Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Aytron Senna Anma Karting Maratonu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

blackgear

You are not allowed to view links. Register or Login
14:00'a yetişebilirim umarım :'(

Yapma be abicim, o kadar mı çok çalıştırıyorlar sizi... :( Tatil yaa...

Hakan Tosun

Yarın 14:00 bana da uygun, fakat yarıs için omurgalık/kaburgalık yada bel destegi gibi birşey şart. Çünkü bazen yanal ivme için koltukta sağa yada sola yatmak/yerleşmek/ağırlıgımı vermek zorunda kalıyorum bu da 30-40 tur sonunda belimde sızlamalara yol açıyor.

Galiba en önemli noktalardan biri lastik basınçları. Çünkü aries arena'da denedigim 4-5 arabada gercekten fark yarattıgını gördüm. Mesela birinin ön lastiklerinin basıncı fazlaydı ve ani direksiyon hareketlerime hızlı cevap vermiyordu. Bir diğerinde arka lastikler fazla şişikti ve sürekli huzursuz, spin atmaya yanlamaya fazla istekliydi. Sanırım deneye deneye optimum dengesini bulmalıyız

:alfisti:
06DG977 Sunflower Metallic Starlight

Gouki

Bu gece de sabahlarım yine de orda olurum merak etme abi sen. Maaş işi olduğu için erteleyemiyorum. Bu arada kask işini ne yaptın abi ?

blackgear

Bu gece de sabahlarım yine de orda olurum merak etme abi sen. Maaş işi olduğu için erteleyemiyorum. Bu arada kask işini ne yaptın abi ?

İnşallah sormaz biri diye bekliyordum :)) Pis, çok pis kazık yedim redline' dan  >:( Kargoyla beraber 85 TL olan kaskı 120 TL' ye kakaladılar bana, gerçi yanında maske de hediye ettiler ya, girmiş oldu yine de :) Akıllanmıyom ben yaa, bi sor, bi araştır, bi incele... Yok anasını satayım, git bulduğunu al :)) Sağlık olsun, artık gözüm gibi bakarım ben bu kaska :)) Ahahaha :))

Benim kask şu;

Belki araştırsak daha da ucuza bulabiliriz.

Bu arada racechrono diye bir uygulama var google ve apple storelarda. Ücretsiz. Symbian için de var. Telefonunuzda navigasyon özelliği (internal veya external GPS anteni olabilir) olması kullanım için yeterli.

Pisti bir defa geçip kayıt altına alıyorsunuz, üzerine start-finish, pit alanı, checkpointler ekliyorsunuz. Sonra başlıyorsunuz tur atmaya... O tüm turlarınızı kaydediyor, en hızlı turunuz, zaman farkları vs.. hepsini gösteriyor. Ayrıca harita üzerindende track kontrolü yapabiliyorsunuz.

Lakin telefonu çok sağlam bir yere koymak temel şart, hele hele go-kart gibi bir aktivitede :))

Web linki;

Not: Yarışta kullanmak yasak, pilot herhangi bir teçhizat taşıyamıyor yanında. Antrenmanlarda iş görebilir. Ben yükledim, yarın deneyeceğim bakalım iş görüyor mu? :))

tfnsmsk

1) İsmet
2) Kadir
3) Erkay
4) Özgün
5) Tufan

Özgün'le göbeklerimiz bir kesilmiş gibi bir durum var. 14'e yetişmek için çabalayacağım.
Kesin gelirim belki biraz rötar olabilir,

Kadir, logo çok başarılı, eline sağlık :)
sportif ruh.

h.t

Ahh ahh ortopedi sınavım olmasa gelirdim. Zaman bulabilirsem uğrayabilirim  :alfisti:

blackgear

Ahh ahh ortopedi sınavım olmasa gelirdim. Zaman bulabilirsem uğrayabilirim  :alfisti:

Zaman bulabilirsen bekleriz. İişin bitince ara, belki biraz fazla kalabiliriz. :) :alfisti:

h.t

Zaman bulabilirsen bekleriz. İişin bitince ara, belki biraz fazla kalabiliriz. :) :alfisti:

Zaten bu organizasyonu geç gördüğüm için çok üzüldüm.Çocukken karting bayağı yaptım halen ara ara arkadaşlarla toplanıp yarım saat 45 dk kendimize göre uzun soluklu yaışlar yaparız.  1 mayısta yarışamasam bile orada olacağım.
Yarın içinde gelmeye çalışacağım. İstanbul yolundakinde olcaksınız değil mi?

blackgear

Evet, aynen öyle. Hipodromun oradaki pist.

Kutay

bende ugramaya calısıcam. izlemek için

Kutay, gelmen çok iyi olur, seni de bi piste alalım bakalım alabilirsek :)) Gerçi sorun olmaz, araçların alamayacağı viraj yok pistte dediler ama ben yine de emin olamıyorum.

Bu arada İlker Bey ile yaptığım son görüşme neticesinde;

Safety Car (Kutay) yarışma öncesi iki tur atacak, ardından ısınma turları, sonrasında Kutay yine Alfası ile bir tur daha atıp pist başına gelecek. Bu arada kartlar da çıkmış olacak ve güvenlik aracının arkasına dizilecek. Ardından güvenlik aracı eskortluğunda warm-up turu. Kutay ayrılacak ve yarış start alacak. İlker Bey, yarışma esnasında da Kutay Bey' in desteğini görmemizin bir sakıncası olur mu dedi. Kazaya sebebiyet vermediği sürece sorun olmaz dedim. :)) Olmaz değil mi Kutay?
Tam destek !   :alfisti: :yukari-ok: >:D
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

Hakan Tosun

Ben de yazdım geliyorum diye
1) İsmet
2) Kadir
3) Erkay
4) Özgün
5) Tufan
6) Doğa

14:00 ?

blackgear

Ben de yazdım geliyorum diye
1) İsmet
2) Kadir
3) Erkay
4) Özgün
5) Tufan
6) Doğa
7) Kutay

14:00 :yukari-ok: Aries Arena

İsmet ve Erkay, siz nasıl geleceksiniz? Uygun bir yere gelirseniz alayım sizi.

tfnsmsk

Ben Oran-Samsun yolu-Eskişehir yolu-Etimesgut yolu-Şaşmaz-FSM Bulvarı üzerinden geleceğim. İhtiyaç olursa herhangi bir arkadaşı alabilirim.
Görüşmek üzere.
sportif ruh.

Lbe

Keşke Ankarada olabilseydim.Nasıl gelmek istedim  :)

Gouki

tfnsmsk

iyi çalıştık be, en azından tam kadroyduk. Özgün tam süpersin. Ne ara çektin onları.
sportif ruh.

Burak

Aries arena çukurambara yakın mıdır ? Bir kaç gün Ankaradayım ayarlıyabilirsem gelmek isterim.
1997 Gtv V6 TB

Gouki

Çok yakın değil abi pist İstanbul yolu tarafında ama gelmek istersen alırız seni.

Burak

Yer burası mıdır?
1997 Gtv V6 TB

Gouki

Aynen Burak abi. 75. Yıl Hipodromu'nun hemen yanı.

Burak

Yol kolaymış ,zaman uyarsa gelirim bende  :)
1997 Gtv V6 TB

Gouki

Haftaiçi bir akşam yine antremana gideriz muhtemelen. Uyarsa sana gelmeni isteriz.

Eyvallah Tufan abim. Benim eller hala ağrıyor :D

blackgear

Bu antrenman biraz yordu sanırım :)) İlkinde böyle olmamıştım. Sanırım güneş altında biraz beklemenin de etkileri oluyor. Aldığım tüyolara göre pistin limitlerindeyiz ;) Biliyorum bu tarz bilgilerin paylaşılması yasaklanmıştı ama, tutamıyorum kendimi :)) Araç revizyonlarından sonra iyileşmeler muhakkak olacaktır.

İsmet' in aramızda olamaması fena oldu. Sağolsun Hakan abi tüm zamanları eksiksiz tuttu. Ama pilot değişimlerini hızlandırmamız şart. Birdahaki antrenmanda kemer takmama hakkımızı kullanalım ;) Yarışta kemer olmayacakmış. Sök tak zaman kaybını engelleyebiliriz. Bir de aracımızın ne zaman ve hangi periyotta pite gireceğini belirlememiz gerekiyor.

Pistte konuşulan son konu, benzin alımı yapılmadan yarış tamamlanabilecekmiş. Bu bilgi ışığında en fazla bir kez yakıt için dururuz. Bu durumda da fikrim Doğa' dan yana. Yani eğer yakıt alımı yapacaksak Doğa pilotluk yaparken yapalım benzin organizasyonunu. Hız kazandıracaktır. Bu stratejiler çok önemli, bize en büyük zaman kazanımı dur-kalklarda olacak. Dolayısıyla bu konunun görüşülmesi için pist dışı bir yerde uygun bir zamanda bir toplantı organize edelim derim.

Bu arada sanırım İlker Bey' e pistteki son durum hakkında bilgi verilmemiş. Hakem noktaları ve pist haritası aşağıdaki gibi şu an. Son durum ne olacak (2. ve 3. "U" lar olacak mı, olmayacak mı?) belirsiz.

Ek olarak, arkadaşlar, pist herkese açık, gelmek isteyen tabiki katılabilir, isterse ve denk gelirse ekiple yarışma şansı yakalayabilir, veya izleyici olabilir.

İrtibat bilgilerimi bu topic altında paylaşmıştım. Bulabilirsiniz, İsmet'i veya Özgün' ü veya takımımızdaki diğer arkadaşları arayabilirsiniz.

Son olarak tulum konusu için Hakan Bey' i aramayı unuttum :)) Kusura bakmayın, yarın netleştirmeye çalışacağım unutmazsam :))

Selamlar;
Kadir...

blackgear

Şimdi okuduğum bilgiye göre Ufuk Üniversitesi 1.24  :o yapmışşş...

Hakan Tosun

Abi valla 1.24 bilemiyorum ya, bak ben ciddi biçimde limîtlerde 1.37.2 yapabildim, bence ufuk uni. Göz korkutmaya yada yanlarında hatunlara artislik yapıyordur  :kahve:

Muhtemelen haftaiçi akşam denk geliriz, iyi bi arabayla takılırım peşine  8)