1-2TL fiyata sahip yuvarlak başlı ledler çıktı,onları da değiştirdim...Ama göstergelere el atmayı düşünmüyorum, çünkü halojen ampulü led'e çevirmek biraz zor araya direnç vs konulacak,beni aşar,elektronikçide yaptırmak lazım. Ata bu konuları daha iyi bilir.

Bende 156min tüm aydinlatmalarini amber yapmiştim. Özellikle klima paneli için çok emek harcadim ve özellikle bu işleri aydinlatma homojen olsun diye hep gece yaptim.

Gösterge işi zor ama. Yapilir ama akkor flamanli lambanin yerine led konulduğunda aydinlatma malesef homojen olmuyor. Bende kirmizi yada beyaz isterdim ama bu şartlarda bende ellemem :)

1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ATA

Konuyu hortlatayim...

Aramizda turbo timer kullanan varmi? Uygun fiyatlara apexi yada hks type0 bulmak mümkün.

Birde el fren teli ariyorum. İzmir'de bakindim biraz bulamadim. Aciliyeti yok ama duyan gören haber verirse sevinirim.

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Emre Sezen

Konuyu hortlatayim...

Aramizda turbo timer kullanan varmi? Uygun fiyatlara apexi yada hks type0 bulmak mümkün.

Birde el fren teli ariyorum. İzmir'de bakindim biraz bulamadim. Aciliyeti yok ama duyan gören haber verirse sevinirim.

Tapatalk

Bro, Fan çalışıyor mu peki ? turbo timer, özellikle dandik olursa korkutuyor beni,  :D

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

ATA

Çalışiyor tabi, hatta asil bu yüzden istiyorum diyebilirim.
İmkanım varsa turboyu en az 20sn dinlendiriyorum ama bazen fırsatım olmuyor, çok devir çevirmemiş yada turboyu yolda soğutmuş oluyorum. Bu sırada da fan açık oluyor ama mecbur kapatiyorum kontaği. :(

Bir arkadaşim 700tl verip orjinal type0 aldı, pahallı diye satıp çakmasını aldı. Fiyat dışında fark yok gibi... Kullandiği araçta bocanegra kafasi rahat adamin...

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Emre Sezen

bi tane bağlanmış görmüştüm, turbo timer çalışıyor, kontak kapalı olduğu için fan duruyordu. haliyle fansız bi şekilde motor çalışmaya devam ediyor. hele ki replika olanların otomatik zamanlayıcıya geçmesi gibi bir durum var ki, düşünsene park ettin gittin, 5-6 dakika fansız olarak çalışıyor motor  :'( :'(

demek ki benim gördüğüm yanlış bağlanmış olmalı ki, kontak kapandığı an, fan duruyordu.

ATA

bi tane bağlanmış görmüştüm, turbo timer çalışıyor, kontak kapalı olduğu için fan duruyordu. haliyle fansız bi şekilde motor çalışmaya devam ediyor. hele ki replika olanların otomatik zamanlayıcıya geçmesi gibi bir durum var ki, düşünsene park ettin gittin, 5-6 dakika fansız olarak çalışıyor motor  :'( :'(

demek ki benim gördüğüm yanlış bağlanmış olmalı ki, kontak kapandığı an, fan duruyordu.

Abi olur mu hiç öyle şey? Kontak açiksa fanda çalişir. Daha doğrusu kontak açikken çalişan ne varsa çalişmaya devam eder. Timer zaten ateşleme ve kontağa belirlenen süre boyunca röleler ile +12v veriyor. Timer süresi boyunca kontak ve ateşleme aktif durumda.

Zaman geçikmesinin bozulmasi hakkinda hiç bir şey okumadim henüz. En fazla devreye girmez bozulursa :)

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Emre Sezen

Abi olur mu hiç öyle şey. Kontak açiksa fanda çalişir. Daha doğrusu kontak açikken çalişan ne varsa çalişmaya devam
Eder. Timer zaten ateşleme ve kontağa belirlenen süre boyunca röleler ile +12v veriyor.

Zaman geçikmesinin bozulmasi hakkinda hiç bir şey okumadim henüz. En fazla devreye girmez bozulursa :)

Tapatalk

canlı görmesem, olmaz tabi diyeceğim de, canlı gördüm gözümle  :)

hadi madem konuyu hortlattın, bize bi kol dayama çözümü düşünsene, sen bişeyler düşünmüşsündür zaten  :D

az açık etsen bize de fikir olsa  :alkis:

ATA

O arabanin fani bozuktur :)) timer yapinca follow me home işinide yapiyor, motor ne zaman kapandi far kapandi ;) fanda ayni mantik.

Abi kol dayama yalan, faz2/3 konsolu şart. Sonradan takilan kol dayamalari sevmiyorum fazla ama bende isterdim. 156da var, gtv'de eksiklik hissediyorum.

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Emre Sezen

O arabanin fani bozuktur :)) timer yapinca follow me home işinide yapiyor, motor ne zaman kapandi far kapandi ;) fanda ayni mantik.

Abi kol dayama yalan, faz2/3 konsolu şart. Sonradan takilan kol dayamalari sevmiyorum fazla ama bende isterdim. 156da var, gtv'de eksiklik hissediyorum.

Tapatalk

daha bugün, universal diye geçenlerden 5-6 modeli aldım denedim sağına baktım soluna baktım içime sinmedi, sinse bile onun ayaklarını monte edecek yer yok zaten bizimkilerde.

ATA

Tapatalk

daha bugün, universal diye geçenlerden 5-6 modeli aldım denedim sağına baktım soluna baktım içime sinmedi, sinse bile onun ayaklarını monte edecek yer yok zaten bizimkilerde.

Tolga eski gtv'sine universallersen takmişti ama resimleri yok bende. O belki yardimci olabilir bize.

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tolga_ozhan

Yol Ata bende timer yoktu. Sadece düşünüp araştırıyordum. Blow off vardı bende.

ATA

Ben kol dayamadan bahsetmiştim :)

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tolga_ozhan

Ben kol dayamadan bahsetmiştim :)

Tapatalk

Yok abi takmayın. Sonradan düşünüyorumda iğrenç olmuştu :)

ATA

Timer kesin aliyorum bu arada ama sadece tip olarak hks mi, apexi mi karar veremedim :(

Direksiyonun sol kismina monte edicem. Hks daha güzel sanki.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tunerviper

Turbo Twin Spark

Emre Sezen

ozoozo

Konudan alakasız ama konusu açılmışken sorayım , turbo timer taktırdıktan sonra otomatik kapı çalışmıyor mu ? Yani anahtarlamı kilitliyoruz ? Öyle bir şey duymuştum. Yoksa amerikadayken neredeyse ücretsiz denecek kadar uygun alıyordum tabi o sıralar hiç planım olmadığı için salladım geçtim :D

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Lbe

Konudan alakasız ama konusu açılmışken sorayım , turbo timer taktırdıktan sonra otomatik kapı çalışmıyor mu ? Yani anahtarlamı kilitliyoruz ? Öyle bir şey duymuştum. Yoksa amerikadayken neredeyse ücretsiz denecek kadar uygun alıyordum tabi o sıralar hiç planım olmadığı için salladım geçtim :D

Geçen yedekle çalıştırmıştım arabayı, dpf çok uzun sürdü benimde acelem vardı arabayı çalışır vaziyette bırakıp asıl anahtarla kilitledim.Bu durumda kitleniyorsa turbo timer takılıykende kitlenir heralde