Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sıralı Sistemler (LPG) için Görüşleriniz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

blackpearl

You are not allowed to view links. Register or Login
Bu arada benimde arabam montajda . Yarın bakıp görücem , ilk izlenimlerimi paylaşırım .  :kahve:

:'(

aynen katılıyorum Özgün abi :( :'(
2005 MKII 147 Nero Metallico Jarama 06/2012-09/2014
1996 PHI GTV 2.0 V6 TB Rosso Proteo 09/2017-10/2019
2005 MKII 156 Grigio Luce Di Amalfi 02/2020 -

takahara

Ben aracı yeni takılmış lovato easyfast obd2 sistem ile satın almıştım. Aldığım günden bu yana lpg'den gayet memnunum. 32 lt gaz ile 290-300 km civarı yol yaptım hep(istanbul şehir içi). 
2006 147 1.6 distinictive

milano 75

Bizim ts motorlar için su lpg uyumlu yada şu lpg uyumsuz diyebilirmiyiz.? Yada örneğin brc nin şu modelini taktırmalıyiz mi? Yani her markanin bazi modelleri uyumlu oluyor sanırım.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
16 valf ts ler sıkıntısız dostum,benim 75 de yaşadığım sıkıntı 8v ts lerdeki benzin enjektör zamanlamasının sizinkilerden farklı olması.8 valf ts lerde bütün enjektörler aynı anda işiyor benzini,sıralı deil,brc nin benim araca uyan bi sistemi yok,sadece tr distribütörünün kendi ürettirdiği bravo marka beyinle brc kiti uyum sağlıyo oda brc fiyatına atiker takmak gibi bişey.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Alfadanadam

Bu arada benimde arabam montajda . Yarın bakıp görücem , ilk izlenimlerimi paylaşırım .  :kahve:

Caner'im biraz daha araştırsan kendin takardın aslında o sistemi ama :)

milano 75

bak bu iyiydi

iskoc

o benzine geçme olayını o devirlere ayarlıyolar zaten tolga genelde,makul zamanlama 6000 civarı.bendeki sorunu çözemedik ama değiştirmediğimiz enjektör ve map sensörü kaldı,laptopla testte hiçbi sorun göstermiyo,normalde benzine attığı yerde basınç yetersizliğini görmek gerekiyomuş yol testinde.ben geçiçi çözüm buldum kendimce,devir ilk önce krankdan alındı montajda 4800 benzin,bobine aldık 5200 bezin,geçen uğraşırken öölesine tekrar kranka aldım 5800 oldu.ilk fırsatta maslağa kutayın çayını içmeye geççem zaten ,ordada deniycez bi şimdilik sıkıntı yok.

gel abi bekliyorum  :)
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

milano 75

kutay bu aralar sıkıntılar çıkıyo,bi arkadaşım süreyyapaşa ya yattı.garip, hayatta  kimsesi olmayan kardeşim gibi sevdiğim biri,onun yanına git gel yapıyorum,haftasonu 2 sünnet aynı şekil öbür haftasonu sünnet,bu arada rolanti motırum bozuldu,yarın gelcek kargo onu takcam.ama o tarafa kesin geççem yanına.haa bu arada lpg nin devrini krankdan aldım tekrar 6000 görüyo lpg de şuan.cins mi ne.

sarpgrey

Bizim ts motorlar için su lpg uyumlu yada şu lpg uyumsuz diyebilirmiyiz.? Yada örneğin brc nin şu modelini taktırmalıyiz mi? Yani her markanin bazi modelleri uyumlu oluyor sanırım.

16 valf ts ler sıkıntısız dostum,benim 75 de yaşadığım sıkıntı 8v ts lerdeki benzin enjektör zamanlamasının sizinkilerden farklı olması.8 valf ts lerde bütün enjektörler aynı anda işiyor benzini,sıralı deil,brc nin benim araca uyan bi sistemi yok,sadece tr distribütörünün kendi ürettirdiği bravo marka beyinle brc kiti uyum sağlıyo oda brc fiyatına atiker takmak gibi bişey.
O zaman brc bizim 16v araçlara tam uyumlu diyebiliriz sanırım.

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

milano 75

ts lerde uyum sıkıntısı yok brc lerin,hatta hiçbi markanın bildiği kadarıyla,çünkü standart sıralı sistem hepsi.benim sistem full grup diye geçiyor  o yüzden brc uymuyor.

mustafa09

Ustamla görüştüm yüksek devirlerde benzine geçer mi diyerekten kesinlikle gecmeyecek cevabini aldim. Açıklama da şu
Brc regülatör 145 beygire kadar guc ihtiyacini karsiliyor dedi. Eger 2.0 motor olsa prinsten baska takmazdim çünkü 145 beygirin üstüne cikinca brc de regülatör büyütüyor uz masraf prins masrafini buluyor dedi. Yani aracimizi sıkıştırınca benzine gecmesinin sebebi tüp markasi veya ustalik degil yeterli lpg akışını saglayamayan regülatör veya zamanlama ayarı oluyor. :)

Sonuc olarak brc 1.6 motor 156 veya 147 icin standart denilebilecek bir dönüşüm sistemi oluyor.

sarpgrey

O zaman atraksiyon yapmak istenirse benzine alacaksin :)

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

erdem1904

Ustamla görüştüm yüksek devirlerde benzine geçer mi diyerekten kesinlikle gecmeyecek cevabini aldim. Açıklama da şu
Brc regülatör 145 beygire kadar guc ihtiyacini karsiliyor dedi. Eger 2.0 motor olsa prinsten baska takmazdim çünkü 145 beygirin üstüne cikinca brc de regülatör büyütüyor uz masraf prins masrafini buluyor dedi. Yani aracimizi sıkıştırınca benzine gecmesinin sebebi tüp markasi veya ustalik degil yeterli lpg akışını saglayamayan regülatör veya zamanlama ayarı oluyor. :)

Sonuc olarak brc 1.6 motor 156 veya 147 icin standart denilebilecek bir dönüşüm sistemi oluyor.

Regülatör çok önemli. Bu 156'ım aldığım zaman LPG liydi ve üzerinde standart sistem atiker mevcut. Benzin ile LPG arasında çekiş farkı bariz belli ediyor kendisini ama dipgazda yapsam benzine atmıyor. :)  Önceki 156'ımda 2,0 dı ve LPG sistemini kendim bağlatmıştım. 2009'da standart BRC kiti 1450 tl iken ben 1950 ye büyük regülatörlü BRC fast taktırmıştım. Takan yer direk 2,0 araca standart kiti takamayız diyerek buna yönlendirmişti beni ve iki yakıt arasında kullanım farkı performansta hissedilmeyecek kadar azdı.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

alfacan

Benzinin litresini 5 lira yapan zihniyet utansın  :(

Sorma abi onu da kaybettik. DÜn o kadar dedim iyi düşündün mü bak vs ama dinlemedi beni  >:D

2. viteste başlayıp 3. vitese taktığım kağıthane rampasını yine aynı şekilde 2 ve 3 yaparak çıktım fakat arada bi 50 metre oynadı  :)

500 km yapınca bir ayar daha yapılacakmış  :yukari-ok:

Bütün gün ustayla beraberdim . Çıraklık yaptım diyebilirim . Herşeyi öğrendim  >:D

İlk izlenim olarak hoşuma gitti . Öyle bariz bi düşüş olmadı . Motor alışınca fark kapanacak dedi usta  :)

tugrul

2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

universeee

Öyle bir düşüş olmayacak abi zaten usta güzel montaj yapmışsa, rahat ol.
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

alfacan

Sağolun ,

Motorun alışması sürecinde bol bol gezicem sanırım  :yukari-ok:

mustafa09

Sağolun ,

Motorun alışması sürecinde bol bol gezicem sanırım  :yukari-ok:

Oncelikle Hayırlı olsun hocam :)
Usta montajda pipo kullandı mı yoksa manifold mu delindi  ?

zaferisgoren

Ben de LPG'li oldum. 2004 147 1.6ts
20 gün önce Antalya Akdeniz sanayide HBA Otogaz İbrahim abiye Prins taktırdım.
İş yerinden bir arkadaşın 156'sına BRC takmıştı 2 ay önce; çocuk çok memnundu. Ben de ona uydum.
Nakit BRC 1.800TL, Prins 2000TL dedi. Prins'i tercih ettim.

Ölçümüm şöyle; tüpü fulledim. 250km yol yaptım. 130km'si 120km/h sabit hızla uzun yolda, kalanı 3 günde şehir içinde yapıldı. Depoyu fulledim 67TL tuttu. 15TL'de benzin yaksa ortalama 33 kurusa geliyor.

Özetle 125TL benzin yerine 80TL civarı tüp+benzin yaktı  benim hesap.

Gün itibarıyla Tüp 2.65, benzin 5,04 lira

EDIT: Performansta kayıp sıfır.

Arkadaşlar aracım 2km'de gaza geçebiliyordu. İbrahim usta benim aracın tüp yakışının da yüksek oldugunu ve uzun yolda hararetin kaç derecede durduguna dikkat etmem gerektiğini söyledi. Bende işe giderken baktım hararet 70 derecelerde sabitliyordu. Motor yeterince ısınmadıgı için gazı çiğ attığını söyledi ustamız.  Hemen Biroto'da termostat değişikliğine gittik.  Önceden Evden çıkınca 2km civarında ancak geçebliyordu gaza, şimdi sokağın sonuna varmadan geçiyor. Uzun yolda 90 derecede motor sıcaklıgı sabit. Benzin ibresi son 700km'dir aynı çeyrek dilimde.
Ve sonuç olarak; Tüpü fulleyip kilometreyi sıfırladım. 1 depo (simit) ile 160km şehir içi + 200km şehirlerarası (100km/h sabit hızla) yol yaptım tüp bitti ve sistem alarm verdi. Hemen Tüpü fulledim 82liralık tüp aldı. Km'de 23 kuruş gibi bir rakam yapıyor. Bekledigimden iyi sonuç

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

eko tango

2004 156 var 60 000 de hangi marka LPG onerirsiniz saygilar

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alper

Forumda aratirsaniz bir cok konu var lpg ile ilgili.
Orada bir cok defa konuşuldu.
Ionu açmadan arama yaparsaniz daha cok bilgi edinebilirsiniz. 

Samsung NOTE 3  cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

eko tango

Alper tapatalkta formu bulamiyorum

milano 75

2004 156 var 60 000 de hangi marka LPG onerirsiniz saygilar

genelde bilinen bütün markalar uyumlu,siz tercihinizi artık hangisinden yana kullanırsanız kullanın.atiker den prnse kadar hepsi uyar

mustafa09

arkadaşlar 2006 1.6 ts motor 147'im için dönüşüm bugün akşam saatlerinde sona erdi. Brc sistem manifold delinerek uygulandı. ustamın dediğine göre pipo takılınca dar bir yerde bulunan benzin enjektörlerinin püskürtme açısı değişecekmiş ve benzinde eski randımanı alamayacakmışım. daha sonradan sıkıntı çıkaracağını söyledi ve işi ustaya bırakarak manifoldu deldirdim. motor koruma kapağı takılırken de gözümle gördüm ki gaz enjetörlerinin boruları bile anca sığdı.

performans 5. viteste azda olsa gösteriyor kendini. ayarlama araç hareket halindeyken yapıldı. 4bin devirden sonra %15 benzinle birlikte zengin karışım göndermesi için tüp beyni programlandı. asr yi kapatıp otobanda bir deneme yaptım ve sonuç kalkışta seri hızlanmada performans kaybı 0 (sıfır) denilebilir. farkına bile varmadan 180 km hıza geldiğimi görünce yüzümde ki gülümsemeyi görmenizi isterdim  :rock:

yakıt sarfiyatı ise şöyle:
aydın denizli otoyolunu bilenler beni anlayacaktır :) .aydın - nazilli arası 49 km lik yolda 25 kadar trafik ışığı bulunmakta.en az 15 ine yakalandığımı ve seri kalkışlar yaparak 100-120 km hız ile makaslı gittiğimi hesaba katarak 27krş gibi bi rakam buldum. aydın çıkışı fulledim nazilli içindeki po'dan 13.5 liralık gaz aldım lpg fiyat:2.69 km:49

benzinde iste aynı yolda 30 liralık benzin yakıyordum :)

haftaya memleketime (eskişehir) doğru yola çıkıcam minimum 2000km yol yapıcam ayrıntıları o zaman daha net konuşuruz

yayında ve yapımda emeği geçen beni lpg ye ikna eden tüm arkadaşlarıma ve hocalarıma :) burdan teşekkür eder saygılarımı sunarım :)

eko tango

Teşekürler bende lavato diyorum simdi kaliteli  isçilik yapan yeri bulmak kaldi

eko tango

Semih