Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sıralı Sistemler (LPG) için Görüşleriniz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ottoman

aslında yakıt tüketimlerini lira yerine litre hesabı ile versek daha iyi olur sanırım mesela afyonda fiyatlar 1.57 ile 173 arasında değişiyor ayrıca ankarada mesela lpg hep afyondan çok daha ucuz oluyor. dolayısıyla kaç liralık yakıt yaktığımız çok anlam ifade etmiyor diye düşünüyorum.

147BLACK

Evet Ankara'da bir çok yere göre lpg daha ucuz. Eskişehir'de geçen hafta 1.60 gibi bir rakama aldım ama bugün Ankara'da 1.49'dan aldık.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

webu

quote:

aslında yakıt tüketimlerini lira yerine litre hesabı ile versek daha iyi olur sanırım mesela afyonda fiyatlar 1.57 ile 173 arasında değişiyor ayrıca ankarada mesela lpg hep afyondan çok daha ucuz oluyor. dolayısıyla kaç liralık yakıt yaktığımız çok anlam ifade etmiyor diye düşünüyorum.

katılıyorum.. litre fiyatları her yerde aynı değil.. ayrıca kırsal lpg ler çok daha ucuz .. bu yüzden litre ve yapılan km yi söyleyelim..
bu arada kırsal ucuz lpg yi tavsiye eden hiç bir alfa servisi ve yetkili brc ustası henüz görmedim.. ayrıca dün topkapı yetkili brc ustası kesinlikle aygaz lpg alma dedi.. katkı maddeli oluyormuş. zararlıymış..
kullandıgım gaz markaları shell - opet- petrol ofisi ve habaş... aralarında en çok km yaptıran habaş oldu.. duyurulur..

gurcell

Ben aygaz kullanıyorum , son derece memnunun. En az knock aygaz'da oldu şu ana kadar.

cem meric

Opette aygaz'ın gazını satıyor.

burcintun

quote:

Evet Ankara'da bir çok yere göre lpg daha ucuz. Eskişehir'de geçen hafta 1.60 gibi bir rakama aldım ama bugün Ankara'da 1.49'dan aldık.

Şanslısınız baya fark var. Biz 1,70 Tl/lt den alıyorduk şimdi 1,68  den alıyoruz. İndirim gelmiş geçen hafta.

CrazyRomeo156

Bugün lpg'nin 10.000 bakımını yaptırdım.Lpg filtresi değişti.TUNAP katkı maddesi koymaya şimdilik gerek yokmuş.Bakımda 40tl aldılar.Ondan önce motoru yıkattım.(Boluda ilkay abi var oda eski alfistilerden belki tanırsınız o yıkadı)Motor tık demeden hemen çalıştı.
Lpg servisinde adamların yorumları
-Bu araba hangi ülkenin yav?
-İngiliz değilmi?
-Yok citröen le birlikte fransız
-Yok italyan

-Araba işte bu ya.Ben bunun 2.0 Turbolusuna bindim uçuyordu yav

Bir tane askerde tutturmuş takas edelim.Arabası 2000 astra.Diyoki 2009 görünümlü
Ben de yok ben 2008 audi alcam dedim yolladım
Tek beğenmedikleri yerler ön kapı kolları ve ve vites topuzu.

Edited by - CrazyRomeo156 on 04/08/2009  14:53:21

KAKIRMAN

quote:

ayrıca dün topkapı yetkili brc ustası kesinlikle aygaz lpg alma dedi.. katkı maddeli oluyormuş. zararlıymış..

Yanlış anlaşılmasın ama bu ustalar da amma işkembeden sallamaya başladılar. Nesi zararlı acaba? Ben Opetten alıyorum ve şahsi görüşüm makine burdan aldığım yakıtta daha stabil ve uzun yol yapıyor.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

webu

Kakirman ,
katkı maddeli gazlar(örn: aygaz) hakkındaki  lpg ustalarından aldıgım olumsuz duyumları yazdım ama dogru diyosun denemeden de olumsuz düşünmemeli insan.. ama adamlar niye aygazı durduk yere kötülesinlerki..  buda  var.. belki tecrübe etmişlerdir hani..
dediğim gibi şu aralar habaş ı tercih ediyorum ama bi ara aygaza da bakacam ..

beckher

Son benzin zamlarından sonra Lpg taktırmaya karar vermiş gibiyim...Taktırırken özellikle dikkat edilmesini isteyeceğim bir konu var mı?
alFa rOmEo 156 2001 1.6 tWiNsPaRK

CrazyRomeo156

Lpg girişi(depo kapağı) nerede olacağına karar verebilirsin.
Altta olursa hiç belli değil.Ama lpg alırken arabadakileri indirmek veya bir şeyin üstüne çıkmak gerekebilir.Ama tamponu deldirmekten iyidir diye düşünüyorum.

Adamların dikkatli özenli yapmasına dikkat et.Örneğin servise gittim lpg tankı yakıt miktarını yanlış gösteriyodu.Gittim sabahtan akşama kadar oradaydım.Hiç ilgi yok.2 dk'lık iş için beni kaç saat beklettiler.Yaptılar yanlış yaptı koca kafalılar
Daha 100km çok ekonomik kullandım yarısı bitik gösteriyor.
Yine bugün gidecem.Yine bekletsinde adamı lpg tankına sokmazmıyım.
Aman işte iyi yerde yaptır.Benim gibi çekme

beckher

Tamponu deldirmeden alttan yaptırmayı düşünüyorum zaten.. Yakıt Seçici anahtar nerede olabilir ben pek bir yer bulamadım da

webu

quote:

Lpg girişi(depo kapağı) nerede olacağına karar verebilirsin.
Altta olursa hiç belli değil.Ama lpg alırken arabadakileri indirmek veya bir şeyin üstüne çıkmak gerekebilir.Ama tamponu deldirmekten iyidir diye düşünüyorum.

Adamların dikkatli özenli yapmasına dikkat et.Örneğin servise gittim lpg tankı yakıt miktarını yanlış gösteriyodu.Gittim sabahtan akşama kadar oradaydım.Hiç ilgi yok.2 dk'lık iş için beni kaç saat beklettiler.Yaptılar yanlış yaptı koca kafalılar
Daha 100km çok ekonomik kullandım yarısı bitik gösteriyor.
Yine bugün gidecem.Yine bekletsinde adamı lpg tankına sokmazmıyım.
Aman işte iyi yerde yaptır.Benim gibi çekme

lpg sistemlerinde , kalan gaz miktarını , olması gerektiği kadar gösteren bir uyarı sistemiyle henüz karşılaşmadım , görmedim ve hiç bi ustadan duymadım..
yani bu gaz gösterge lambalarına , konustugum her usta , yanıltıcı gösterirler , sen aldanma dediler.ben de isterseniz vakit kaybetmeyin , derim..
her gaz doldurusunuzda kmyi sıfırlayın.. bunu baz alarak biteceği zamanı 3 aşağı 5 yukarı kestirmeye çalışın..
bu arada ben uzun yolda 36 litre ile 370 km yaptıgımı söylemiştim(bilmeyenler için arabamın 2.0 cc oldugunu hatırlatayım) .. bunu dün biraz daha geliştirdim 390km yaptım.(ort. 100 km hızda ve 2 kişi ile)
----bir tavsiye : benzini de gazı da gündüzleri sıcak havada almayın.akşamı ve geceyi  tercih edin.. farkediyor..

Onur Ozdil

bende zavoli sıralı sistem var aynen bendeki gösterge de doğru değil. ve usta daha bugüne kadar bu sorun çözülebilmiş değil diyor.

yani sıvı olmadığı için göstergelerin basınç yüzünden çok sağlıklı ölçüm yapamadığını söylüyor.

bende depoyu doldurdukan bir 100 km sonra sanki yarısı bitmiş gibi görünüyor. kırmızı yanıyor kırmızı yandıktan sonra bir 150 km daha yapabiliyorum. o yüzden her seferinde full doldurup km yi sıfırlamanızı ve mutlaka en az çeyrek depo benzininizin olmasına dikkat edin derim.

n/a

159 1.9 160bg
buna lpg taktırabilirmiyiz.11 sayfayı okudum ama bu arabanın bahsi geçmemiş

birşey daha diyelim motor ömrü benzinle 200000 km lpg ile daha mı düşük olur tahmini ne kadar düşer

CrazyRomeo156

quote:

Tamponu deldirmeden alttan yaptırmayı düşünüyorum zaten.. Yakıt Seçici anahtar nerede olabilir ben pek bir yer bulamadım da

Bence en iyi yer gösterge için şoför koltuğunun oradaki sigorta yerinin cepi.Çok iyi kimse anlamaz

Lpg sensörü değişti benim yinede 80km'de yarısı bitik gösteriyor.Gerçekten en sağlıklısı km'yi sıfırlamak.

Edited by - CrazyRomeo156 on 15/08/2009  10:45:13

CrazyRomeo156

Koray bey aramıza hoşgeldiniz.Üyelerimiz ve Alfa'ları bölümünde kendinizi tanıtarak başlıyabilirsiniz.
159' a lpg takılır.Lpg takmak istiyorsanız tahminen sizin arabanız JTS dir.Ama 159 gibi güzel arabaya lpg taktırılırmı?o tartışılır.Taktıracaksanız sıralı ve simit tank'lı taktırın.Motor ömrü ise bilmiyorum tahminen düşer.

beckher

Simit mi takıtarayım Silindir mi karar veremiyorum... ne tavsiye edersiniz...

latrodects

sımıt guzel olmuıyo bence. stepneyı cıkarıp bagajn içine koyuyorlar ve çok cırkın duruyo,ayrıca tüpten daha fazla yer kaplıyo sankı. sılındır en ıyısı,50 lt yeter heralde...

CrazyRomeo156

Ben bagaj kullanmak istemiyorum,378lt bagaj bana büyük ne yapayım bagajı ben diyosan silindir taktır derim.Ama güzel durmaz.Bagaj'ın şahin bagajını andırır.Tüp'ün arka tarafını temizleyemezsin örümcek ağı bile oluşur.Ben aslında lpg takmıyacaktım simit olduğunu öğrenince taktırdım.Senin kararın
Akşama fotoğraf koyacam.Sen karar verirsin.

beckher

[/quote]
Bence en iyi yer gösterge için şoför koltuğunun oradaki sigorta yerinin cepi.Çok iyi kimse anlamaz

Lpg sensörü değişti benim yinede 80km'de yarısı bitik gösteriyor.Gerçekten en sağlıklısı km'yi sıfırlamak.

Edited by - CrazyRomeo156 on 15/08/2009  10:45:13
[/quote]

Sigorta yerinin cebi güzelde sigorta kapagını çıkarmak gerektiğinde nasıl oluyor içindeki kabloyu uzun mu bırakıyorlar ya da çıkarırken kablonun uçlarını anahtardan mı söküyorsunuz?

CrazyRomeo156

Register or Login" border=0>
Artık sen bilirsin,ben çok memnunum.Sigorta kapağını bilmiyorum,heralde düşünmüşlerdir.Sen yinede ustalara söylersin.

Ali

merhabalar,
bende geçen perşembe günü aracıma BRC marka lpg yaptırdım.50tl'lik yaklaşık 29lt'lik LPG ile 270km yaptım. bu rakam bana biraz az geldi ben daha fazla km yaparım diye düşünüyordum. ayrıca bazı arızalarda başıma geldi. ilk olarak "motor control failure" arıza ışığı yandı ve motor biranda gaz yememeye başladı. sağ çektim durdurdum.tekrar çalıştırdım arabayı hata ışığı söndü.diğer gün ise arabayı çalıştırdım yola çıktım kırmızı ışıklarda durudum harekete geçtiğim anda devir saati en dibe "0" konumuna geldi ve arabam kendilinden durdu...tekrar çalıştırdım arabayı bişey yok.devam ettim yola.
şimdi garajda duruyor arabam.yarın yetkili servise götürecem arabamı. ayrıca benim arabanın yedk lastiğin yerine konulan simit yüzünden stepnin üsütündeki döşem tam kapanmıyor.LPG göstergesi ise ilk çalıştırmada 2ışık yanıyor sonra üç ışık sonra 1 ışık eski teyplerdeki ışıklı bass göstergesi gibi sizin anlıyacağınız pek iç açıcı değil.emin olamıyorum.bide bişey daha soracam LPG motor ömrünü nasıl etkiler ve diger motor parçalarını.yolda kalmaktan arabamın motorunun bitmesinden çok korkuyorum...sizde durum nasıl bana bu sorunlar için ne önerirsiniz.kazıklandım mı acaba?

A.S.GÜMÜŞ

Ali bey arızaların sebebi muhtemelen Uygulama yapan bayii nin daha önce Alfa'ya uygulama yapmamış olmasından kaynaklanıyor bu bakımdan yüksek ihtimalle ayarlarını yanlış yapmışlar, götürüp sorunlarınızı anlatın ki yeniden ayar yapsınlar, zaten o yüzden 29 lt ile 270 km yapmışsınız gerçi biliyorsunuz kullanım tarzı ilede çok alakalı az ya da çok yaktırtmak.
Şu lpg nin motor ömrü üzerine etkisi geyiğine ben çok gülüyorum, düşündüğünüz gibi değil, motorunuzun ömrünü etkileyen unsur yine sizin kullanım tarzınız ile alakalı, yoksa Lpg bir petrol türevi, aynı benzin gibi yanma odasında yanıp bir enerji açığa çıkartıyor ve benzinden farklı olarak çevreyi kirletmiyor, aralarındaki tek fark ise sadece yanma sonucu ortaya çıkan enerjinin benzinde daha fazla olması. Sorunuzun cevabı ise hayır Lpg motor ömrünü kısaltmaz. Bende de Brc marka kit var yaklaşık 38.000 km oldu taktıralı zaman buldukça arabayı kontrole götürüyorum motorda lpg den kaynaklanan bir arıza meydana gelmedi.

Edited by - A.S.GÜMÜŞ on 17/08/2009  10:35:16

07 DH 800

agucba

Ne kadar doğrudur bilmiyorum. LPG'yi yakıt olarak kullanan motorlarda, LPG'nin benzin kadar yağlama özelliği olmadığı için, ileri zamanlarda pistonlarda sorun yaratabilceği.

Bu yazdığım ne kadar doğru bilmiyorum, çünkü LPG ile ilgili hiç bir bilgim yok.

Konu hakkında bilgisi olan varsa, buraya yazarak ilgilileri bilgilendirirse mutlaka yardımı olacaktır. Böylelikle doğru bilinen yanlış düzeltilmiş olur.

///////////////