Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2013 Giulietta 1.4 MA - 34 EL 4088

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
Bence xenon yerine Osram Night Breaker Plus alın takın.
Hem çok daha ucuza daha net görüntü alırsınız.
Bende mercek takmış ve xenon kullanan birisi olarak xenonu söküp buna döndüm :)

Xenon işini sadece görünüş için istiyorum açıkçası aydınlatmadan ziyade. O yüzden de yaptırmayacağım galiba, hem çok büyük masraf hem de muayene için bir sürü uğraş. Alper abi dediğin gibi Osramları arıyorum Koçtaş ve Tekzen'e baktım bir kaç yerde bulamadım. Bulursam alacağım onları.
Ben You are not allowed to view links. Register or Login üzerinden satın aldım 90TL ye :(

Sahibinden'den alırsam 100 lira civarı ediyor H1+H7. İnternette ikisini 50-60 liraya alanları okumuştum sanki.
Benim H11 :( o yüzden sadece o bile 90 TL.

Oğuz

Xenon işini sadece görünüş için istiyorum açıkçası aydınlatmadan ziyade. O yüzden de yaptırmayacağım galiba, hem çok büyük masraf hem de muayene için bir sürü uğraş. Alper abi dediğin gibi Osramları arıyorum Koçtaş ve Tekzen'e baktım bir kaç yerde bulamadım. Bulursam alacağım onları.
Ben You are not allowed to view links. Register or Login üzerinden satın aldım 90TL ye :(

Sahibinden'den alırsam 100 lira civarı ediyor H1+H7. İnternette ikisini 50-60 liraya alanları okumuştum sanki.
Benim H11 :( o yüzden sadece o bile 90 TL.

Oyy gördüm şimdi You are not allowed to view links. Register or Login farkı var abi ?
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

ozoozo

link burada oğuz,ben çok memnunum,fotoğrafları benim başlıkta var renkleri falanda 4-4 lük,fiyatıda düşmüş ben daha pahalıya almıştım :)

marşpiyel konusunda konuşabiliriz ilerisi için ancak pedal takımının fiyatı ne acaba ? Gaziantepte 400 lira yazmışlardı,sinirden kafayı yemiştim :)

Sağ ol Özdemir siparişi verdim, açıkçası daha pahalı sanıyordum ben bunları o yüzden biraz kararsızdım. Ama gayet uygunmuş. :) Bir de su geçirmez değil mi bunlar ?

Rica ederim,valla açıkcası bir sorun olmadı Oğuz şuan,her şekilde yıkadım,sildim vs çok şükür sıkıntı yok sendede olacağını sanmıyorum güle güle kullan :)

Bu Osram Night
breaker plus ları herkes öneriyor ancak bir Xenon gibi görüntüye sahip oluyormu acaba ? Sis ve normal farlara taktığımda aydınlatması nasıl oluyor ve görüntü olarak güzel duruyormu,eğer size zahmet olmaz ise aracınızın üzerinde akşam çekilmiş fotoları varsa yüklerseniz bilgi sahibi olabiliriz bende çok düşünüyorum ve artık xenon işini halletmek istiyorum sarı farlar gerçekten hoş durmuyor.

Edit : Örneğin sahibindende bir araştırma yaptım bir çok ilan çıkıyor mesela ;

Buda sisler için : You are not allowed to view links. Register or Login

Alper

Hafta sonu ekleyebilirim ancak fotoyu :)
Valla H11 de ne fark ediyor bende bilmiyorum ama ne yaparsın.

Oğuz

Özdemir sisler için H4 diye biliyorum. H1 uzun H7 kısa.

ozoozo

Bana sanki serviste sorduğumda h1 denmişti :) onuda bir araştıralım,taktıran falan varsa görürse yorum atarsa iyi olur.Şuan araştırıyorum eğer bir araçtaki yanan şeklini görürsem ona göre karar vereceğim ancak buda sanırım açık sarı gibiymiş bir bulursam canlı halini,karar vereceğim.

Oğuz

Bana sanki serviste sorduğumda h1 denmişti :) onuda bir araştıralım,taktıran falan varsa görürse yorum atarsa iyi olur.Şuan araştırıyorum eğer bir araçtaki yanan şeklini görürsem ona göre karar vereceğim ancak buda sanırım açık sarı gibiymiş bir bulursam canlı halini,karar vereceğim.

Klavuza baktım H3 yazıyor hatta. :))

Oğuz

Osram'ların siparişini verdim bu arada. Taksit olayını bulan insana saygılar. :)

Ormanci

Valla Night Breaker'lar çok tavsiye ediliyor ama xenon-halojen kıyaslamasından henüz halojenler galip çıkamadı, çünkü kafadan 2 kat aydınlatma var :)

Yine de tercih meselesi tabi.

Görüntüden ziyade aydınlatma için bile tercih edilebilir.

Şahsen bi kere kullandıktan sonra daha geri dönemiyorum, kötü bi alışkanlık :D

Bu arada Night Breaker serisi sanıyorum xenon ampuller için de çıkmış, ancak şimdilik Türkiye'de yok, kafayı çizip ebay'den alayım diyorum ama ampuller çok yeni, patlasınlar, ondan sonra :)

ozoozo

Oğuz hayırlı uğurlu olsun biran önce montajını yapıp resimlerini yüklersen bizlere de öncü olursun :) internette birkaç  forumda buldum night breaker plus kullanan ancak resimler açılmadı,nasıl göründüğünü merak ediyorum normal firmanın gösterdiği resimlerden ziyade,kişilerin kendi aracında :)

@Ormancı sizin aracın akşam çekilen resimleri varsa yüklerseniz çok makbule geçer :)

Fatihob

Bu night breakerlar sarı yanıyor Gulinin ledleriyle birazcık sırtıyor. Geçen ay arkadas Gulisine taktı beyaz diye sarı çıktı. Hee ama orjinal halojenlerde sarı oldugu için çok sorun değil öylede böylede sarı yanıyor :) Bunların beyazı varmı?
..

Oğuz

Bu night breakerlar sarı yanıyor Gulinin ledleriyle birazcık sırtıyor. Geçen ay arkadas Gulisine taktı beyaz diye sarı çıktı. Hee ama orjinal halojenlerde sarı oldugu için çok sorun değil öylede böylede sarı yanıyor :) Bunların beyazı varmı?

Orjinallerinden daha açık bir sarıymış, tam beyaz da değil tam sarı da değil diyorlar. Osram'ın Cool Blue ve Hyper White modelleri de var ama NB'ye göre daha kötüymüş aydınlatmaları.Özellikle yağışlı havalarda NB+ tavsiye ediliyor.

Osram NB+ kullanan bir kaç araç fotosu :

Soldaki Osram sağdaki orjinal :

Soldaki Osram sağdaki Philips X-treme :

Fatihob

Anladımm ;) Gulideki resimdeki Audinin üstündekilerin rengindeydi. Roccodaki kadar beyaz değildi. O bildiğin bembeyaz diş macunu reklamı gibi :) Ama Ledlerden çok daha sarıydı yani. Neyse takta görücez nasılmış :)
..

Oğuz

Rocco fazla profesyonel çekilmiş çok inandırıcı gelmedi bana. Beyazlatmış olabilirler sonradan. :)

erdem1904

Tanesi mi cifti mi 50 tl ? İlanlarda 1 adet olarak görünüyor.. Paketleme çift anlam veremedim..
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Oğuz

Tanesi mi cifti mi 50 tl ? İlanlarda 1 adet olarak görünüyor.. Paketleme çift anlam veremedim..

Ben bunu ve bunun H1 olanını sipariş verdim, ilan açıklamasında "Kutu içeriği 2 adet ampulden oluşmaktadır." yazıyor abi.  :)

Edit : Link koymayı unutmuşum

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

KAKIRMAN

Oğuzum birçok yorumlarda bu ampüllerin ömürünün 1 yılı bulmadığı yazıyor lakin hep aklımda benim de alıp almamak.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Oğuz

Oğuzum birçok yorumlarda bu ampüllerin ömürünün 1 yılı bulmadığı yazıyor lakin hep aklımda benim de alıp almamak.

Abi benim bildiğim Plus olmayanlar dayanıksız. Bunlarda pek problem yaşayan görmedim.

Alfadanadam

Plus olanlardan da fazla bir ömür beklemeyin. Bizzat denendi.

Oğuz

1 yıl gidiyor mu abi ?

KAKIRMAN

Bununla ilgili bir yazı okumuştum bulamıyorum linki. Şöyleki bu ampüllerin garantisi 2 yıl değil mi?. Buna rağmen 2 yıl olmadan ömrünü tamamlıyor ve de kimse Osramın yakasına yapışıp 2 yıldan önce bu ampüller patladı yenisini istiyorum olaylarına girmiyor. Bunu düşünmek yerine akabinde 1 takım daha alıyor bu da Osram'ın bayağı işine geliyor olsa gerek.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Alfadanadam

1 yıl gidiyor mu abi ?

6 ay-1 yıl arası. Aydınlatmasından memnun kalırsanız kişiden kişiye değişmekle birlikte almaya değebilir gene de.
Ben Mk1 156'da beğenmemiştim, çok dağıtmıştı ışığı mesela. Normal Osram ampul daha iyi olmuştu. 2. gün Kia Ceed'i olan bir arkadaşıma verdim. Çok memnun kaldı ki eskiden de plus olmayanını kullanmış. Ama dediğim gibi pek plus bir hali de yok.

Oğuz

1 yıl gidiyor mu abi ?

6 ay-1 yıl arası. Aydınlatmasından memnun kalırsanız kişiden kişiye değişmekle birlikte almaya değebilir gene de.
Ben Mk1 156'da beğenmemiştim, çok dağıtmıştı ışığı mesela. Normal Osram ampul daha iyi olmuştu. 2. gün Kia Ceed'i olan bir arkadaşıma verdim. Çok memnun kaldı ki eskiden de plus olmayanını kullanmış. Ama dediğim gibi pek plus bir hali de yok.

156'da mercek var mıydı abi ? Sanırım mercekli farlarda daha etkili bir aydınlatması varmış. Bilemiyorum tabi ne kadar doğrudur, kullanınca göreceğiz.

Alfadanadam

Mercek yoktu. 156 Sahipleri okuyorsa bilgilendirmek içün yazdım sadece.

Tapatalk