Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bir fotoğraf sevdalısından: 2005 147 Mk1 Distinctive

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

universeee

You are not allowed to view links. Register or Login
Alacağın sonucu ve tespitlerini merakla bekliyorum Evren abi =)
Bekle kardeşim ama kafamda biraz daha şekillenmeye başladı. Sene sonuna doğru bi-xenon farlarım olabilir aklımdaki sorun olabilecek maddelerin cevabını alabilirsem :) Hafta sonu Alfist'teyim, oradaki elektrikçiyle az muhabbet edeyim bakalım ne diyecek :)

Hayırlısı...
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

alfacan

Mercekleme işini yaparken neden bi xenon takmadım , muayeneden geçemem diye  :duvar: 

Elektronikten pek anlamam . Ama bi xenon mercekli farda , muayene zamanı şu şekilde değişikliğe gidilebilir ama sonuç alınır mı bilmiyorum  ; 

. Xenon kit çıkarılır , yerine halojen ampul takılır .

. Bixenon merceğin uzun aydınlatmasını sağlayan kulakçığı iptal edilir veya connectorü çıkarılır .

Fakat şöyle bir durumda var bizim araçlarda , uzunlar yanınca kısalar kapanmıyor mu kendiliğinden ? Muayenede sorun teşkil eder mi aynı anda hem kısaların hemde uzunların yanması vs ... çok soru var sorulması gereken .  :S

universeee

Mercekleme işini yaparken neden bi xenon takmadım , muayeneden geçemem diye  :duvar: 

Elektronikten pek anlamam . Ama bi xenon mercekli farda , muayene zamanı şu şekilde değişikliğe gidilebilir ama sonuç alınır mı bilmiyorum  ; 

. Xenon kit çıkarılır , yerine halojen ampul takılır .

. Bixenon merceğin uzun aydınlatmasını sağlayan kulakçığı iptal edilir veya connectorü çıkarılır .

Fakat şöyle bir durumda var bizim araçlarda , uzunlar yanınca kısalar kapanmıyor mu kendiliğinden ? Muayenede sorun teşkil eder mi aynı anda hem kısaların hemde uzunların yanması vs ... çok soru var sorulması gereken .  :S
Kardeşim ben açıkçası uzun ve kısanın aynı anda yanmasının ağır kusur olacağını sanmıyorum. Ama yine de kusur listesine bir bakmak lazım.

Dün konuştuğumuz gibi konnektörlü modüler bir kablolama yapabilirsek bence bu almış olduğum bi-xenon mercekle ilgili hiç bir sıkıntı yaşamayız normal H1 takarak muayeneye gittiğimiz zaman.

milano 75

benim farlar h4,tek ampul ama starex den hatırladığım kadarıyla kısalar yanar,uzunlara geçersiniz kısalar yine yanar.senin durumda tahminim diyim yinede muayene zamanı h1 halojen takar girersin,mantık aynı uzunlara geçince perde iner ve uzunlar yanar halojende olsa xenonda aolsa budur.sadece kusurlu geçersin odaklama ayar falan  ondan.yalnız bu durumda ya ek bantlama falan uğraşılcak dönüşüm için soketlerde yada çevirici alcaksın ,bence gereksiz çevirici.2 tane erkek soket takılır ampule gelen sokete ,güzelce izole edilir ve ordan xenon a kablo çekilir.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

universeee

benim farlar h4,tek ampul ama starex den hatırladığım kadarıyla kısalar yanar,uzunlara geçersiniz kısalar yine yanar.senin durumda tahminim diyim yinede muayene zamanı h1 halojen takar girersin,mantık aynı uzunlara geçince perde iner ve uzunlar yanar halojende olsa xenonda aolsa budur.sadece kusurlu geçersin odaklama ayar falan  ondan.yalnız bu durumda ya ek bantlama falan uğraşılcak dönüşüm için soketlerde yada çevirici alcaksın ,bence gereksiz çevirici.2 tane erkek soket takılır ampule gelen sokete ,güzelce izole edilir ve ordan xenon a kablo çekilir.
Ben tabi senin gibi kafamda canlandıramıyorum abi ama balast ve xenon ampul için modüler bir sistem yaptırmak istiyorum. Cumartesi sanayide işim vardı zaten gitmişken elektrikçiyle bir konuşacam bakalım o ne yorum yapacak.

Ben şu an arabanın üzerindeki far yapısından cidden bi-haber şekilde düşünüyorum bunları. Mesela H7 soketine gelen bir kablo falan var mı yoksa kablo görünmez şekilde farın kapalı aksamında mı hiç bilmiyorum. O yüzden aklımda havada kalan noktalar var. Farın sökülmüş bir halini falan görüp kurcalasam biraz bende netleşecek tüm sorular ama şu an öyle bir imkan yok :)

Farın detayıyla ilgili bir döküman falan olsa aslında oradan bakıp biraz daha bilgi edinebilirim ama öyle bir döküman var mı bilemiyorum.

milano 75

,sistemde ampule giren tek parça soket vardır her ampul için. bu soketten çıkş alınıp 2 erkek standart ince soketle kablolama yapılır,bunların hepsi tasın arkasında biter.alttaki soket

milano 75

universeee

muayene ne zaman
2015 aralık sonunda

milano 75

varmış baya,yakınsa muayene sonuna bırak diicektim.

voyager3355

Arkadaşlar uzun zamandır forumu aktif olarak kullanıyorum ancak Nisan ayında almış olduğum aracımın fotoğraflarını daha yeni çekme imkanı olduğu için konuyu da bu fotoğraflar sonrası açmak istedim.

Araç aldığımda 99bin kilometredeydi. Aracı aldıktan iki hafta sonra LPG dönüşümü yaptırdım ve BRC markasını tercih ettim. Oldukça memnun şekilde kullanmaktayım, performansta herhangi hissedilir bir kayıp olmadan.

Geçen zaman içinde beni bir kaç kere üzdüğü durumlar oldu ancak çok şükür hepsi çok masraflı olmayan halledilebilir şeyler oldular. Zaten genellikle ben maddi durum müsait oldukça eski parçaları başımı derde sokmadan değiştiriyorum. Her İstanbul aracı gibi sağında solunca ufak tefek sıkıntılar mevcut kısmetse onları da kullandığım zaman zarfında halledeceğim.

Fotoğraf delisi olduğum için burada aracımla ilgili yaptığım değişikliklerden çok aracımın fotoğraflarını görebilirsiniz :) Fotoğraflarla ilgili yorumlarınızı beklerim arkadaşlar.

Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum...  :alfisti:

Belki cok gec cevap veriyorum konuya kusura bakilmasin ama "abi o ne bicim bir resim yaaa? Nasil yakaladin dortlulerin yanma zamanini ve ayrica arka sinyallerin duvara vurup aracin arkasini yakar gibi gosterecegini planladin mi acaba? Mukemmel! Şapka cikaririm" demekten kendimi alamadim.
PARKU

universeee

Ben de böyle bir yoruma şapka çıkarmak istiyorum açıkçası You are not allowed to view links. Register or Login  :serefe: Çok teşekkür ediyorum.

Fotoğrafçılıkla uzun zamandır ilgileniyorum o yüzden farklı farklı şeyler denemek aklıma geliyor bazen bu kare de onlardan birisi.

Sana bir sır vereyim: Bu fotoğrafı çekmek için dörtlüleri yakalamakla uğraşmadım açıkçası ;) Uzun pozlama yapınca onlar bir iki kere yansa yeterli :)

voyager3355

Ben de böyle bir yoruma şapka çıkarmak istiyorum açıkçası You are not allowed to view links. Register or Login  :serefe: Çok teşekkür ediyorum.

Fotoğrafçılıkla uzun zamandır ilgileniyorum o yüzden farklı farklı şeyler denemek aklıma geliyor bazen bu kare de onlardan birisi.

Sana bir sır vereyim: Bu fotoğrafı çekmek için dörtlüleri yakalamakla uğraşmadım açıkçası ;) Uzun pozlama yapınca onlar bir iki kere yansa yeterli :)
Uzun pozlama hmm ben cok anlamam  o islerden ama gercekten tekniginiz guzelmis. Cok heyecan verici, hosuma giden bir resim. Tekrar elinize saglik.
PARKU

voyager3355

Uzun pozlama fotoğraf makinenizin perde hızının, 1/6 (saniyenin 6 da biri) altında kalan ve dakikalara varabilecek şekilde yapılmasıdır. Bu hızın altında perde açık kaldığı sürece kadraja giren herşey pozlanır. Çeşitli olmak ile birlikte birçok makinenin izin verdiği en düşük enstantene değeri 30 sn. Fakat yine birçok makinede olan "bulb" modu sayesinde bu süreyi istediğiniz kadar uzatabilirsiniz.

Bulb modunun un anlamı deklanşöre ilk basışınızda pozlamanın başlaması ve ikinci basışınızda pozlamanın sizin tarafınızdan bitirilmesidir.. Bulb modunda dikkat edilmesi gereken en önemli konu makinenin deklanşöre basma anında titrememesidir. Uzun pozlama yaparken oluşacak en ufak titreşimler -ki bunlara perdenin açılıp kapanırken oluşan muhtemel titreşimi bile dahildir- fotoğrafın net çıkmamasına sebep olacaktır. Bunu önlemek için eğer bulb modunda çekim yapıyorsanız mutlaka bir uzaktan kumanda kullanmak gerekiyor. İmkanlar dahilinde olduğu için edinilemiyorsa herşeyden çok daha özen göstererek deklanşöre iki kere basmak gerekiyor.

Yani bu yukaridan anlasilan iyi bir sehpa sniper tetikcisi gibi titremeyen bir parmak ve bu ayarlara sahip olan bir makina lazim.
PARKU

universeee

You are not allowed to view links. Register or Login araştırmış bulmuşsun tebrikler valla :) Ama okuduğun yerin yazdığı bilgilerde biraz eksiklikler var. Çok önemli değil, temel olarak uzun pozlamanın ne olduğunu anlamak için yeterli ama :)

Şöyle ki uzaktan kumanda olursa iyi olur, olmazsa da sorun değil ama bir şartla: Kullandığın fotoğraf makinesinin perde açılışını geciktirme özelliği olması lazım ki zaten bulb modu olan bir makinede bunun olmaması biraz garip olur zira dslr makineler dışında bulb modu bilmiyorum ben (son dönem makinelerinde belki vardır.) Yani sen deklanşöre basarsın ama makine o anda çekime başlamaz, kumanda yoksa öyle halledersin. Kumanda varsa normal halledersin. İşin en temelinde sağlam durabilen bir 3 ayak lazım aslında. dslr makinelerde perdenin açılıp kapanması bile 3 ayağı sallamaya yetiyor, o nedenle sağlam bir 3 ayak ve uzaktan kumanda önemlidir ama olmazsa olmaz değildir :) Merak ettiğin noktalar varsa seve seve cevaplarım  :arkadasim:

voyager3355

Eyw. Bilgiler icin cok tsk. Baya birsey ogrenmis olduk sayende. Bir dslr edinmek hayalimdi. Ama telefonla cektiklerim de beni tatmin ediyor belki daha sonra
PARKU

universeee

Eyw. Bilgiler icin cok tsk. Baya birsey ogrenmis olduk sayende. Bir dslr edinmek hayalimdi. Ama telefonla cektiklerim de beni tatmin ediyor belki daha sonra
Hayirlisi olsun bakalim. Telefonla cektiklerin tatmin ediyorken dslr almak gereksiz. Cunku onu tasimak telefon tasimaya benzemez. Aglayip zirlamayan canaiz bir bebek tasimak gibi falan cunku :)

voyager3355

Aman bir kizim var benim 2.5 yasinda bana yetip artiyor bile. Baska derde gerek yok. Buyuyunce belki...
PARKU

universeee

Aman bir kizim var benim 2.5 yasinda bana yetip artiyor bile. Baska derde gerek yok. Buyuyunce belki...
Allah bağışlasın :)

voyager3355

PARKU

universeee

Mercek montajını yaptıktan sonra far camını tekrar yapıştırıp maksimum su geçirmezlikte olup buğu yapmasın diye ne gibi malzemeler kullanılmış acaba diye araştırırken sista ve 404 markalı ürünlerden bahsedildiğini okudum bolca fakat yorumlarda işçiliğin gayet iyi olması gerektiğini yoksa yalıtımın zayıf kalıp sorun yaşanabileceğini de okudum ki geçmişte yaşadığım silikon çekme tecrübelerimden bu işin çokta kolay ve temiz bir iş olmadığını biliyorum, en azından benim için :)

Farklı bir şey bulamaz mıyım falan derken aklıma daha önce paylaşmış olduğum mercek montajı videosunda kullanılan ürün geldi. Biraz araştırdım Türkiye'de bulamadım ne yazık ki, belki vardır ama ben denk gelmedim. Bütil kauçuk fitil. Bildiğimiz fitillerden tek farkı ısıyı gördüğü zaman erimesi ve bu şekilde oldukça iyi ve temiz şekilde yalıtım sağlaması. Montaj için zaten arkadaşın sınavlarının ve benim bazı işlerinin bitmesini bekleyecektim ben de öyle olunca verdim siparişi.

Normalde de zaten ön camların yapıştırılması için kullanılan bir ürünmüş, far camı için de o nedenle başarılı şekilde kullanan kişiler var internette gördüğüm kadarıyla. İnşallah bu ürünle çok temiz ve rahat çalışıp sağlam bir yalıtıma sahip olacağız.

Ahanda ürün, ahanda videosu :) Aklında benzer projeleri olanlar varsa bir kenara not alabilsin diye paylaşayım dedim.

Alfadanadam

Piyasada bolca bulunan siyah cam contasının sadece uygulaması daha pratik olanı. Muhtemelen içeriği aynıdır. Oto camcılarının kullandığı yada akvaryumcuların kullandığı siyah silikon derseniz verirler cıvık olanı ki kıvamı az da yumuşak sadece.
Bununla montajın daha temiz olacağına şüphe yok ama olmazsa olmaz birşey değil bence.

universeee

Piyasada bolca bulunan siyah cam contasının sadece uygulaması daha pratik olanı. Muhtemelen içeriği aynıdır. Oto camcılarının kullandığı yada akvaryumcuların kullandığı siyah silikon derseniz verirler cıvık olanı ki kıvamı az da yumuşak sadece.
Bununla montajın daha temiz olacağına şüphe yok ama olmazsa olmaz birşey değil bence.
Olmazsa olmaz değil abi zaten, ama bu işi yapanlardan geceuçuşunda falan okuduklarım silikonun çok iyi çekilmesi gerekliliği. Silikon çekmek tecrübe işi bence, benim çok becerebildiğim birşey değil. E baktım bir de arada sadece 10 lira var alacağım silikon ile bu ürün arasında ben de aldım geçtim, zaten daha yapmaya vakit var o arada gelsin.

Sista markalı silikondan bahsedilmiş genelde, hatta ben de ondan alacaktım ama bu çok daha rahat olacak.

Alfadanadam

Sen bulamadım diyince öyle dedim ben. Ben yeter ki bulunsun 10 liradan fazlasını da veririm temiz iş için. Yok temin edilemiyorsa kendini kahretmeye gerek yok.
Ayrıca ne uğraşıyorsun, at Caner'in başına farları uğraşsın dursun ya :)

universeee

Sen bulamadım diyince öyle dedim ben. Ben yeter ki bulunsun 10 liradan fazlasını da veririm temiz iş için. Yok temin edilemiyorsa kendini kahretmeye gerek yok.
Ayrıca ne uğraşıyorsun, at Caner'in başına farları uğraşsın dursun ya :)
Ahahahha, abi ben de tam o dediğini yapacam zaten, tüm sorumluluk onda olacak :D Ben malzemeleri temin eden yancı biri kıvamında olacam.

universeee

Dun Mengerler Atasehir'in yaptigi bir kampanyadan faydalanip motor temizligi, motor koruma, klima sterilizasyonu ve on cam su itici uygulamasi yaptirdim. Normalde LPG'li araclara uygulama yapmiyorlarmis ama bana randevu verilmis oldugu icin herhangi birsey soylemeden motoru su ile yikamak yerine kimyasallarla temizlemisler, o da tabi ki benim isime geldi :haydi: Klima sterilizasyonu ise yaramis. Nispeten daha ferah bir hava ufluyor artik. On cam su itici ozelliginin ne kadar ise yaradigini yagislar gelince goruruz artik. Motor cillop gibi oldu artik bir bez bulundurup aklima geldikce silersem baya temiz tutarim motoru sanirsam.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi