Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

26 Nisan Cumartesi; Körfez Pist Organizasyon

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

admin

Evet arkadaşlar konuyla ilgili son bir hatırlatma yapmakta yarar görüyorum.

Yapılacak olan bu Körfez Pist buluşması, sitemiz A.T.'nin yaptığı bir buluşma değil, bunun farkındasınızdır zaten. A.T. üyesi arkadaşımız Aras'ın pist'in idare kurulunda olması sebebiyle, kolaylıklar sağlayarak site üyelerinin yararlanması için ortaya çıkardığı bir buluşmadır. A.T. ise bu oluşumu üyelerine duyurarak katılım sağlamak amacıyla, olaya aracılık etmektedir. Tamamen kişisel bir grişimdir dolayısıyla A.T. olarak bu buluşmayı sahiplenemiyoruz.

Bu noktada bazı yaptırımlar karşımıza çıkıyor. Ki en büyüğü güvenlik sebebiyle olan kısım. Daha önce bu tip buluşmalara veya sürüş teknikleri ile ilgili seminerlere katılım yapan olduysa bilirler, bir mesuliyet belgesi imzalatılır. Bu durum aynen bu buluşmada da geçerlidir. Pist yönetimi tarafından tüm katılımcılara böyle bir belge imzalatılacaktır.

Bu belgenin içeriği nedir denirse, bilmeyenler çin kısaca şöyle;
Öncelikle bilinmesi gereken en temel nokta, pist içinde meydana gelecek kazalarda, Kasko bunları karşılamamaktadır. Sonrası ise bir çeşit kaçış noktası, meydana gelebilecek olaylarda pist yönetiminin sorumluluğunu üzerinden katılımcılara bırakan maddelerdir. Yani diyelim virajı alamadın diğer araca çarptın, ya da pist dışına çıktın...vs... bu durumda tüm kabahat aracı kullanan katılımcılara ait olduğunu söyleyen maddeler. Dolayısıyla olabilecek ki kimse olmasını istemez ve olacak diye bir kesinlikte yoktur, suç kullanıcılara aittir.

Tüm bunlar için ki zaten hemen herkes birbirini tanır, abuk subuk hızlar, hareketler vs... yapmadıkça bunlarda olmayacaktır. Piste çıkışlarda da, aralıklı olarak küçük gruplar halinde çıkılacağı için, araçların pek karşı karşıya kalacaklarınıda sanmıyoruz. Ki sürüş sitiline görede bir gruplama da yapılabilir.

Günün sonunda kimsenin üzgün ayrılmasını istemediğimiz için bazı yaptırımlarda bulunmaktadır. Mesela; kişi parasını ne kadar da vermiş olsa bu bir yarış değildir, tüm uyarılara rağmen hala agresif tavırlar sergilemekte direnen olursa, bu kişi derhal ortamdan uzaklaştırılacak, ücrette iade edilmeyecektir.
Araçlara takılacak olan zaman tutma aletleri tamamen, kişinin kendisini test etme amacını taşımaktadır, bir yarış maksadı taşımamaktadır.

Neyse, lafıda çok fazla uzatmadan, herkes kendini bilir ve hareketlerini, kişisel olarak değil katılımcı tüm grubu düşünerek yaparsa, günün sonunda da herkes mutlu bir şekilde evlerine döner.

Aşağıda da yukarıda bahsettiğim belge için bir örnek bulunmaktadır.

TAAHHÜTNAME

İstanbul Motorsporları Kulübü?nün işletmesi altında olan Kocaeli ili, Körfez ilçesi, Güney Mahallesi, Tütünçiftlik Fener Gölü çevresinde bulunan Körfez Yarış Pisti?nde yapacağım sürüşlerde;

- Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED)in belirlediği ve Körfez pisti görevlileri tarafından öğretilen, pistte uyulması gereken güvenlik kurallarına ve pist görevlilerinin uyarılarına uyacağımı,

- Halen geçerli sürücü belgesi (ehliyete) sahip olduğumu,

- Pistin fiziki şartlarını önceden bildiğimi ve kullanacağım aracın sevk ve idaresini bu fiziki ve meteorolojik şartlar altında bilinçli olarak gerçekleştireceğimi,

- Organizasyon sırasında ve öncesinde kullanacağım araçlarla yapacağım sürüşümü etkileyecek olan herhangi bir yabancı madde, alkol, ilaç, uyuşturucu ve uyarıcı herhangi bir madde kullanmadığımı, kullanmayacağımı,

- Organizasyon sırasında kendi kusurum yüzünden meydana gelecek kaza veya başka olaylardan dolayı, pistte kullandığım aracıma, tesislere, çevreye ve 3. şahıslara kendi kusurumdan dolayı vereceğim her türlü maddi ve manevi zararı nakden ve defaten ödeyeceğimi ve kendim sorumlu olacağımı,

Organizasyonun düzenlenmesinde www.alfistiturkey sitesinin herhangi bir dahli olmadığını,sadece organizasyon için buluşma olanagı sağladığını,oluşacak herhangi bir kaza durumunda alfistiturkey sitesinin HİÇBİR sorumluluğu bulunmadığını,

Beyan ve taahhüt ederim.

Saygılarımla,

ADI SOYADI TARİH

İMZA
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

admin

Ayrıca pist için TOSFED geçici lisans mecburiyeti koydu bu sene. Her sürücü için günlük lisans çıkarılacak, bu da 20 YTL. Bunun ödemesini piste gittiğimiz gün nakden yapacağız ve makbuzlar daha sonra TOSFED tarafından adreslere yollanacak.

admin

Katılım olarak son durum.

01- Mehmet Tasanyurek - Testarossa
02- Can Uluer, (MT) 1750 veloce
03- Mahir TOROS, (MT) F-430
04- Mursit Ul, (MT) Spider
05- Özhan Gezici, (MT) 360
06- Timuçin Şirin, (MT) Gallardo
07- Erol Alemdar, (MT) 360
08- Mustafa Batiç, (MT) 360
09- Rıfat Erol, (MT) 355
10- Tuluğ Sürenkök, (MT) 145
11- Kaan Demirağ, (MT) Testarossa
12- Murat Fatıh, (MT) 2000 GT veloce
13- Suha ACAR, (MT) 164 TB
14- Timucin Odabasi, (MT) Ghibli
15- Suat Bayrakal, (MT) Ghibli
16- Murat Duvenci, (MT) Ghibli
17- Levent Ertuğ, (MT) GTA

18- Tuncay Çelik, (Bursa) - 75 2.0 TS
19- Murat Bozkır, (Bursa) - 145 1.7
20- Aytuğ Acar, (Bursa) - Alfetta GTV 2.0

21- Gökhan Özkazanç - (Ankara) 156 1.6 TS

22- Kamutay Kaynak - 156 1.6 TS
23- Hakan Şenyıl - 156 1.6 TS
24- Cemal Anitaş - 164 2,0 V6 TB
25- Aras Dinçer - GTV 2.0
26- Can Ekin - 147 1.6 TS
27- Erhan Meço - 156 1.6 TS
28- Orçun Polat - 147 1.6 TS
29- Kerem Kulak - 145 QV
30- Selim Özerol - 166 Super
31- Murat Umar - 147 1.6 TS
32- Tolga İksir -156 1.6 TS
33- Burak Karaca - 145 1.4 TS
34- Cuneyt Colakbayraktar - 156 2.0 TS
35- Kıvanç Yılmazer - 156 SS
36- Orhan İsvan - 156 1.6 TS
37- Sinan Koç - 156 1.6 TS

alfss

ödeme için son tarih 6 nisan diye belirmiştiniz hesap bilgilerini daha sonra mı bildireceksiniz.
Current garage
2003 166 3.0 V6 s.tronic
2006 Brera 3.2 v6 q4

Alper

Merhabalar,
çekinerek organizasyona hala dahil olma şansım var mı diye sormak istedim. nişanlım sağlık sektöründe çalıştığından ve 26 nisan da nöbeti olmadığı ancak bugün belli olduğundan daha evvel irtibata geçmedim. eğer hala beni dahil etmeniz mümkünse organizasyona katılmak istiyorum. olumlu veya olumsuz cevabınızı beklemekteyim.

Alper Korkmaz, Alfa Romeo 156 2.0

babi

Alıntı Yap

09- Rıfat Erol, (MT) 355

23- Cemal Anitaş - 164 2,0 V6 TB
24- Aras Dinçer - GTV 2.0
25- Can Ekin - 147 1.6 TS
26- Erhan Meço - 156 1.6 TS
27- Orçun Polat - 147 1.6 TS
28- Kerem Kulak - 145 QV
29- Selim Özerol - 166 Super
30- Murat Umar - 147 1.6 TS
31- Tolga İksir -156 1.6 TS
32- Burak Karaca - 145 1.4 TS
33- Cuneyt Colakbayraktar - 156 2.0 TS
34- Kıvanç Yılmazer - 156 SS
35- Orhan İsvan - 156 1.6 TS
36- Sinan Koç - 156 1.6 TS

Arkadaşlar yeni bir firmada işe başlayacağımdan ilk zamanlar işlerin rayına oturması için cumartesileri çalışmak zorundayım,o yüzden bu organizasyona katılamıyorum herkese şimdiden iyi eğlenceler,keyifli sürüşler.

Hakan Senyıl
Giulietta 1.4 TB
159 1.9 JTD SW
156 2.0 [url="//sw.ss"]SW.SS[/url]
156 1.6 TS

Alper

Alıntı Yap

09- Rıfat Erol, (MT) 355

23- Cemal Anitaş - 164 2,0 V6 TB
24- Aras Dinçer - GTV 2.0
28- Kerem Kulak - 145 QV
29- Selim Özerol - 166 Super
31- Tolga İksir -156 1.6 TS
37- Alper Korkmaz- 156 2.0 TS (başvuruda geç kalmadıysam tabi.)

admin

Hesap No'lar PM olarak listede adı bulunanlara gönderildi.
Yatıranlar Kırmızı olarak işaretlenecektir.

Bunun dışındaki konular için lütfen PM atın.
09- Rıfat Erol, (MT) 355
18- Tolga İksir -156 1.6 TS
19- Selim Özerol - 166 Super
20- Aras Dinçer - GTV 2.0

21- Tuncay Çelik, (Bursa) - 75 2.0 TS
22- Murat Bozkır, (Bursa) - 145 1.7
23- Aytuğ Acar, (Bursa) - Alfetta GTV 2.0
24- Gökhan Özkazanç - (Ankara) 156 1.6 TS
28- Kerem Kulak - 145 QV
29- Kamutay Kaynak - 156 1.6 TS
31- Cemal Anitaş - 164 2,0 V6 TB
37- Alper Korkmaz- 156 2.0 TS

n/a

Sevgili Alfistiler,

Önemli bir hatırlatma yapmak istiyorum,  bu organizasyondaki en önemli detay, herkesin bir arada olup keyifli bir cumartesi geçirmesi...Burda yarış yok, kupa yok, derece yok...pistte çıkacak olanlardan , belli limitleri zorlamadan, araçlarına zarar vermeyecek şekilde zevkli bir hafta sonu geçirmeleri...en ufak bir hata çok üzücü sonuçlara neden olabilir...Alfa Romeo harici otomobillerin sahipleri benim çok eski arkadaşlarım ve  çoğu da Alfa dan gelmiş kişiler...

Herkesin bu günden keyifli ayrılması en büyük dileğim...Hepinize Sevgi ve Saygılarımla...

n/a

Mehmet Abi, araçları motor hacimlerine göre gruplayıp çıkaracağız zaten 4lü gruplar halinde, endişelenecek bişey yok...

n/a

Ben o 4'lü gruplar olayına kesinlikle karşıyım.. İster istemez bir yarışma ortamı doğmasından çekiniyorum.  Bu düzenlemenin "piste tek araç çıkması" şeklinde düzeltilmesini rica ediyorum..

Sonuçta burada bir aile gibiyiz ve tüm arkadaşlarımızı olabilecek hertürlü riskten uzak tutmayı en önemli görevlerimizden birisi olarak görüyorum..

n/a

Pistte ilk çıkacak olanlar için 4 lü gurup problem olabilir, bu nedenle deneyimli olanlar bu gurupda yer alır, piste ilk çıkacak olanlara da tekli veya çiftli turlar attırılır...Netice de kullanıcıların öncelikle kendini ve malını düşünmesi çok önemli...aşırı zorlama ve inat konumuna gelinmedikten sonra bir problem olacağını sanmıyorum...yeter ki o pist gazına gelinmesin....

n/a

quote:
piste ilk çıkacak olanlara da tekli veya çiftli turlar attırılır

Bu mantıklı.. Zaten sitemizden katılacakların büyük çoğunluğu piste ilkkez çıkıyor.. Mehmet abinin grubu için kendileri nasıl istiyor ise o şekilde bir düzenleme yapılabilir ancak sitemizden gelen arkadaşların tek başlarına piste çıkmaları şeklinde bir program yapılması iyi olur.. Standart Alfaları pistte yarıştırıp riske atmaya hiç ama hiç gerek yok..

Sonuçta biz ertesi gün burada güzel fotoğraflar bekliyoruz.. Kimsenin kaza yapmış, yada pistten çıkmış bir karede yer almasını istemiyoruz..

n/a

yalnız tolga abi yarışma durumu olmasının pek mümkün olduğunu düşünmüorum 3 yada 4 araç piste çıktığında çnkü hepsi aralıklı zamanlarla çıkacaklar ve neredeyse birbirlerini görmeyecekler..

n/a

Pist bütün gün kiralanmış değilmi.. Ne gerek var arka arkaya sokup sıkıştırmaya ??

37 aracın tamamı gelse bile vakit bol.. Herkes istediği kadar tur atabilir, 2li, 3lü, 4lü gruplara kesinlikle izin verilmemeli.. ( AT üyeleri için )

Neyse son para yatırma tarihi gelsin ve gerçek liste ortaya çıksın bakalım bir..

Edit ; Ayrıca anlatrmak istediğim şeyin güvenli uzaklıtan sonra giren araçların olmadığını anladığını sanıyorum Can'cım. Yarış ortamı kesinlikle olmamalı..

n/a

quote:

Sevgili Alfistiler,

Önemli bir hatırlatma yapmak istiyorum,  bu organizasyondaki en önemli detay, herkesin bir arada olup keyifli bir cumartesi geçirmesi...Burda yarış yok, kupa yok, derece yok...pistte çıkacak olanlardan , belli limitleri zorlamadan, araçlarına zarar vermeyecek şekilde zevkli bir hafta sonu geçirmeleri...en ufak bir hata çok üzücü sonuçlara neden olabilir...Alfa Romeo harici otomobillerin sahipleri benim çok eski arkadaşlarım ve  çoğu da Alfa dan gelmiş kişiler...

Herkesin bu günden keyifli ayrılması en büyük dileğim...Hepinize Sevgi ve Saygılarımla...

Mehmet Abi kesinlikle sana katılıyorum ..önemli olan güzel bir anı..
en mantıklı en az risk nasıl oluyorsa öyle olsun ..

n/a

Sakin olun, 4 lü gruplardaki her otomobil, 20şer saniye ara ile piste çıkacaklar, 4ü birden değil.

Bu organizasyonu ilk kez yapmıyoruz, İMKnın pist kuralları var, bunları yakında açıklayacağım, soruları kuralların açıklanmasından sonra soralım bence.

Zaten 37 otomobilin 9 saatte tek tek çıkmasını matematiksel olarak hesaplarsanız, araç başına 2.5 dk düşer ki, herhalde kimse 2.5 dk için gitmiyor taa oralara. Her sürücü 45 dk ile 1 saat arasında değişen zaman geçirecek pistte, 3 veya 4 seans halinde.

Bunlar standart uygulamalar zaten, denenmiş ve verimli olmuş...

n/a

ayrıca pistte mavi bayraklı hakemler olacak, yaklaşan otomobillerden önde olana sallayacaklar ve önde olan arkadan yaklaşana yol verecek. Herşey profesyonel kurallara yakın kurallarla işleyecek. Dediğim gibi, açıklamaları ve brifingi bekleyin arkadaşlar, acele etmeyin lütfen!

Zaten eşit motor hacimlerinde 4 otomobilin birbirlerini 15 dk içinde yakalaması çok zor, gerçek yarışta bile 300 PS 1 otomobil, standart palio'ya ancak 2 tur bindirebiliyor, öyle kolay değil öndekini yakalamak...

birebir yarış ortamı kesinlikle olmayacak, buna en başta ben karşıyım, ve İMK karşı. Çünkü böyle 1 durumda ortaya çıkan "pisliği" organizatör ve klüp temizliyor. Bu yanyana yarış ortamını isteyenler olsa bile izin verilmeyecek, bayraklara uymayanlar da pite alınacak. bunların hepsi anlatılacak ve yazılı olarak dağıtılacak. Biraz beklemeniz gerekiyor.

Edited by - Futuro Della Alfa on 02/04/2008  20:52:26

n/a

Acele etmeyin diye bir şey yok.. Bunlar en başından katıılmak isteyenlere açıklanması gereken şeyler.. Oturduk burada parça parça bilgi bekliyoruz.. Sitemizden kimseyi kuralları daha deklare edilmemiş bir organizasyonun içine sürüklemeye niyetim yok.. Ya ayrıntılı olarak açıklayın, yada hiç yapmayalım bu işi..

Biz biliyoruz hallederiz mantığını kabul etmiyorum.. Katılmayı düşünen, sizlere ve bizlere güvenip ismini listeye yazdıran her üye, her ayrıntıyı bilmeli..

n/a

Tolga kimse bilgi kaçırmıyor, kimse de Bernie Ecclestone'culuk oynamıyor, onu söyleyeyim önce. Açıkçası, bu iş için muhatabım Hüseyin'di şimdiye kadar. Birçok detayı paylaştık, o biliyor. Sen katılmadığın için, ve açıkçası ilgilendiğini belli etmediğin için seninle birşey paylaşmadık, admin kanadını Hüseyin yürüttü şimdiye dek, pit kanadını da ben. kimse kafasına göre iş yapmıyor yani, koordineli çalışıyoruz. Bİlmiyorum merak edip sordunmu kendisine ama bu böyle.

Önce yazılı olarak sonra da brifing'de tüm kuralları ve piste çıkış prosedürü vereceğiz diye de defalarca söylendi. Hüseyin ile henüz "tamam kuralları açıklayalım" diye konuşmadık, O'ndan seninki türünde 1 tepki yada istek gelmedi henüz. Yoksa bu işin kuralları 3 senedir yazılı ve uygulanıyor.

Organizasyonun gidişatını Hüseyin'den 1 öğren bence -eğer öğrenmediysen henüz-

Dediğim gibi, bu işte en büyük sorumluluk organizatöründür, hiçbir organizatör de kazayla belayla uğraşmak istemez. "Bunlar piste çıksın, çarpışsın" diye tuhaf 1 mantalite güdülmediğini anlatabildim herhalde?

n/a

Burda polemiğe de girmek istemiyorum ben. Fikirlerini Hüseyin gibi PM yoluyla iletirsen, herşey, nihai şeklini aldığında duyurulur, karışıklığa yol açılmaz böylece...

Madem ki rahatsızlık var, Hüseyin ile konuşacağım...

Edited by - Futuro Della Alfa on 02/04/2008  22:10:05

n/a

Olay Bektaş, admin, yada başkasına anlattın olayı değil.. Yazdıklarımı dikkatli okuyun.. Önemli olan "katılımcıların tam bilgilendirilmesi".. Böyle havada kalan "biz herşeyi biliyoruz, zamanı gelince söyleriz havaları ile" davranırsanız yanlış yoldasınız demektir..

Ayrıntıların katılımcılara bildirilmesi lazım.. Burada PM ile sana soracağım bir durum yok.. Aksine sen özel mesaj ile danışıp fikrimizi soracaksın..

Genel olarak ise Özel Mesaj konuşmalarından ziyade, organizasyona katılacak sitemiz üyelerini kurallar hakkında tam olarak bilgilendirmek isteğimin neden bir sorun teşkil ettiğini anlamış değilim..

n/a

Tolga hangi konuda fikir verebilirsin ki bana, merak ettim? Bugüne dek böyle 1 tecrüben varmı ki, sana danışayım, biraz mantık...

Kimseden bilgi kaçırdığımız yok, şahsi çabalarla buraya geldi bu iş,  Yine şahsi çabalarla iptal de olur gerekirse. Ama senden başka, daha yapılmasına 1 ay olan 1 organizasyona hariçten muhalefet yapan yok. kimse senin çirkin tabirinle "sürüklenmiyor" bu işe.

Yukarıda "kimse Ecclestone'culuk oynamıyor" diye yazdım, hala "biz herşeyi biliyoruz" tabirini kullanabilmene şaşırdım? Merak ediyorsan söyleyeyim, evet biliyoruz... Ama bu bildiklerimizi katılımcılarla paylaşacağız diye herhalde 10. kez yazışım, 11'e gerek yok herhalde? Zaten bu iş kuralsız kitapsız olmaz, TOSFED'den lisans çıkacak tüm katılımcılara, bu ne demek biliyormusun? 1 araştır istersen...

Ayrıca 9. sayfadaki Bektaş'ın açıklamalarını tekrar oku lütfen. Teknik konularda tekrar söylüyorum polemiğe girmem seninle, çünkü girersem bu konuda hiçbişey yapmamış biriyle konuşuyor olacağım ki, buna gerek duymuyorum. Herşeye rağmen seni rencide etmek istemem, o yüzden cvp yazmazsam kusura bakma...

n/a

quote:

Tolga hangi konuda fikir verebilirsin ki bana, merak ettim? Bugüne dek böyle 1 tecrüben varmı ki, sana danışayım, biraz mantık...

Doğru haklısın.. Sen en iyi bilirsin, başarılar..

n/a

Kimsenin öyle 1 iddiası yok, elimizden geleni yapıyoruz...

1 moderatör olarak kuralların açıklanması konusundaki hassasiyetini anlıyorum. Ama zaten Hüseyin de benimle birlikte bilfiil işin içinde. Kuralları ne kadar erken açıklarsak, şahsen ben o kadar rahat edeceğim, belirsizliklerin giderilmesi adına... çünkü sonuçta İMKya karşı tüm sorumluluk da bende bu noktada. Sen de mümkün olan en kısa sürede herkesle beraber okuyacaksın, o zaman standart kurallarda esnetilmesi gereken birşey olduğu düşünülürse, elbette mutlaka gündeme gelir ve değerlendirilir.