Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

26 Nisan Cumartesi; Körfez Pist Organizasyon

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Orhan Isvan

Yağmur yağsa da, keyifli bir gün olacak. Ben kızımla geleceğim. Alfa Romeo'su olmayan ama bu keyfi paylaşmak isteyen birkaç arkadaşım da kendi otomobilleriyle gelecek. Piste çıkmak için ödeme yapmaya ve lisans almaya da hazırlar (en azından bir kişi hazır) ama değil kendi otolarıyla, benim otomla bile çıkamayacaklarını söylüyorum.  Doğru mu söylüyorum? Yani kuralları doğru mu yorumluyorum?

Brifinge katılmak için Yalova'dan gelmem lazım. Katılmazsam çok şey kaçırır mıyım? Pistin ideal çizgisi o brifingde mi gösterilecek yoksa brifinge gelmesem de ideal çizgiyi kendim piste çıkmadan önce görme şansım olur mu?

Cem

Arkadaşlarınızın sizin aracınızla piste çıkmaları mümkündür Orhan Bey. Veya yanınıza bir kişi alma hakkınızı kullanıp,yan koltuğunuzda bu keyfi tattırabilirsiniz.

n/a

Umarım yağmur yağmaz ben bu ara hava tahminlerine pek güvenmiyorum :)

admin

Buluşma noktası Kozyatağı Carrefour, Çarşı mağazasının önüdür. Sabah saat 07.30 da hareket edilecek şekilde orada olunması gerekmektedir. Avrupa yakasından gelecekler ile yolda haberleşilip gişelerden sonra otoban üzerinde konvoy birleşecektir. Körfez civarında olanlar ise saat 08.15 gibi orada olacak şekilde kendilerini ayarlayabilir. Profil sayfalarından tel. bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Her zaman dediğimiz gibi, konvoyda agresif hareketker yapmayınız.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

n/a

Biz avrupa yakasından gelecek olanlar da biryerlerde buluşalım arkadaşlar, Ordan hepberaber anadolu yakasıyla birleşelim..

gok_han08

tek pürüz kaldı yağmur yağmaması ).  oda umrumda degıl acıkcası. butun gun yagacak degıl ya. sabah da cok erkenmiş yaw. ) sabırsızlıkla beklıyorummm
quiletta 1.4 170
2014 kırmızı

estephan

daha bellı olmadı ama ınsallah gelıcem  muallaktayız beklıyoruz .....

n/a

quote:

Gruplardaki sıralama aynı zamanda piste çıkış sırası mıdır? Eğer öyleyse kendi grubumda en arkada olmak isterim..

Herkes grubundan memnunsa sorun yok, start sıralamanızı kendi aranızda belirleme özgürlüğünüz var. Sadece ilk seanslar sonunda farkların kapanıp açılmasına bakacağız ve grup sürücüleri ile toplanacağız ilk seanslar sonunda. Bu toplantılarda fikirlerinizi söylerseniz, -biz de kuleden görsel olarak takip edeceğiz elimizde telsizlerle- startlarda ufak oynamalar yapabiliriz.

Bununla birlikte, daha önceki pist günlerinde gördüklerimize göre, birbirine denk pist tecrübesine sahip sürücülerin oluşturduğu gruplarda, otomobiller arasında 90-100 beygir veya üstünde fark yoksa, birbirlerini yakalamaları mümkün görünmüyor.

Bu durumda ben ve Tuluğ, kimseyi riske atmak istemediğimiz için mecburen Maserati'ler ile aynı grupta olacağız ama Tuluğ'a zaman avantajı vereceğiz startta. Ben de mümkün olduğu kadar Tuluğ ile Maserati'lerin tam ortasında start alacağım.

n/a

quote:

quote:

Orçun kral pist'e kadar dereceliyi takıp, üstüne bide çip yaparsa bende en arkada olmak istiyorum

Bugün,yarın yetiştirmeye çalışacakmış kendisi...

Orçun, sana tavsiyem, egzantrik ve çipi pist sonrasına bırakman. Bu parçaların beraber çalışmaya alışması için ne olursa olsun rodaj yapman gerekecek. Bunu pist şartlarında motorunu zorlayarak yapmamanı tavsiye ederim. Orada yaşayacağın 1 motor arızası, hem erken zorlanamadan ötürü büyük olacaktır hem de hevesini kursağında bırakır. Ben olsam pistten sonraya bırakırdım. Veya geceleri rodaj yapacaksın

n/a

quote:

Yağmur yağsa da, keyifli bir gün olacak. Ben kızımla geleceğim. Alfa Romeo'su olmayan ama bu keyfi paylaşmak isteyen birkaç arkadaşım da kendi otomobilleriyle gelecek. Piste çıkmak için ödeme yapmaya ve lisans almaya da hazırlar (en azından bir kişi hazır) ama değil kendi otolarıyla, benim otomla bile çıkamayacaklarını söylüyorum.  Doğru mu söylüyorum? Yani kuralları doğru mu yorumluyorum?

Brifinge katılmak için Yalova'dan gelmem lazım. Katılmazsam çok şey kaçırır mıyım? Pistin ideal çizgisi o brifingde mi gösterilecek yoksa brifinge gelmesem de ideal çizgiyi kendim piste çıkmadan önce görme şansım olur mu?

Kendi otomobilleriyle gelen misafirler için, ayrı 1 otopark var, Alfa Romeo olmayan araçları oraya alacağız. Yine Alfa Romeo olmayan hiçbir otomobili piste o gün maalesef çıkarmayacağız, organizasyonun bütünlüğünü bozmamak adına. Ama misafirler eğer isterlerse, TOSFED günlük lisansı alıp, katılımcılardan birinin otomobiliyle piste çıkabilirler. Bunu yapmak isteyen misafirler, ilk seansta otomobilde yolcu olarak bulunup, sürüşü gözlemlerlerse, çok iyi olur. Misafirlerin piste çıkışı, otomobilini misafire veren katılımcının, piste çıkış hakkını da devretmesiyle olacak. Ne yazık ki, zamanı her katılımcının tam 1 saat otomobil kullanması üzerine ayarladık, yani mümkün olduğu kadar yaydık sürüş zamanını. O yüzden misafir sürücülere, 36 katılımcının dışında ekstra sürüş zamanı yaratamayacağız maalesef.

Brifinge gelemezseniz, grubunuzdaki diğer sürücülerden bilgi almanız çok iyi olur. Keza, brifinge gelemeyecek arkadaşlar, grup arkadaşlarına bunu önceden bildirirlerse, katılan grup üyeleri not alıp, bu notları katılamayanlara iletirse çok iyi olur, önemli noktaların unutulmaması için.

Piste vardığımızda saat 09.00 öncesi 2 tur atacağız konvoy olarak. Ortalama 1 sürat ile atılacak bu turda, önde ben ideal çizgiden gideceğim. Arkamdaki benim izimden, onun arkasındaki de onun izinden. 2 tur bu şekilde döneceğiz ve herkesin çizgiyi görmesi sağlanmış olacak.

cuneyt

aras kardesim  brifing kavacikta mi olacak ?

n/a

Evet, birazdan fotoğraflı yol tarifi burada olacak.

n/a

Brifingde kullanacağımız kroki. Üzerindeki yazılar net görünmüyor bu fotoğrafta ama şikanların yerleri ve şekilleri, start/finish prosedürleri, frenaj kukaları ve diğer detayları bu kroki üzerinde konuşacağız.

Register or Login" border=0>

n/a

Gelelim İMK lokalinin tarifine...

TEM Kavacık sapağından çıktıktan sonra, döner kavşağa sapıyoruz. Resimde beyaz panel vanın gittiği gibi.

Döner kavşakta BP'nin önünden geçip,

Sola devam ediyoruz, "Kavacık" tabelasını takip ederek...

Kavşaktan hemen sonra kahverengi binayı karşınızda göreceksiniz. Bu noktada sağa sapmayıp düz devam ediyoruz, beyaz aracı takip ederek.

400 metre kadar düz devam, yol sizi bu kavşağa getirecek. Sola sapıyoruz, beyaz aracımızı takip ederek.

Sağdaki ilk sokağa sapıyoruz. Gireceğiniz sokağın karşısında sol tarafınızda şu dükkanı göreceksiniz

Sokağa girince sağlı sollu Alfa'ları göreceksiniz. En azından benim 166'yı görürsünüz.

Sokağa girince soldaki 3. apartmanda lokal. Apartmanın tam önünde pembe renkli "Handan kuaför" tabelası var. Park yeri bulmak zor olabilir. Park ettikten sonra apartmanın yan tarafındaki girişten girin. Zillerde "İstanbul Motorsporları Klübü" diye yazıyor. Merdivenle 1. kata çıkıyorsunuz ve geldiniz...

Not almak isteyenler kağıt kalem getirirse iyi olur. Çaylar bizden...

cuneyt

bı ıs ancak bu kadar cıddıye alınır heralde. saygılarımı ve tesekkurlerımı sunuyorum arascım. ellerine saglık.

Dentist

Ben neden diğer iki 147 nin grubunda değilim acaba ?
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Dentist

7. gruptaki 2000 GT ile benim yer değiştirmemiz halinde 6. ve 7. gruplar daha uyumlu olmuyor mu ?

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

n/a

quote:
Orçun, sana tavsiyem, egzantrik ve çipi pist sonrasına bırakman. Bu parçaların beraber çalışmaya alışması için ne olursa olsun rodaj yapman gerekecek. Bunu pist şartlarında motorunu zorlayarak yapmamanı tavsiye ederim. Orada yaşayacağın 1 motor arızası, hem erken zorlanamadan ötürü büyük olacaktır hem de hevesini kursağında bırakır. Ben olsam pistten sonraya bırakırdım. Veya geceleri rodaj yapacaksın

Zaten bu hafta   yapılamıyor , aslında mantıklısı da bu oldu .  Şimdi hevesimiz kursağımızda kalmasın , Pist günü herhangi bir  sürprizle karşılaşmak  o günü de berbat edebilir .
   Bu işlerde acele etmemek lazım  ki ben genelde oldukça aceleciyimdir

n/a

quote:

7. gruptaki 2000 GT ile benim yer değiştirmemiz halinde 6. ve 7. gruplar daha uyumlu olmuyor mu ?

Murat, 2.0 165 PS FWD GT'yi 6. gruba koyarsak, orası için fazla hızlı kalacaktı. 6. gruptaki tek 147 1.6'nın seninki olmasının sebebi, seninkinin standart, Orçun ve Can'ınkilerin ise süspansiyonlu olması. Ben o grupta sorun yaşayacağını sanmıyorum. Yine de 1 dert olursa, araları açarız. Kuleden her an telsiz ile müdahele edebiliyoruz zaten.

Dentist

Süspansiyonludan neyi kastettiğini yanlış anlamıyorsam,ben de Alfamilano'dan Yılmaz'a amortisörlerimi,yayları daha yeni değiştirdim,ayrıca da kule gergisiyle beraber.Üyeler kısmında Ahmet Murat Umar topiğinden okuyup,fotoları da görebilirsin.

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

n/a

Komşudaki son toplantı...dua edin yağmur yagmasın....

Dentist

Aras;yazdıklarımı okuyup,beni aydınlatırsan sevinirim.

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

n/a

quote:

Aras;yazdıklarımı okuyup,beni aydınlatırsan sevinirim.

Murat, açıkçası, 147 ile o gruptaki hiçbir otomobili yakalayamazsın. Süspansiyonun yeni değişmiş, güle güle kullan. Sitedeki tüm otomobilleri tek tek hergün takip etmediğim için, haberim yoktu işin doğrusu. Sen ve otomobilin, bu haliyle de o grupta yer alırsınız ve sorun olmaz. Ama "ben grupta olmak istemiyorum" dersen, Erhan'ı senin yerine kaydıralım, bişey farketmez...

n/a

Abi biz Orçun, Can ve Ben aynı grupta iyiydik ya, hani bilgi paylaşımı ve grup uyumu açısından.. :)

admin

Katılımcıların imzalayacağı Taahhütname aşağıdadır. Her 6 kişi bir tanesini imzalayacaktır. Okumakta fayda var.

You are not allowed to view links. Register or Login
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.