Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Aytron Senna Anma Karting Maratonu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Erkay KAHYA

Selam,
Kadir Abi Çarşamba akşama kadar sanayide olacağım. (Parçalar gelirse...)
Müsaitsen bırak aracı akşama biter.
Salı akşam gokart için buluşalım mı? Arkadaşlar ne dersiniz?
Tur zamanlarını iyileştirelim de adımız japoncuya çıkmasın. :)

Gouki

Şu anda işyerindeyim. Eğer Salı gününe sarkmazsa işler gelirim.

agucba

///////////////

ihsany

Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

ismet

Tufan Abi geçmiş olsun öncelikle.. Allah can kaybı yaşatmasın..

Arkadaşlar pilotlarımızın bu yarışmaya özverili şekilde çalıştıkları ortada.. bizler de elimizden geldiğince onlara destek olalım lütfen.. hepimiz biliyoruz ki, moralle yarışan bir pilot çok iyi dereceler elde edecektir..

Takım olarak antrenman yapmak gerek, kesinlikle katılıyorum.. salı günü buluşacaksak, gündüz vakti buluşalım çünkü yarış da gündüz olacak bildiğim kadarıyla. yarışın tüm şartlarını sağlayacak bir demo yapmamız lazım. o yüzden diyorum ki, salı günü tüm pilotlar gelebilirse, tek araba üzerinden pilot ve yakıt ikmalli bir demo yapalım ve derecelerimize bakalım, ne dersiniz?

bir de düşündüm ki, tek pilot 50 tur atmasın. nedeni de yorgunluk. yoruldukça tur zamanları gerileyecektir ama ne kadar geriler bilmiyorum. bunun ayarlaması üzerinde ciddi ciddi düşünmek lazım. mesela eğer 25. turdan sonra zamanlar iyice gerilemeye başlarsa (örneğin tur zamanları 10 sn gibi gerilerse) pilot değişebiliriz. ama eğer zamanlar pit stop zamanından daha az gerileyecekse (ki 10 sn civarında oluyor değişme ama girdi çıktıyla maliyeti 30 sn oluyor), pilot değiştirmeye gerek olmaz
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

blackgear

İsmete kesinlikle katılıyorum.

Yarışın ilk 20 turu çok iyi olabiliriz ama bu yarışmanın temel kuralı dayanıklılık. Dolayısıyla ne kadar dayanabiliyorsak o kadar başarılı olabiliriz.

Bunun için de gün içi yapılacak antrenman daha uygun olur bence de. Lakin yağmur yağabilir, buna uygun hazırlık yapmak gerek. Gün içerisinde Akota Hakan Bey' i ariycam tekrar. Bakalım tulum için bir gelişme var mı?

Bu arada belirtmek gerek ki, yarışma ağır stop-go kuralları ile dolu. Arkadan dokunma bile stop-go cezası almamıza sebep olabilir. Altımızdaki araçlar çarpışan oto değil, herkes bunun farkında. Lakin 3,5 saatlik maraton içerisinde elbet az yada çok dokunma, kaza durumları olabilecek. Özellikle yorulan pilotlar konsantrasyon kaybı yaşayarak spin atabilecek. Biz dikkati elden bırakmayalım. Ne kadar az hata, o kadar az ceza. Bu da bize zaman kazandıracaktır. Bu arada bir pilotumuz pistteyken tüm takımın o aracı takip etmesi gerek. Kaza durumunda olay çıkarmadan ikna yolu ile cezaları hafifletmemiz gerek. Oldu ya, Doğa pistte ve önündek araç yol vermiyor. Bu olayı hakeme bizim hatırlatmamız gerekebilir, veya geçerken arkadan dokunmak zorunda kaldı, ceza alabilir, bunun açıklaması yine pit hakemine tarafımızdan yumuşak bir dille yapılmalı.

Tek araçla antrenman yapılmasının avantajı da, herkes aynı araçla yarışırsa, daha doğru zamanlar belirlenebilir. Pist ortalaması 1.40 mış. Pit çıkışı ilk tur 1,50 olursa ve sonraki turlarda 1.40 yaparsak (ortalamaya göre) pit çıkışı dahil 10' ar tur aralıklarla pite gireriz. Bu noktada pit görevlileri de görevlerini nasıl yapıyor denetlemiş oluruz. Bir adet pit board ayarlamak gerek. Tur zamanları ve pite giriş uyarılarını pilota iletmemiz gerek. Yakıt ikmali için de bir strateji belirlemek gerek. Zira aynı anda üç aracın yakıt ikmaline girmesi çok ciddi zaman kaybı yaratır. Bir şekilde diğer araçlardan bağımsız pite girmek ve yakıt almak gerek.

Son olarak pit içerisinde de hız yapmamamız gerek. Pit giriş noktası ile pit alanı arasındaki mesafe belli, burada hız yaparsak da stop-go cezasyı alabiliriz. Ayrıca bu pilot ve daha önemlisi pit alanındaki yayalar için de oldukça tehlikeli bir durum. Tekrar belirtiyorum, amacımız başta eğlenmek. Kupa sonraki hedef. Olurda istenmeyecek bir kazaya sebebiyet verirsek çok üzülürüz. Diliyorum ki diğer takımlar da bunun bilincindedir. Varsın yavaş olsun, kazasız olsun. Pit alanında acele etmemize gerek yok. Doğru stratejiler ile zaten alırız şampiyonluğu umarım :))

agucba

Kol kaslarınızı mutlaka güçlendirmeye bakın. Oturduğunuz koltuğun mutlaka çok rahat olmasına, yan desteğinin esnek, yumuşak ama destek verebilecek kadar da sert olmasına dikkat edin. Özellikle çok ani yön değiştirmelerinde ve çok hızlı girilen virajlarda, ve virajda bir de tümsek falan varsa, kaburgalarınıza çok fazla yük binebiliyor.
Kendimden örnek vereyim. Çok çekişmeli bir Go-Kart akşamında kaburgam zarar görmüş ve nerede ise bir ay nefes almakta bile zorlanmıştım. Sizler bir de nerede ise kart maraton yapacaksınız.

///////////////

blackgear

You are not allowed to view links. Register or Login
Kol kaslarınızı mutlaka güçlendirmeye bakın. Oturduğunuz koltuğun mutlaka çok rahat olmasına, yan desteğinin esnek, yumuşak ama destek verebilecek kadar da sert olmasına dikkat edin. Özellikle çok ani yön değiştirmelerinde ve çok hızlı girilen virajlarda, ve virajda bir de tümsek falan varsa, kaburgalarınıza çok fazla yük binebiliyor.
Kendimden örnek vereyim. Çok çekişmeli bir Go-Kart akşamında kaburgam zarar görmüş ve nerede ise bir ay nefes almakta bile zorlanmıştım. Sizler bir de nerede ise kart maraton yapacaksınız.

Evet Serkan abi, minder şart :)) Pist Ankara' da Aries Arena. Araçlar 2012 veya 13 model. Direksyonlar çok sert değil. 30 dk test ettik Erkay, Doğa ve ben, çok ciddi bir sorun yaşamadık. Sadece ben antrenman sonu araçtan inerken acemi bir arkadaş aracıma arkadan çarptı. O biraz belimi etkiledi, şu an sorun yok çok şükür :) Pistte genel anlamda temiz gibi.

:alfisti:

ismet

yarın kimler gelebilecek? özellikle pilotlar cevaplarsa sevinirim..

yağmur durumu aslında olsa fena olmaz.. yarış günü yağmur olursa tecrübe olmuş olur.. ama tabii o gün yağış olacak mı şu anda kestirmek imkansız

blackgear

yarın kimler gelebilecek? özellikle pilotlar cevaplarsa sevinirim..

yağmur durumu aslında olsa fena olmaz.. yarış günü yağmur olursa tecrübe olmuş olur.. ama tabii o gün yağış olacak mı şu anda kestirmek imkansız

1) İsmet
2) Kadir

ismet

1) İsmet
2) Kadir
3) Erkay

Doğa kesin gelir diye düşünüyorum.. Tufan Abi ve Özgün de gelirse çok iyi olur..

Gouki

Lütfen öğleden sonra olsun.

1) İsmet
2) Kadir
3) Erkay
4) Özgün

ismet

sabah uyuruz zaten Özgüncüm, öğlen yemek yer öyle geliriz.. saat 2 gibi mesela..

blackgear

sabah uyuruz zaten Özgüncüm, öğlen yemek yer öyle geliriz.. saat 2 gibi mesela..

:haydi: :rock: :haydi:

blackgear

Bu arada firsat buldukça takım logosu için çalışıyorum, hayaller kuruyorum :))

İlk amatör çıktı beğenilerinize sunulur. Ben beğenmedim işin aslı. Dediğim gibi amatör bir çalışma.

Eklenmesini-çıkarılmasını-değiştirilmesini istediğiniz yerler varsa söyler misiniz?

Teşekkürler.

Erkay KAHYA

Selam,
Yarın antrenman için saat kaçta buluşuyoruz. Ses soluk yok. Yeni pisti ne zaman ısıtacağız.

blackgear

Selam,
Yarın antrenman için saat kaçta buluşuyoruz. Ses soluk yok. Yeni pisti ne zaman ısıtacağız.

Saat 14:00 gayet güzel bir zaman :)) Lakin hafta içi yapılan antrenman indirimi 23 nisan tatil olduğu için iptal olabilir. Emin değilim, sorgulamadım, sorgulayıp uyandırmak da istemiyorum, hafta içi demiştiniz, hafta içi geldik der biraz gürültü çıkarırız :))  :haydi:

Sanırım iş kalsa dahi Özgün de o saate yetişebilir. Doğa için zaten porblem olacağını sanmam, 23 Nisan halen ona bayram :)) Son yılın Doğa, sonra bizim gibi 19 Mayısçılar kervanına katılırsın sende :))

ismet

23 nisan salı saat 14:00'da bir aksilik olmazsa ben de pistte olacağım.. pilotların katılımı önem arz etmektedir :)

blackgear

23 nisan salı saat 14:00'da bir aksilik olmazsa ben de pistte olacağım.. pilotların katılımı önem arz etmektedir :)

Kızma sayın direktörüm, saat 14:00 da oradayız :))

Alfadanadam

Logo çalışması bence gayet başarılı. Hepsinden önemlisi el emeği-göz nuru.  :clover:

Kutay

bende ugramaya calısıcam. izlemek için
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

Kutay

[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

blackgear

bende ugramaya calısıcam. izlemek için

Kutay, gelmen çok iyi olur, seni de bi piste alalım bakalım alabilirsek :)) Gerçi sorun olmaz, araçların alamayacağı viraj yok pistte dediler ama ben yine de emin olamıyorum.

Bu arada İlker Bey ile yaptığım son görüşme neticesinde;

Safety Car (Kutay) yarışma öncesi iki tur atacak, ardından ısınma turları, sonrasında Kutay yine Alfası ile bir tur daha atıp pist başına gelecek. Bu arada kartlar da çıkmış olacak ve güvenlik aracının arkasına dizilecek. Ardından güvenlik aracı eskortluğunda warm-up turu. Kutay ayrılacak ve yarış start alacak. İlker Bey, yarışma esnasında da Kutay Bey' in desteğini görmemizin bir sakıncası olur mu dedi. Kazaya sebebiyet vermediği sürece sorun olmaz dedim. :)) Olmaz değil mi Kutay?

Pitstop, yakıt ikmali, pilot değişikliği ve direktör alanları belirlenmiş. Hakem pozisyonları ayarlanıyor sanırım şu sıra. Belirlendikten sonra pist haritasını bir ihtimal gönderebilirmiş İlker Bey.

Yeni bilgi, araçların tümü siyaha boyanacakmış Sticker ve logoları siyaha göre ayarlalamamız istendi. Ayrıca araçlarda emniyet kemeri bulunmayacak. Sök-tak ile uğraşmayacaz. Ama pist içerisinde de araçlarımızdan inmeyecez, inmemiz gerekirse de dikkati elden bırakmayacaz. Zira en iyi ihtimal kaza anında ayak kırılması ile sonuçlanabilir. Allah esirgesin, dilerim en ufak bir olumsuzluk yaşanmaz.

Yine İlker Bey' den aldığımız bilgiye göre, takımımız yakın takibe alınmış. :)) Bundan sonra tur zamanları ve yarış stratejilerimizi özel alanlarda paylaşalım.  :rock: Yarınki antrenmanlarımız da dahil olmak üzere takım antrenman sonuçları ve yarış stratejileri Direktörümüz İsmet Bey' in kat-i emri ile bu sayfadan paylaşılmayacaktır :) :rock:

Logo çalışması bence gayet başarılı. Hepsinden önemlisi el emeği-göz nuru.  :clover:

Çok teşekkürler... Şu tulum işi bi netleşeydi hayırlısıyla, baskı-arma işine girişmek gerek. Az vakit kaldı. :alfisti:

blackgear

:rock:

Gouki