Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

26 Nisan Cumartesi; Körfez Pist Organizasyon

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

carmaniac

quote:

böyle nezih bir ortamda pistte olmamızı sağlayan aras arkadasımıza ayrıca hüseyin bektas a cok tesekkür ederim. hersey mükemmeldi fakat galiba son turlarda fazla zorlayıp silindir kaynaklı bir arıza ile servise döndüm ama önemli olan maksimumları gördük rahatladık.bunuda atlatırız. ayrıca son turlarımdaki süreyi cok merak ediyorum cünkü sol ön lastikte artık goodyear f-1 yazmıyor.herkes süperdi

Benimde sol ön lastiğin deseni sağa kactı:)))cok keyıflı bır gundu bıdahakı pist organızasonuna daha donanımlı bi sekılde gelıcem.Bu arada resim ceken arkadaslar bize bir link falan verebilirse bizde ordan alırız resmileri cok iyi olur..gorusmek uzere

Edited by - carmaniac on 27/04/2008  11:29:23

Orhan Isvan

Çok nefis bir fırsatı kaçırdım. Once bir son dakika gelişmesi sonra da hava muhalefeti birleşince kendimi bu güzel günden mahrum etmek zorunda kaldım. Bir dahaki pist organizasyonuna şimdiden kayıt yaptırmaya hazırım. Umarım bir yıl beklemeden, yakın bir gelecekte bu fırsatı tekrar yakalarım.

Katılamadığım halde ben de emeği geçen herkese teşekkür ederim çünkü onlar hem katılma fırsatı yarattılar, hem de bir dahaki sefer için umut veriyorlar.

agucba

Listeden anlaşılacağı gibi aracanızın gücü ne kadar olursa olsun, buna uygun bir yol tutuşu yoksa işe yaramıyor. Benim Alfa'm normal yol şartları için yeterli iken yumuşak Eibach yayları pist için yetersiz kaldı ve virajlarda fazla yana yattığı için yetersiz kaldı.
Örnek vermek gerekirse, motor problemi yaşamış olsa da Burak'ın 1.4 TS'i benden 1 saniye daha hızlı idi.
Bir de Pist'i tanımak ve tecrübe sahibi olmak da büyük bir etken. Aras mesela kendisinden oldukça güçlü olan Maserati'lerden daha iyi derece yaptı.

///////////////

n/a

Pist organizasyonunun getirdiği yorgunluktan sonra ancak yazma fırsatını buluyorum... Şu ana kadar hayatımda geçirdiğim en güzel günlerden biriydi..Her ne kadar aracımı bazı nedenlerden dolayı  getirememiş olsamda, arkadaşlarımızın araçlarında pist heycanını bende yaşamış oldum....
Sabah 6'dan akşamüstü saat 18 'e kadar dolu dolu,eksiksiz bir gün yaşadık..Cüneyt ve Kıvanç gibi arkadaşlarla tanışmak gerçekten çok güzeldi...Pist'i aras arkadaşımızın sayesinde doya doya onlarca tur atarak yaşamış olduk..Şahsen şu ana kadar en güzel vakit geçirdiğim WTCC organizasyonundan bile daha eğlenceliydi..

Bu güzel günün gerçekleşmesi ve düzenlenmesi için çalışan ,herkesle bizzat tek tek ilgilenen ve yardımcı olan Aras'a ve ayrıca  Bektaş abi'ye teşekkür ediyorum..Ayrıca organizasyona katılan ve hep  beraber mükemmel bir gün geçirdiğimiz alfistilere de teşşekkürler..

Ayrıca erhan ve orçunun da dediği gibi Serkan abi ve ailesine çok çok teşekkür ederim..Sağolsunlar herkese evlatlarıymış gibi bir yakınlık gösterdiler.. :)

Son olarak şunu görüyoruz ki bu tarz bir organizasyon gerekli şartların ve yardımların oluşmasından sonra yapılabiliniyormuş..Yeterki gelicek olan insanlar olsun...

Organizasyon, düzen, güvenlik ve yemek v.b gibi konularda eksiksiz ve kusursuz oldu..Bir sonraki yapılacak pist organizasyonu için herkese  güzel bir örnek oldu..

Sercan Keklik

quote:

Çok nefis bir fırsatı kaçırdım. Once bir son dakika gelişmesi sonra da hava muhalefeti birleşince kendimi bu güzel günden mahrum etmek zorunda kaldım. Bir dahaki pist organizasyonuna şimdiden kayıt yaptırmaya hazırım. Umarım bir yıl beklemeden, yakın bir gelecekte bu fırsatı tekrar yakalarım.

kanka döktürüyo sinan diye telefon geldi :) dedim Dogal adam gece gündüz go-kart tepesinde :)
Bidakine inş. istedigin ekipmanları tamamlayınca girersin :)

quote:

Listeden anlaşılacağı gibi aracanızın gücü ne kadar olursa olsun, buna uygun bir yol tutuşu yoksa işe yaramıyor. Benim Alfa'm normal yol şartları için yeterli iken yumuşak Eibach yayları pist için yetersiz kaldı ve virajlarda fazla yana yattığı için yetersiz kaldı.
Örnek vermek gerekirse, motor problemi yaşamış olsa da Burak'ın 1.4 TS'i benden 1 saniye daha hızlı idi.
Bir de Pist'i tanımak ve tecrübe sahibi olmak da büyük bir etken. Aras mesela kendisinden oldukça güçlü olan Maserati'lerden daha iyi derece yaptı.

Kullandıgın yaylar sert bir yay abi amortisörlerin yetersiz kalmıştır. 145 de çok iyi tam anlamıyla bilmiyorum cem daha iyi bilir ama kullandıgın yaylar gayet sert bir yay ;)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

kaptan_swng61

Kazasıs belasız bittiği için şükür Allaha ve organizasyonda emeği olan Aras,Bektaş beylere vede kuruma..Alfistiler için iyi bir deney olmuş anladığım kadarıyla.Araç yol tutuş,güç,hava şartları vede en önemlisi pist tecrübelerinin ne kadar önemli olduğuğu pratikte isspatlanmış.Araçlarımıza bundan sonra yapacağımız değişikllikler içinde daha profesyönelce düşünmemiz gerektiğini hepimiz anlamıştır sanırım...

agucba

quote:

quote:

Kullandıgın yaylar sert bir yay abi amortisörlerin yetersiz kalmıştır. 145 de çok iyi tam anlamıyla bilmiyorum cem daha iyi bilir ama kullandıgın yaylar gayet sert bir yay ;)

O da olabilir Sercan. Sol ön amortisör de zaten çok çok hafif yağ izleri vardı önceden, muhtemelen bu sebepten dolayı pist için yetersiz kalmış olabilir.

Edited by - agucba on 27/04/2008  12:41:05

///////////////

n/a

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login

Günün kahramanı:
You are not allowed to view links. Register or Login
Başarının sırrı  :P:
You are not allowed to view links. Register or Login
Ve sonucu...

carmaniac

Hosgeldin And:))resimler ıcın saol bende lastıklerın bole gusel fotosunu ıstıyodum:)) Ayrıca eklemek istiorum pistte sadece yay bile insana güven veriyor ama pist gününde edindiğim en buyuk tecrube esp sistemının ne kadar ıyı ve gercekten guvenlık acısından ne kadar gereklı olduguydu,belkı esp olmasaydı daha hızlı gıdebılırdım ama gidebilirmiydim acaba?esp sız arac kullanmak ıcın gercekten cok deneyımllı yanı pro olmanız lazım bırcok kez spine ramak kala esp devreye gırdı ve aracı cızgısıne oturttu,lastıklerım kotu durumdaydı bunun içinde esp cok calıstı ama yinede esp nın ne kadar iyi bişi oldugunu ve hayat kurtardıgını gördüm.

Edited by - carmaniac on 27/04/2008  13:44:12

n/a

Öncelikle Mehmet Abi , Aras ve Bektaş arkadaşıma çok teşekkür ederim .. Ayrıca gelen tüm alfistilere saygılar

n/a

Bu arada koniler e ilk 10 turda falan gayet güzel gidiyor tamam ama ondan sonra amortisörler kendinden geçmeye başlıyor sürekli limitlerde kullanıldığından.. Caddede gayet tatminkar ama pist için bende biraz hayalkırıklığı yarattı son turlarda.. Çünkü son turlarda piste alışıp daha hızlı tur zamanı atacağınız yerde yumuşayan amortisörlerle savrulmamaya çalışıyorsunuz..

Onun dışında Sertlik şikanlarda ve virajların genelinde avantaj olsada, daha sert araçlar 7. ve 8. virajların bozuk zeminli kısımlarında biraz avantajı kaybediyorlar.. Can ve Orçun amortisörlerini sertleştirmeyi seçerken, ben hiç kurcalamadan cadde ayarlarıyla çıkmayı seçtim..

Adrenalinler için ise diyebileceğim tek şey muhteşem olması.. Ancak pist şartlarında çok fazla yıprandılar..

147'lerin ESP'yi kapatabilme ve düzlük avantajı varken, 156'ların rijitlik avantajı vardı.. 145'ler ise hafifliğiyle avantaj sağlıyordu.. Orçunla arka arkaya çıktığımızda; virajlarda ben Orçun'u yakalarken, düzlüklerde Orçun arayı açıyordu.. Aras ise o zamanı ağrıyan omzuyla ve bizim attığımız tur sayısının 5'te birinde çıkardı.. :)

Pek öyle gözünü karartıp asılan olmamasına rağmen yinede forumun genel tur zamanları bana göre gayet başarılı, kötü tur atan yok ve süreler birbirine gayet yakın..

n/a

ewt And hoşgeldin ve sağol..
sinan ın süper lastiklerini bizimle paylaştığın için sağol :)
bnm 32bin deki porenza re050 lerim nası bukadar az ısınıp bukadar az aşındı anlamadım!!!

erhan ın yepyeni lastiklerine el değmiyordu benimkileri lastikten tutup kaldırırken..
akşam üzeri hava serinleyince orçun un lastiklerden duman çıkıyordu :)
bnm lastiklerde bi enayilik wardı glba :) blkide çok yaşlanıp çok sertleştiler..

Erhan :
bizde ESP yokki kapatalım :)
sadece ASR kapatıyoruz :) aslında o hep kapalı ztn :P

156 147den bir nebze daha iyi yol tutuyor..herhalde ağırlık dağılımı sayesinde diye düşünüyorum..
147 nin arkası hafif kalıyor sanırım..

koniler ilk seanstaki vasat turları saymazsak erhanın dediği gibi iyice kendini kaybediyor gittikçe..
ki ben her çıkıştan geldiğimde bir sonraki için 1/8 oranında sertleştirdim ama pistten dönmeye yakın attığımız son turlarda araba artık tutunamaz oldu özellikle arkası..

edit 2: buarada 156 da rijit değil

Edited by - Can on 27/04/2008  13:07:45

alfss

ben dünden sonra fark ettiğim en önemli olay lastik yanaklarımız benim üstümde olan tüm arabalarda 45 yanak var ve ben 55 yanak iflas etti.Bu yanaklara bakınca anlasılıyor.Süratler aynı gibi ortalama fakat 55 yanak inanılmaz kötü performans veriyor.En yakın zamanda 17 e kesin gecmem gerektiğini anladım.Ama sizleri gercekten tebrik ediyorum mop ve red özellikle ve tabiki sinanı
Current garage
2003 166 3.0 V6 s.tronic
2006 Brera 3.2 v6 q4

Tufan

gördüğüm kadarı ile gayet güzel ve başarılı bir gün geçirmişsiniz. emeği geçen herkese tebrikler.

yalnız maseratilerden sadece 3 tanesinin tur zamanı var, ferrari ise hiç yok. yağmur nedeniyle mi gelmediler?

agucba

Ferrari'ler yağmurda gidemediklerinden gelmediler!

///////////////

carmaniac

Evet ferrariler hava şartları nedenıyle gelmemışler,gozlerimiz yollarda kaldı ama napalım bidahakı sefere artık.

Pistte aracın herşeyi bence lastik,lastikler saolsunlar baya bi yoruldular:)

alfss

lastik hersey ama benimkiler gibi 55 yanak degil.
Current garage
2003 166 3.0 V6 s.tronic
2006 Brera 3.2 v6 q4

n/a

Evet tek kelimeyle özetlersem muhteşem bi gündü yaşadığım arıza  nedeniyle son seansa çıkamamış olmama rağmen inanılmaz keyif aldım bunun için Aras Mehmet abi ve Bektaş abi ye çok teşekkür ederim her şey çok güzeldi.

Arabam arızalandığı zaman yardımcı omaya çalışan herkeze çok teşekkürler özelikle Aytuğya ve ismini şu an malasef hatırlayamadığım kırmızı alfa şapkalı arkadaşıma ve ev sahpliği yapan  yağ alabilmem için beni benzinciye kadar götüren Serkan a çok  teşekkürler

Piste gelirsek bence oldukça teknik bi pist kısa olmasına rağmen sürücyü hem fiziksel hem zihinsel anlamada  yorabilen bi yapısı var ayrıca binek otomabilinizide :)ama bi okadarda zevkli her turda ayrı bi keyif aldım. Erhanın da bahsettiği gibi 7 ve 8. virajların içinin bozuk olması gerçekten iyi bi çizgi tutturamayıp zaman kaybetmenize neden olabiliyo ben ilk 3 4 turumdan sonra 8. virajda köküne kadar kerbleri kullanmaya karar verdim ve daha iyi bi çizgim olduğunu düşünüyorum en azından 2 . seansta arabanın tamamına yakınını kerbden geçirdim  daha doğrusu kerbe sığdığı kadarını:) dahada çok kullandım ve o seansta en iyi tur zamanımı yapabildim. 1.4  motora birde benim 17 jantları ekleyince aracın viraj çıkışında ki ivmelnmelenmesi gerçekten biraz yavaş oldu :)Ben ilk  defa körfez pistine çıktım bi çoğumuzun olduğu gibi umarım daha güçlü bi Alfayla tekrar çıkarım:)

Bu arada Alfisti olarak gurur dydum ordaki tüm alfa kullanıcılarıyla  özelikle pist ortamında geleceğmiz emin ellerde :)genç nesil olarak Sinan Can Erhan ve Orçun  ne kadar iyi araç kullanabildiklerini pistte gösterdiler ayrıca tebrik ediyorum onları :) Bu arada Ahmetinde yan koltuk performansı gerçekten kusursuzdu :)

Son bi şey daha tepede gördüğünüz Arasın yaptığı best time da bende o an aracın içindeydim:)
Arasın best time yaptığı turda geçen kısa bi konuşma:)

Aras- Bu tur daha hızlı gidiyoruz çünkü aracı kaydırmıyorum ( bi önceki turda baya bi kaydırmıştı:))
Burak- evet ya hakkaten daha hızlıyız sanırım :)

n/a

quote:

gördüğüm kadarı ile gayet güzel ve başarılı bir gün geçirmişsiniz. emeği geçen herkese tebrikler.

yalnız maseratilerden sadece 3 tanesinin tur zamanı var, ferrari ise hiç yok. yağmur nedeniyle mi gelmediler?

Yağmur olunca, Ferrari'ler katılmadılar, onlara özel başka 1 gün yapacağız Haziran'da.

Bende GTV yerine 166 ile çıktım piste, yine yağmurdan dolayı

Maserati'ler ise listede 3 tane görünüyor ama Cihangir Yılanlıoğlu ve Mehmet Konuralp Quattroporte'ler ile katıldılar. Yani 5 Maserati vardı. Mehmet Abi de 166 ile çıktı piste 1 seans. 1 de Maserati'nin efsane ustalarından Ufuk Bey vardı, o da misafir pilot olarak Tipo 2.0 16V ile çıktı 1 seans.

Yanıma mümkün olduğu kadar çok arkadaşımızı oturtmaya çalıştım ama omuzumdaki dert daha fazlasına izin vermedi maalesef.

Edited by - Futuro Della Alfa on 27/04/2008  15:01:52

n/a

quote:

quote:

+1

Aslında 3. sensa çıkabilseydim daha çok zorlayabilirdim fakat bu arıza hem benim az tur atmama hemde performansımın düşmesine sebep oldu açıkcası tırstım biraz pistte yığılır kalır diye köküne kadar sıkıştırmadım pistin bi çok yerinde bu arada anladığım kadarıyla motor arızası diğil Serkan hidrolik yağ kaçırmış  merkeze yakın bi contadan  yarın Yılmazdayız bakalım hayırlısı :)

Yol tutuşa gelince benim araçta 205 40 17 ebatında lastkler ve -4 omp yay var bunu dışında bi şey yok :) he bide dandik syron lastiklerimi saymazsak bu lastik benim 145 in kafadan kaymasını sağlamak için en uygun lastik :) fakat entaerasan olarak Arasında dikkatini çrkti lastiğin taban yüzeyi nerdeyse hiç aşınmamış gibi  yanaklar özeliklede sol bu sabah bi daha baktığımda artık 35 kıvamına gelmiş:)

BUu arada kesnlikle bi dahaki pist organizasyonları için böle ucuz bi markanın lastiklerini alıp bi kenara koymak lazım syron kumho falan gibi performans olarak çok tatminkar olmasada 1 milyar para harcayıp takdırdığınız lastikleri burda yakmaktan iyidir diye düşünüyorum özellikle Erhan ın lastiklere içim gitti

Edited by - alfaburak on 27/04/2008  15:11:49

Edited by - alfaburak on 27/04/2008  15:13:39

n/a

Lastikler için dediğine kesinlikle katılıyorum Burak, çıkmacıdan 4 tane lastik alınsa bile iyi, zaten sonuçta o kadar kasmıyoruz.. Benim lastiklerin ömründen bi 15-20 bin km gitti heralde, pazartesi lastikleri çapraz yaptım mı aynen yola devam.. :)
Zaten caddede pek zorlayan bi insan değilim beni yine bi 35 bin km kadar götürür rahat, o da zaten benim 1.5 - 2 senem.. :)

SertackeS

çok keyifliye benziyor :(
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

n/a

quote:

Adrenalinler için ise diyebileceğim tek şey muhteşem olması.. Ancak pist şartlarında çok fazla yıprandılar..

Erhan, pistte en çok yıpranan lastik, işini en iyi yapmış olan lastiktir

Senin lastiklerin dikkat ettiysen çok dengeli yıprandılar. neredeyse içleriyle dışları aynı gidiydi. Bu da düşük havanın ısınınca ne kadar ideal bir basınca geldiğini gösteriyor aynı zamanda. Dediğim gibi, 32-32.5u geçme sen bunlarla.

n/a

quote:

bnm 32bin deki porenza re050 lerim nası bukadar az ısınıp bukadar az aşındı anlamadım!!!

erhan ın yepyeni lastiklerine el değmiyordu benimkileri lastikten tutup kaldırırken..
bnm lastiklerde bi enayilik wardı glba :) blkide çok yaşlanıp çok sertleştiler..

koniler ilk seanstaki vasat turları saymazsak erhanın dediği gibi iyice kendini kaybediyor gittikçe..
ki ben her çıkıştan geldiğimde bir sonraki için 1/8 oranında sertleştirdim ama pistten dönmeye yakın attığımız son turlarda araba artık tutunamaz oldu özellikle arkası..

Can, senin lastiklerin caddede biraz daha iş yapar, ama pist için hem pek uygun değilleri hem de kondüsyonları yetersiz. Isınmıyorlar bile

10dk döndükten sonra, süspansiyonlar brifingde konuştuğumuz gibi pelte oldular

Bu arada, gaza daha az bastığında daha hızlı gidildiğini gördün değilmi Burak da benimle çıktığında şahit oldu, sürat sadece gaz pedalıyla gelmiyor...

n/a

quote:

quote:

Can, senin lastiklerin caddede biraz daha iş yapar, ama pist için hem pek uygun değilleri hem de kondüsyonları yetersiz. Isınmıyorlar bile

10dk döndükten sonra, süspansiyonlar brifingde konuştuğumuz gibi pelte oldular

Bu arada, gaza daha az bastığında daha hızlı gidildiğini gördün değilmi Burak da benimle çıktığında şahit oldu, sürat sadece gaz pedalıyla gelmiyor...

Evet hemde baya yakından şahit oldum:) keşke 2. seanstan önce binseydim senin yanına pistte attığımız turlarda daha hızlı gidebilmek adına senden bi kaç tüyo aldım ama uygulamaya fırsat olmadı malasef..

Bi şey dikkatimi çekti şimdi :)en iyi turumu 33. turumda yapmışım ben pisstte 33 ümü anarken oda beni anıyomuş heralde :)valla ne yalan söliyim  sattığıma en pişman olduğum gün pist günü oldu