Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sıralı Sistemler (LPG) için Görüşleriniz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SertackeS

kendi deneyimlerime göre;

lpgli bir alfa 147 normal bir kullanımda bir depo gaz ile (36-37lt , - yaklaşık 60 liraya denk geliyor)

şehiriçinde 300km,

şehirdışı 350 km rahatlıkla gider. buna artı eksi 20-30 km de eklenebilir.

2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

147BLACK

quote:

kendi deneyimlerime göre;

lpgli bir alfa 147 normal bir kullanımda bir depo gaz ile (36-37lt , - yaklaşık 60 liraya denk geliyor)

şehiriçinde 300km,

şehirdışı 350 km rahatlıkla gider. buna artı eksi 20-30 km de eklenebilir.

Hocam, sen de lpg var mı?
Varsa hangi marka? Biraz açıklayabilir misin?
*Daha önce açıkladıysan ve görmediysem, kusura bakma!
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

SertackeS

bende zavoli marka lpg mevcut. 17bin km deyken uygulandı. 38bin km yol yaptık hiç bir sorun yapmadı. her 10binde bir kontrole gittim, lpgde veya benzinde olduğu hiç farkedilmiyor bile. ferrari alsam bile lpg takmayı düşüüyorum 38bin kmlik lpg deneyimimden sonra
2007 GT  1.9JTD Q2

webu

quote:

bende zavoli marka lpg mevcut. 17bin km deyken uygulandı. 38bin km yol yaptık hiç bir sorun yapmadı. her 10binde bir kontrole gittim, lpgde veya benzinde olduğu hiç farkedilmiyor bile. ferrari alsam bile lpg takmayı düşüüyorum 38bin kmlik lpg deneyimimden sonra

biliyor musun ? bir haberde okumustum ,  ferrari firması , geçenlerde , ferrarisine lpg taktırmış olan birinden , o lpgli ferrariyi bedelini ödeyerek geri almıışş..
yani ferrari markası lpg ile anılmak istemiyor..  ee  haklılar da..
sen sen ol ferrari almayı düşünüyosan iyi düşün bunu  :))

SertackeS

o olayı bildiğim için söyledim zaten :)

özellikle benzinin fahiş fiyatla satıldığı, kişi başı gelirin avrupanın en düşüklerinden biri olan güzelim ülkemiz türkiyede benzinli araç kullanmak herzaman bir lükstür.

ya gidip 1.2, 1.3 palio, corsa, vs vs tipi karaktersiz araçlara bineceksiniz, yada karakterli araç alıp evin önüne park edeceksiniz.

benim seçimim karaktersiz araç kullanmaktansa dolmuşa binerim, nasıl olsa ikisi de aynı şey.

karakterli araç alıp park edip seyredeceğime binbir araştırmadan ve çekinceden sonra LPG uygulaması yaptırmaya karar vermiştim.

şu an ise garantiyi bozma pahasına iyi ki de yaptırmışım diyorum. çünkü dizellerle aynı kmyi yapan bir alfaromeo 147 kullanmak çok ayrıcalıklı.

17bin kmde lpg uygulattım, araç pert olduğunda 55bini geçmişti. tam 38bin kmde yaptığım karı hesaplasanız yeni bir araç bile alınır.

giresunda oturmama rağmen ordu'dan telefon eden enaz 5 tane alfa kullanıcısı oldu. düzgün yerde montaj yaptırın, hiçbir çekinceniz olmasın dedim hepsine. çünkü ben de yaşadım aynı çekinceleri iki sene öncesinde. yeni aracı alınca ikinci gün montaja gideceğim. ferrari alınca da gideceğim yani :D

2007 GT  1.9JTD Q2

latrodects

bende 2 hafta önce lpg taktırdım. yakıt tuketımı hakkında net bılgı veremıycem cunku ölcum yapmadım ve henuz cok eken oldugu ıcın dogru tuketım bılgısı verecegımı de sanmıyorum. tasarruflu olacagı kesın bısıy ama şu bır gerçekkı lpg den sonra aractan zevk almıyorum. uzun ve egımı fazla olan rampalarda bariz çekışten duşme oluyor. benzındeyken arac altımdan kayıp gıdıcek gıbı fırlıyorken sımdı o heyecanı hıssetmıyorum. umarım bunlar yenı takıldıgı ıcındır,1-2 bın km sonra duzelecegını beklıyorum. uzun yola cıktım ve duz yolda 4, vıtesdeyken 2 bın devıre ındıgınde arac sollamaya calıstım fakat gaz yememe yada bogulma denen durumla karsılastım. gaza basmama ragmen motordan bır yanıt alamıyorsunuz,hele 5. vıtesdeyken kesınlıkle 4 e ınmenız gerekıyor. lpg ıle 220 yaptım dıyenlere bravo gercekten. o hızlara cıkmak gıbı bır nıyetım yok ama o hıza ulasılabılmesı ılgınç gelıyor bana... umarım kullandıkça bunlar duzelır gıder....

SertackeS

sorun basınçla alakalı olabilir, basınç düşmüşse öyle olur genelde çünkü.
2007 GT  1.9JTD Q2

webu

quote:

bende 2 hafta önce lpg taktırdım. yakıt tuketımı hakkında net bılgı veremıycem cunku ölcum yapmadım ve henuz cok eken oldugu ıcın dogru tuketım bılgısı verecegımı de sanmıyorum. tasarruflu olacagı kesın bısıy ama şu bır gerçekkı lpg den sonra aractan zevk almıyorum. uzun ve egımı fazla olan rampalarda bariz çekışten duşme oluyor. benzındeyken arac altımdan kayıp gıdıcek gıbı fırlıyorken sımdı o heyecanı hıssetmıyorum. umarım bunlar yenı takıldıgı ıcındır,1-2 bın km sonra duzelecegını beklıyorum. uzun yola cıktım ve duz yolda 4, vıtesdeyken 2 bın devıre ındıgınde arac sollamaya calıstım fakat gaz yememe yada bogulma denen durumla karsılastım. gaza basmama ragmen motordan bır yanıt alamıyorsunuz,hele 5. vıtesdeyken kesınlıkle 4 e ınmenız gerekıyor. lpg ıle 220 yaptım dıyenlere bravo gercekten. o hızlara cıkmak gıbı bır nıyetım yok ama o hıza ulasılabılmesı ılgınç gelıyor bana... umarım kullandıkça bunlar duzelır gıder....

lpg yi yeni taktırmıssın.. azıcık sabret derim.. devam ederse sonraları baktır derim.. ayrıca bugun yarın da başka bir lpg ciye gösterebilirsin.bir baktır farklı lpgciye yani..laptop'a bağlayıp % anlamında fark arıyorlar.ben baktırmıstım % 10 kusur bulmus ve ayarlamıslardı.. gibi gibi bi sorustur bi ara istersen..
benim performansım farkedilecek seviyede bir fark yaratmıyor..diyelimki benzinde 100 verim alıyorsam lpg de bu , bence 90-92 filandır sanki..
hadi yeniden hayırlı olsun diyelim.

webu

quote:

o olayı bildiğim için söyledim zaten :)

özellikle benzinin fahiş fiyatla satıldığı, kişi başı gelirin avrupanın en düşüklerinden biri olan güzelim ülkemiz türkiyede benzinli araç kullanmak herzaman bir lükstür.

ya gidip 1.2, 1.3 palio, corsa, vs vs tipi karaktersiz araçlara bineceksiniz, yada karakterli araç alıp evin önüne park edeceksiniz.

benim seçimim karaktersiz araç kullanmaktansa dolmuşa binerim, nasıl olsa ikisi de aynı şey.

karakterli araç alıp park edip seyredeceğime binbir araştırmadan ve çekinceden sonra LPG uygulaması yaptırmaya karar vermiştim.

şu an ise garantiyi bozma pahasına iyi ki de yaptırmışım diyorum. çünkü dizellerle aynı kmyi yapan bir alfaromeo 147 kullanmak çok ayrıcalıklı.

17bin kmde lpg uygulattım, araç pert olduğunda 55bini geçmişti. tam 38bin kmde yaptığım karı hesaplasanız yeni bir araç bile alınır.

giresunda oturmama rağmen ordu'dan telefon eden enaz 5 tane alfa kullanıcısı oldu. düzgün yerde montaj yaptırın, hiçbir çekinceniz olmasın dedim hepsine. çünkü ben de yaşadım aynı çekinceleri iki sene öncesinde. yeni aracı alınca ikinci gün montaja gideceğim. ferrari alınca da gideceğim yani :D

: )

ejelibonum

valla abı ben cok memnunum cok sukur 20 bın km oldu taktıralı en baba 22ykr yaktı tık dedınmı anınde 220lere cıkıyorum ayarlarınızı 2,5 motora gore yaptırın derım ben...

koray

bu aralar bende düşünüyorum bu lpg işini ama hangi markayı nerde taktıracağım konusunda çekincelerim var izmirde bildiğiniz işin uzmanı bi yer var mıdır acaba yoksa benzinle başedilmesi çok güç hergün zam geliyo

webu

yakıt tüketimi konusunda , takip edenler bilir , ben bir ara , aygaz'ın yeni çıkan ve tvde reklamları dönen lpgsinden bahsetmiş ve denemeyi düşündüğümü yazmıstım burada..
.. ogünlerde aygazcı ararken , bir " TP " benzin istasyonunda durup pompacıyla sohbet ederken artık beni nasıl ikna etmeyi başardıysa , lpgyi  ogün oradan alayım dedim..
adam iddialıydı ve normalde ne yaptıysan bizimkiyle enaz 40 km daha fazla yapacaksın dedi.. neyse test ettim. cidden dediği çıktı.daha sonra yine doldurdum ve bu sefer uzun yola çıktım.36 lt lpg ile 370 km yaptım..
bu TP istasyonunda dolum yaptım ama gazın markası HABAŞ.. yani önemli olan bu habaş markası.. pompacıdan öğrendiğime göre Habaş , devlet iştiraki imiş..
yani sahtelik filan yok..
yeni arayışta olana tavsiye ederim. bir deneyin isterseniz habaş'ı..

Edited by - webu on 30/07/2009  17:30:42

webu

lpg kullanan arkadaşlar bir sorum var size..
arabamın 2 lt kadar yağı eksik..
yağ tamamlatacağım da , araba lpg li oldugundan , duyduğuma göre , lpg ile uyumlu bir yağ koymalıymışım.. yani benzinli motor yağı yerine lpgler için üretilen yağ olmalıymış..
tecrübe edenler varsa yada bilgisi olan varsa arz ederim : )

SertackeS

bosch car serviste görmüştüm. bundan koysak olmazmı diye sordum, olmayacağını söyledi, nedenini de açıklamıştı ancak unuttum
2007 GT  1.9JTD Q2

burcintun

quote:

lpg kullanan arkadaşlar bir sorum var size..
arabamın 2 lt kadar yağı eksik..
yağ tamamlatacağım da , araba lpg li oldugundan , duyduğuma göre , lpg ile uyumlu bir yağ koymalıymışım.. yani benzinli motor yağı yerine lpgler için üretilen yağ olmalıymış..
tecrübe edenler varsa yada bilgisi olan varsa arz ederim : )

Eski yağınıza devam edin.

koray

2.0 156 için en uygun lpg kiti hangisidir acabaa

CrazyRomeo156

Şimdi 60tl ile 390 km yaptım.Sadece araç ısınana kadar benzinde sonra hep lpg.Ben çok memnunum.Bu arada markası BRC.Haftaiçi 10.000 bakıma girecem.
Koray bey siz yinede iyi araştırın.Özellikle fiyat.Başka şehirlerde daha ucuza takarlar.

webu

quote:

Şimdi 60tl ile 390 km yaptım.Sadece araç ısınana kadar benzinde sonra hep lpg.Ben çok memnunum.Bu arada markası BRC.Haftaiçi 10.000 bakıma girecem.
Koray bey siz yinede iyi araştırın.Özellikle fiyat.Başka şehirlerde daha ucuza takarlar.

crazy ,, aracın neydi motoru kaçtı.. karma kullanımda mı 390 km yaptın?
(ben uzun yolda 36 lt ile 370 yapmıstım)

ottoman

quote:

quote:

ben 1.6 motorla şehiriçi 30 lt ile 280km yapıyorum, 2.0 motor tabiki biraz fazla yakar ama banada yakıt tüketimin çokmuş gibi geldi

beckher

Bu yazdıklarınızı okudukça tamam bende taktıracam diyorum ama bulundugum yerde kimseye güvenemiyorum taktırmak için Güneydoğu bölgesinde taktıran ya da tavsiye edeceginiz bi yer var mı?
alFa rOmEo 156 2001 1.6 tWiNsPaRK

Alfadanadam

Bildiğim kadarıyla Gaziantep o bölgede otomotiv konusunda en iyi olan il. Belki oralarda araştırmak gerek.

CrazyRomeo156

quote:

quote:

Aracım mk1 2.0 156.Karma kullandım.En kötü yollarda kullandım diyebilirim.Bolu dağı,düzce-akçakoca yolu.Ara sıra gaza geldim bastım.Ara sırada boşa attım.Sıralı olduğu için benzin kullanımını tahminen çıkartarak yazdım.

CrazyRomeo156

Vural bey  30lt ile 280 km yapıyorsanız lt'si 1.70 den hesaplarsak 390 km'de sizin aracınız 67tl yakar.Tabiki bu şehir içindeki rakam.Şehir dışında daha uygun olur.Deniz bey'inki 36lt ile 370 şehir dışı yapmış.Yakıt tüketimi araçta araca az da olsa değişir diye düşünüyorum.Benimkinin 3-4 ay önce tüm bakımları yapıldı.
Bide yolun yarısını toplam 6 kişi ile yaptım
(Tabi bidaha bu kadar kişiyi alfama almak mı?Şakası bile kötü)

tolga_ozhan

quote:

quote:

quote:

Aracım mk1 2.0 156.Karma kullandım.En kötü yollarda kullandım diyebilirim.Bolu dağı,düzce-akçakoca yolu.Ara sıra gaza geldim bastım.Ara sırada boşa attım.Sıralı olduğu için benzin kullanımını tahminen çıkartarak yazdım.

Yokuş aşağı inerken boşa atmak yerine hızınıza uygun bir vites seçip gaz vermeden inerseniz daha az yakarsınız. Aynı şeyi kırmızı ışığa yaklaşırkende yapmanızı tavsiye ederim. Işığa doğru boşta süzülmek yerine vites küçülterek yaklaşmak daha az yakmanızı sağlar.

Edited by - tolga_ozhan on 06/08/2009  00:00:55

ottoman

quote:

Vural bey  30lt ile 280 km yapıyorsanız lt'si 1.70 den hesaplarsak 390 km'de sizin aracınız 67tl yakar.Tabiki bu şehir içindeki rakam.Şehir dışında daha uygun olur.Deniz bey'inki 36lt ile 370 şehir dışı yapmış.Yakıt tüketimi araçta araca az da olsa değişir diye düşünüyorum.Benimkinin 3-4 ay önce tüm bakımları yapıldı.
Bide yolun yarısını toplam 6 kişi ile yaptım
(Tabi bidaha bu kadar kişiyi alfama almak mı?Şakası bile kötü)

pardonnnnnn
ben "tl" yi "lt" okumuşum, yani 60 lira değil 60 litre anladığım için yanlış bir yorum olmuş...